Şimdi Ara

60+ sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus P5B uzerinde Pentium D930 kullaniyorum. Kasa asus ta 250 uzerinde 2 adet fan war. Son gunlerde CPU ve Anakartta asiri isinma gozlemliyorum, yada ben abartiyorum.. Onceleri CPU 45 C sıcaklıkda calisirken simdi 60-70 C derecede calisiyor. max 72 yi gordum daha yukarı cıkmadı. Herhangi bir O/C calısmam olmadi.. Sizce fan mı deistirmeliyim, sorun nedir yada bu sekilde calismam sakınca olusturur mu? simdiden tesk edrm.

• Aynı işlemci ile ben P5ld2 kullanıyorum hepsi imzamda var zaten. Ama şuan cpu 38 derecede, seninki epey yüksek yani. Birkaç seçenek var , fanın rpm leri kaçta çalışıyor , birara bende ayne dertten muzdariptim. Bu tür bordların şöyle özelliği var: Fanı az devirde çalıştırıp sessiz çalışmasını sağlamak için biosta ayar var yani 1000 devirde çalıştırıyor ama o zamanda sıcaklık artıyor. Ben o kısmı iptal ettim stok fan 2500 lerde çalışıyor. Bunun haricinde ya termal macunda problem var ya fanlar yada kasada hava akımı ii değil.
  • Birde bioslarda CPU halt command detection vseçeneği varsa onu enable hale getirin.Bu seçenek var ve disable konumda ise işlmeci hiç halt(yani hiç bekleme komutunu icra etmez kendi içinde ha babam çalışır) işlemi yürütmez.
  • termal macun konusnu bilgisayarcımla konusacam, hava akimi oldukca normal gorunuyor. CPU devri 2800 su anki calismada, birazdan hava isininca 3500 u gorur. boardun da isinmasina sebep olan işlemci mi acaba ? 45-50 C derece oluyo bazen
  • İşlemci fanın toz kaplamış olabilir hocam fanları güzel bi şekilde temizleyip tekrar bakmanı tavsiye ederim. bide bilgisayarda oyun falan oynuyomusun ? fazla ısınmaya neden olabilecek herhangi bişi ?
  • pc daha yeni toz falan yok. bu makineyi sıkıstıracak herhangi bisey de kullanmıyorum, sadece msn ve forumlar o kadar.
  • Bi sorun olmaz cpu nun zarar göreceği ısılarda sistem kapanır zaten ama sıcaklık rahatsız edici gözüküyor bios u bi update et düzelmezse yeni bir soğutucu al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıkla performans birbirinine karşıt iki eleman gibidir. Sistem sıcaklığı ne kadar fazla, yüksek derecelerde ise performansta buna zıt olarak düşer. Donaımlardada performans kaybı söz konusu olur.
    Sistem kararsız hala gelir.
    İşlemcinin termal macununu yenileyin donanımları tozlardan temizyeni, fan ları temizleyin
  • madem pc yeniyse işlemci fan ayaklarını kontrol et biri çıkmış olabilir
  • fan düzgün oturmuşmu kontrol et, tozlarını temizle ... havalar ısınmaya başladı onun da biraz etkisi var tabi.

ama 2 fan var diyosun normalde sıcaklık çok düşük olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.