Şimdi Ara

63 dairesi olan ev sahibi: Öğrenciler yüzünden en az 6 bin lira çöpe gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından okullarının olduğu şehre taşınmaya başlayan öğrenciler, ev arayışına başlarken, ev sahipleri sorumsuz öğrencilere ev vermek istemiyor. Eskişehir'de 63 tane dairesi bulunan Abdullah Boztepe, öğrenci kiracıların evlerine zarar verdiğini belirterek "Yıl sonunda en az 6 bin lira masrafım oluyor. Yıpranmış eşyaları atıyorum çünkü yeni kiracıya temiz eşyalarla vermek istiyorum. En az 6 bin lira çöpe atıyorsun" ifadelerini kullandı.

63 dairesi olan ev sahibi: Öğrenciler yüzünden en az 6 bin lira çöpe gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boffin -- 18 Eylül 2021; 8:37:53 >

• Bende ogrencilik yaptim, evde kaldim, farkli arkadaslarimin evine gittim. Az cok biliyorum, sorumsuz, vurdum duymaz, umursamaz ogrencilerde var. Adam sormus, dolabi niye yagli boyayla boyadin diye, canim istedi demis. inanirim... evi pis tutanindan, harabeye cevirenlere kadar her tip var. Kimse kusura bakmasinda, kiraliyorum diyede, o mala zarar vermeye kimsenin hakki yok. Adamin ister 1 evi isterse 100 evi olsun, haramla kazanmadiysa kul hakkina girmediyse, birsey soylemek, kimseye dusmez. Adamin mali cok diyede, kimseye onun malina zarar verme hakkida vermez.
  • 63 daire kiralayıp 6 bini mesele ediyorsa yapmasın bu işi? Satsın daireleri kurtulsun çöpe para atmamış olur.

Ayda Her güne 1 kiracının ödemesini koysan sürekli her gün hesaba para geldi bildirimi alırsın. Herhalde bundan daha büyük mutluluk yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31EBF3EDD -- 18 Eylül 2021; 8:37:25 >
  • 6 bine ne alınıyorki ,63 dairede masrafı hiç yok gibi bişey
  • 6 bin / 63
    Daire başı 95 lira masraf
  • 63 dairede 6 Bin lira zarar bence çok iyi. Bizim şirket 5 daire de 15k zararla kapatmıştı bir ara.

• 63 kişinin hakkına oturmuş 63 kişinin kiracı olmasına neden olmuş 63 gencin yuva kuramamasına sebep olmuş.

• Haram olsun o paralar
  • Benden önceki kiracıları öğrenci olan ev sahibine eşyaların neden dandik olduğunu sorduğumda: "Öğrenciler kırıp döküyor zaten" demişti.

• 63 daireden toplam 6 bin lira değildir, 1 daireden demek istemiştir bence de ifade edememiştir.

Gerçekten şimdiki öğrenciler biraz sorunlu. Saygı, empati, terbiye vs konularda sıkıntılı çoğu. Benim evim olsa mecbur kalmadıkça ya da çok sağlam referans olmadıkça öğrenciye vermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 18 Eylül 2021; 11:19:50 >
  • Bende ogrencilik yaptim, evde kaldim, farkli arkadaslarimin evine gittim. Az cok biliyorum, sorumsuz, vurdum duymaz, umursamaz ogrencilerde var. Adam sormus, dolabi niye yagli boyayla boyadin diye, canim istedi demis. inanirim... evi pis tutanindan, harabeye cevirenlere kadar her tip var. Kimse kusura bakmasinda, kiraliyorum diyede, o mala zarar vermeye kimsenin hakki yok. Adamin ister 1 evi isterse 100 evi olsun, haramla kazanmadiysa kul hakkina girmediyse, birsey soylemek, kimseye dusmez. Adamin mali cok diyede, kimseye onun malina zarar verme hakkida vermez.
  • Verme o zaman madem aile bulabiliyorsan neden öğrenciye veriyorsun?
    Demek ki dairelerin boş. Uniler açılınca öğrenciler geldi fahis fiyattan veriyorsun üstüne bir de laf ediyorsun. Ayda 120 binden yılda 1.5m kazancın var 6000₺ peşindesin. Ne insanlar var ya!

Edit: daire başı 6k ise tamam yüksek ama verme o zaman öğrenciye. Evet öğrencilerin çok pis, zarar veren, gürültü çıkaranları var hakli o konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 18 Eylül 2021; 12:16:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Verme o zaman madem aile bulabiliyorsan neden öğrenciye veriyorsun?
    Demek ki dairelerin boş. Uniler açılınca öğrenciler geldi fahis fiyattan veriyorsun üstüne bir de laf ediyorsun. Ayda 120 binden yılda 1.5m kazancın var 6000₺ peşindesin. Ne insanlar var ya!

Edit: daire başı 6k ise tamam yüksek ama verme o zaman öğrenciye. Evet öğrencilerin çok pis, zarar veren, gürültü çıkaranları var hakli o konuda.

Aile 2+1 veya 3+1 ister

Ama öğrenci içinde banyo olsun tek odaya bile razı.

Daha karlı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Bende ogrencilik yaptim, evde kaldim, farkli arkadaslarimin evine gittim. Az cok biliyorum, sorumsuz, vurdum duymaz, umursamaz ogrencilerde var. Adam sormus, dolabi niye yagli boyayla boyadin diye, canim istedi demis. inanirim... evi pis tutanindan, harabeye cevirenlere kadar her tip var. Kimse kusura bakmasinda, kiraliyorum diyede, o mala zarar vermeye kimsenin hakki yok. Adamin ister 1 evi isterse 100 evi olsun, haramla kazanmadiysa kul hakkina girmediyse, birsey soylemek, kimseye dusmez. Adamin mali cok diyede, kimseye onun malina zarar verme hakkida vermez.

+1

Ben de yıllardır yurtta kalıyorum kapıyı düzgün kapatana denk gelmedim hepsi kapı çarpıyordu kapılar düzgün kapanmıyordu artık. Masanın kenarıyla maden suyu açıyorlar KYK yurtlarında masa sandalyelerin kenarı hep kırık çatlak

• Banane lan ben mi dedim 63 tane daire al diye? Gidip gerçek bir iş yapsaydın.
  • ünideyken 3 kişi kalan bi eve gittim. adamlar kalorifer peteğinde sigara söndürmüşler. hemde defalarca. peteğin yanı hep izmarit lekesi. adamda haklı.

• Emlak zenginleri ile mücadele istiyoruz. Ülke de geçmişte, günümüzde kamu arazilerine çökmüş herkes emlak zengini. Tek ve garanti yatırım diye diye fiyatları şişirdikçe şişirdiler. Ortalama maaşın 3500 TL olduğu ülkede, düzgün bir evin kirası 2500 TL den başlıyor. Millet nasıl evlensin, gençler nasıl yuva kursun? Bu ülkede insanca yaşamak için illa illegallihe, ahlaksızlığa itiliyor millet.
  • yatakları kaliteli almasını tavsiye ederim.kırılan yataklar63 dairesi olan ev sahibi: Öğrenciler yüzünden en az 6 bin lira çöpe gidiyor 

• Kaba bir hesap ile

6.000/63 ===95 lira daire başı masraf oluyor yıllık

Bunu aylık olarak hesaplarsan 12ye böl

Her ay daire başı 8 lira daha az alıyor. Öğrenciler yüzünden.

Öğrencilerden hiç birisi daire tutmasa peki o evlerin tamamı yine kiraya gidebilecek mi?

• uzaktan calisma/egitim candır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.