Şimdi Ara

600D vs D5100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar yakın zamanda açılmış Canon 600D ve Nikon D5100 kıyaslaması göremedim ve konuyu açmaya karar verdim.Öncelikle ilk DSLR makinem olucak bu alacağım cihaz fotoğraf çekmeyi çok severim hatta sırf bu yüzden ayrı bir makineye ihtiyacımı azaltması sebebiyle Nokia lumia 1020 kullanıyorum.Yaklaşık 3 haftadır yaptığım araştırmalar sonucunda dslr makinelerin baya ucuzladığını gördüm ve bir tane edinmeye karar verdim.Bahsettiğim makineler Canon 600D (1.300 TL civarı) ve Nikon D5100 (1.500 TL civarı) aralarında çok büyük bir fiyat farkı yok.(D3200 ü düşünmeme sebebim ekranının sabit olması , çok profesyonel bir fotoğrafcı değilim ama ilerledikce bu ekranın çok kullanışlı ve faydalı olabileceğini yazmış herkes) Sizce hangi makineyi almalıyım özellikle kullanan arkadaşlardan artı ve eksilerini yazmalarını rica ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim :).

• Iso performansı,renk ve dinamik aralık konusunda d5100 daha iyi.
     600D vs D5100

quote:

Canon 600D (1.300 tl civarı) ve Nikon D5100 (1.500 TL civarı) aralarında çok büyük bir fiyat farkı yok.

1500 lira civarına d5300 daha iyi tercih olur.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-plus-18-55-vr-ii-kutusunda-sifir-urun-212512841/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-plus18-55mm-vr-ii-lens-sifir-erindigital-de-219747873/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-plus-18-55mm-lens-plus-64gb-hafiza-karti-218010813/detay

Sirkecide daha uyguna bulabilirsiniz.

• yeni başlıyorsanız lens fiyatlarının ucuz olmasından dolayı canon öneririm . nikonda af motorsuz gövdeniz varsa lens fiyatları gerçekten pahalı . canondada af motoru yok ama af bulunan lensler daha uygun fiyatta . canon 650d den nikon d7100 e geçtim , eğer ilk kez başlıyorsanız canonu şiddetle tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim yorumlarınız için , evet özellik olarak D5100 daha iyi duruyo gibi.Ben çok fazla makro çekim falan yapmam ikisininde üzerinde 18-55 var bunlardan başka lense ihtiyacım olurmu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut__ozi

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için , evet özellik olarak D5100 daha iyi duruyo gibi.Ben çok fazla makro çekim falan yapmam ikisininde üzerinde 18-55 var bunlardan başka lense ihtiyacım olurmu acaba?

Zamanla 18-55'i kullandıkça görürsünüz ihtiyacınız olan lensi. İlla ki olacaktır. Yoksa bunları üretenler niye bunca lens de üretiyorlar ? Sizin yerinizde olsam hiç ecele ile heveslenmeyip 18-55'i en az 6 ay kullanırım. Ben 4 yıl kullandım ! 4 yıl sonra ne oldu ? Lens mi bitti, lensle işim mi bitti ? Yoo hala da kullanıyorum ama 4 yıl sonra ikinci lensi aldım. 55-250 benzeri bir lens idi ve hiç de gereği yokmuş dedim 4 ay sonra o lensi sattım mesela ! Bu sebeple de alırsanız da 2.el lens almanız çok daha mantıklı bir yol olacaktır.

Mesela alacağınız en erken ekipman bence tripod olsun. Tripod ile gece manzara, şehir çekimlerinize bambaşka boyut kazandırabileceksiniz. Tripod'u hiç önemsemez ve de gereksiz bulurdum. 9 yıldır dijital fotoğraf makinası kullanıp bir gün tripod deneyimim olmamıştı, 4 ay öncesine kadar ! Çok gerekir ise aleti masaya, kaldırıma vb. bir yere koyup uzun pozlama yapardım. Fakat tripod hem bakış açısı, hem de kullanım imkanları ile resmen yeni bir dünyaya açılan kapının anahtarı gibi. En basitinden ucuz yollu ama kaliteli bir tripod deneyimi yaşamak için de şu mini tripodlardan birini alabilirsiniz...

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=11420

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Temmuz 2015; 17:30:57 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Anladım üstündeki lensi kullanıcam o zaman söylediğiniz gibi ilerde ihtiyaç dahilinde lens bakarım ben, tripoduda evet okuduğum kadarıyla herkes öneriyor onada bakıyım , araştırmamı da 650D yide katarak biraz daha genişletiyim ona hiç bakmamıştım.Bu arada teşekkürler yorumunuz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut__ozi -- 3 Temmuz 2015; 17:34:58 >
  • Ben ikisi arasinda kaldigimda direk Nikon'u onerdiler, d5100 kullaniyorum ve gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 4 Temmuz 2015; 4:02:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle canon 600D alın. birkaç küçük artı özellik nedeniyle nikon tercih etmeyin derim. tabi bu benim görüşüm. nedeni ise ikinci el piyasası. benim de 600d vardı. 10 ay önce ikinci el 700 TL ye almıştım. geçen hafta 900 tl ye ilan açtım. ertesi gün makineyi 850 den sattım. canon u satması çok kolay. nikonun ikinci el piyasası malesef kötü. ayrıca 1200 TL verip sıfır alacağınıza 700 hatta bekler ve takip ederseniz 650 ye bile düşük shutter larda çok temiz 600D düşürmeniz mümkün.
  • Ya önceden kalma 1 sigma 70-200 birtanede nikonun 35-55 lensini buldum onları da kullanabilme adına nikon almaya karar verdim fakat saat 10 da evden çıktım istanbul ataşehirde oturuyorum (teknosada indirimdeymiş D5100 VR kitle beraber 1450 TL ) 1 mağaza dışında (ordada kırık dökük bir kutu içindeki teşhir olduğunu düşündüğüm fakat 0 olduğuna ısrar ettikleri bir ürünü satmaya çalıştılar) hiçbiryerde teşhir ürünü dışında bulamıyorum ,fotoğraf makinesi tarzında şeyleride görerek almayı tercih ediyorum şuan eve geldim ve hiçbiryerde bulamıyorum herhangi bir tavsiyesi olan varmı ya ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.