Şimdi Ara

65 inc mi 55 inc mi almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
17.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba odama yeni bir TV alacagım LG marka alacagım modelide kafamda belirledim fakat aynı modelde 55 ve 65 arasında kaldım TV ile aramda yaklasık 2.2 metre civarı olacak TV yi kanallar icin degilde Netflix,Youtube ve indirdigim filmler icin kullanacagım internet hızimda 4k yı rahatlıkla kaldırıyor , internetteki tablolarda 4k icin 2 metreden 65 inci öneriyor fakat bu tablolar ne derece dogrudur bilemedim , bu mesafeden 65 inc alırsam gözümü agrıtmasından cok büyük gelmesinden kafamı cevirmekten korkuyom , sizce kac inc almalıyım , bu mesafeden 65 inc kullanan arkadaslar var mı acaba yardımcı olursanız sevinirim .

• Yapay Zekanın Yanıtı

55 İnç mi 65 İnç mi: Hangi Televizyon Boyutu Size Uygun?

Televizyon satın alırken, ekran boyutu önemli bir faktördür. Ancak 55 inç ile 65 inç arasındaki fark nedir ve hangisi sizin için daha uygundur?

İzleme Mesafesine Göre Boyut

İdeal izleme mesafesi, ekran boyutuna göre değişir. Genellikle, ekranınızdan çapraz olarak yaklaşık iki ila üç kat mesafede oturmanız önerilir.

• 55 İnç Televizyon: 2,5 - 3,5 metre
    • 65 İnç Televizyon: 3 - 4 metre

Odanın Boyutu

Televizyonun odaya sığıp sığmayacağını da göz önünde bulundurmalısınız. Büyük bir odanız varsa, 65 inçlik bir televizyon daha etkileyici olabilir. Ancak daha küçük bir odanız varsa, 55 inçlik bir televizyon daha uygun olabilir.

Görüntü Kalitesi

Ekran boyutunun görüntü kalitesi üzerindeki etkisi yoktur. Hem 55 inç hem de 65 inçlik televizyonlar, aynı görüntü kalitesini sunabilir. Ancak, daha büyük bir ekranda görüntüler daha büyük ve daha etkileyici görünecektir.

Fiyat

Genellikle, daha büyük ekran boyutları daha yüksek fiyatlara sahiptir. Ancak, fiyatlar markaya, modellere ve özelliklere göre değişir.

Diğer Faktörler

• Kullanım Amacı: Temel olarak televizyon izliyorsanız, 55 inçlik bir televizyon yeterli olabilir. Ancak oyun oynuyor veya çok fazla film izliyorsanız, 65 inçlik bir televizyon daha sürükleyici bir deneyim sunabilir.
    • Bütçe: Televizyonlar için ayırdığınız bütçe, karar verme sürecinde önemli bir rol oynayacaktır.
    • Kişisel Tercih: Sonuçta, en iyi televizyon boyutu kişisel tercihlerinize bağlıdır.

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, hem 55 inç hem de 65 inçlik televizyonların artılarını ve eksilerini değerlendirebilir ve sizin için en uygun boyutu seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bütçeniz el veriyorsa almışken daha büyük boyutlu almak daha iyi tabii, çoğu kişi de böyle seviyor.

Ama şöyle de bir şey var, siz hep 4k içerik izleyecekseniz sorun yok ama televizyon kanalları gibi daha düşük çözünürlükte içerikler açtığınızda ekran biraz gözünüze batabilir. Ben de aşağı yukarı sizinle aynı mesafeden 55 ekran TV izliyorum ve boyut olarak ideal olduğunu düşünüyorum.
  • Skadi kullanıcısına yanıt
    Bütcem el veriyor ama mesafede baya yakın hocam iste bazen youtubeden bazende netflixin 4k film ve dizilerini izlerim iste ama hrr video ve her netflix yayınıda 4k olmuyot iste hatta cogu 1080p iste bende kararsız kaldım tablolara göre izledigim mesafeden 55 inc alırsam 4k nın farkını ayırt edemezmisim .
  • DarkeR26 kullanıcısına yanıt
    Amazon Prime'den her gün 4k diziler izliyorum, dağlar kadar fark ediyor inanın

Çok fazla takmayın hocam onu, cidden yeterli, hatta 2.2 metre için tam ayarında olduğunu söyleyebilirim
    4k nın farkı 55 inc'te o mesafeden görülebiliyor diyorsunuz yani hocam o tablolar biraz abartı desenize aslinda bu mesafeden 65 inc izleyen arkadaslar olsa onlarında fikrini almak isterdim ama hic bu mesafelerden izleyen yok galiba
  • DarkeR26 kullanıcısına yanıt
    O mesafeye 55i bile çok görüyor çoğu kişi, ben kendim görüntü kalitesine önem veren biri olduğum için ideal diyorum. Özellikle uydu yayını izlerken ekrana yaklaşınca pikselleri bile saymaya başlayabiliyorsunuz. O yüzden genel bir kullanımı düşününce ideal.

İlla ki o mesafeden 65 kullanan da vardır, yazarlar
    Evet hocam dedigin gibi o mesafeye 65 inc aldıgımda 1080p yayınlar baya kötü gözükebilir bakalım hocam 65 inc kullanan arkadaslarda fikrini yazarsa ona göre bir karar verecegim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    55 inc TV tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada benim mesafem ortalama 3-3,5 metre civarı. 65 inch ideal midir sizce bana

• 65" alın, net daha fazla memnun olursunuz, daha uzun süre kullanırsınız.

yerel kanallarda görüntü kalitesindenn kimin umrunda, zaten içerik de görüntü de her halükarda kötü.   tv' nin keyfi netflix' de, amazon' da, filmlerde, spor yayınlarında vs. ortaya çıkacak. bunların hepsinde ve bence yerel kanallarda da değişen birşey yok büyük ekran, daha çok keyif, daha uzun kullanım.

herkesin tercihine saygım var ve de sebep bütçe olsa diyecek birşey yok ancak yerel kanallar için küçük ekran muhabbeti hep çok saçma gelmiştir. "yerel kanallarda" daha küçük olsun da biraz daha net olsun diye aklıma birşey gelmiyor. zaten kötü görüntü, küçülünce de aynı.

keşke daha büyük tv alsaymışım diyen veya tv' sini büyüten çok insan gördüm ama tv' sini küçültmek isteyen ben hiç görmedim. o yüzden imkan varsa, 65" alın. bence hiç pişman etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

bu arada benim mesafem ortalama 3-3,5 metre civarı. 65 inch ideal midir sizce bana

o mesafeden ben izliyorum. 75 bile olabilirmiş aslında. idealdir almayı düşünüyorsanız alabilirsiniz.

• O tablolar büyük oranda doğru fakat bir ayrıntı var. Bu ayrıntı odanın büyüklüğü. Ufak bir odada çok büyük bir ekran baş ağrısı yapabilir diyenler var.

Ufak bir odada 65'' çok büyük dururken büyük bir odada daha ufak durabilir.

Aynı mesafeden izleme pozisyonlarında ki değişiklik bile etki yapabiliyor. Oturarak veya yatarak izlemek bile fark ediyor.

2.2 metre için tv alacaksan sana önerim en az 60'' olacak ama.

55'' alırsan o mesafeden 4k içeriklerle Full Hd içerik arasında kalite farkını algılaman zorlaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 2 Ocak 2021; 22:7:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük tv alıp şimdiye kadar pişman olan kimseyi görmedim .... Ne kadar büyük okadar iyi gerisi hikaye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 2 Ocak 2021; 23:11:36 >
  • İzleme mesafem 2,5-3mt civarı, 65"samsung nu8000 almıştım zamanında .Mağazada 55" ufak gelmişti.Almışken 65" olsun dedik.İlk zamanlar alıştım ama daha sonra baş ağrısı olmaya başladı bazen kafayı sağa sola döndürmek gerekebiliyordu.Satıp 55" aldım bu mesafede 55" idealdir.Kişiye göre deyişebiliyor bazen.

oturma odanız ufak ise 65" büyük gelebilir

• 55xh9096yi alin 2.2 m mesafe icin.Hic lg ile muhatap olmayin maddi acidanda sorun yok ise.

• quote:

Orijinalden alıntı: şubat

İzleme mesafem 2,5-3mt civarı, 65"samsung nu8000 almıştım zamanında .Mağazada 55" ufak gelmişti.Almışken 65" olsun dedik.İlk zamanlar alıştım ama daha sonra baş ağrısı olmaya başladı bazen kafayı sağa sola döndürmek gerekebiliyordu.Satıp 55" aldım bu mesafede 55" idealdir.Kişiye göre deyişebiliyor bazen.

oturma odanız ufak ise 65" büyük gelebilir

TV boyutu seçerken tek kriter sadece mesafe olmamalı. Odanın büyüklüğü, TV duvarda mı olacağı sehba üzerinde mi olacağı, oturarak mı yoksa uzanarak mı izlenecek, akşamları ışık açık veya kapalı mı izlenecek bunlarda önemli

Ben odam ufak olduğu ve bütçem yüksek olmadığı için 3 metre için 50'' aldım. Bütçem biraz daha yüksek olsa 55 zorlardım. 3 metre için uygun mesafe 60'' ama benim duvara 60 sığmıyor.

3 metre mesafeden oturarak izlerken ile aynı mesafeden yatarak izlerken büyüklüğü farklı algılanıyor TV. Sanırım insan gözü oturarak izlerken ve yatarak izlerken farklı algılıyor. Aynı durum aydınlık ve karanlık şartlarda da yaşanıyor. Tahminen insan gözü durumlara göre TV ekranına farklı odaklandığı için bu durum oluyor.

Ama şu net 3 metre mesafe için ideal boyut ne olursa olsun 60'' çünkü onun altında boyutlarda görüntülerin kalitesi pek birbirinden ayırt etmek zorlaşıyor.

• Arkadaşlar sürekli sonradan yorum geldigi icin merak eden arkadaslar olmustur diye yaziyorum mesafem tam olarak 2 metre ilk konuyu actigimda 20 cm fazla ölcmüsüm neyse tv olarak 55 inci tercih ettim 2 metre icin 55 cok iyi 60 incte dusunulebilir ama biraz büyük kacabilir zaten piyasa da dogru duzgun 60 inc tv yok ayrıca bende biliyorum ne kadar buyuk o kadar iyi ama 65 incide bir arkadasimda 2 metreden denedim bir süre gercekten o mesafeye fazla buyuk ozellikle karanlikta cok fazla yoruyor ve odaklanma sorunu oluyor 1080 yayınlarda baya kötü gözüküyor ben alacak arkadaslara 2 metre mesafeleri varsa 55 2.5-3 metre civarınada 65 inc öneririm .
  • Konu sahibi arkadaş
    2.2.mt için 65" almana gerek yok.Bütçenin elverdiği 55" en iyi paneli al derim. Full array 100hz 10bit va panel. 55"sony xf9005 teshirde olsa temiz bulabiliyorsan kaçırma .sırf büyük diye 65" giriş seviye panel almana gerek yok.Özellikle düşük ışıkta kullanacaksan lg ıps panelleri önermiyorum.siyahlar siyah deyil.Birde kenar aydınlatma ise çokca ışık sızmaları olur.
    Ips panelin avantajı yan açılardan görüntyü daha iyi yansıtması.

Sony 55xf9005 samsung 65nu8000 kullandım
    şuan 37" panasonic ıps ve samsung 55Q80ra kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 6 Ocak 2021; 19:26:21 >
  • TV üretcileri yüksek çözünürlük imkanları ve talep dolayısı ile büyük panellere yönelmeye başladılar. Mağazalar çok geniş olduğu için çoğumuza 50-55 inç TVler de küçükmüş gibi geliyor. Özellikle yalarında duran 80 ekranla kıyaslayınca.

Bir de TV'ni en iyi görüntüyü verdiği demo görüntüleri ile TV'leri pazarlıyorlar. Burada dikkatli olmak lazım.

Bir diğer önemli husus TV'yi nasıl kullandığınız. Büyük ekranlar her ne kadar upscaling vb gibi tekolojiler içerseler de SD yayınlarda hatta düşük frameli ve bitrateli HD yayınlarda hataları daha çok gösteriyor. Yani yakın mesafeden klasik uydu ve normal TV kanalları izleniyorsa 55'den büyük ekranlar size falza birşey sunamayabilir.

Ayrıca TV'yi açayım sürekli açık dursun bir tarafta haberler vs arada bakarım diyorsanız yine aynı modelin büyük ekranlarının enerji tüketimi de daha fazla olacaktır.

Öte yandan TV'yi akşamları film, 4K gibi içerikler için kullanıyorsanız büyük ekran daha mantıklı olacaktır.

Bir de bunun oyun konsolları tarafı var.

Velhasıl idealini seçmek için, kullaınm durumuza uygun düşünebilir, evde bir takım ölçümler yapabilirsiniz.

Ayrıca Odanız küçük, izelme mesafesi de kısa ise uzun kullanımlarda baş, boyun ağrısı yapabiliyor.

Bence tercihinizi kullanım alışkanlıkları, bütçe ve panel kalitesine göre yapın.

Büyük TV alanların hiçbirisi şikayetçi değil diye bir durum saçma.

Genel olarak şkayetler ekran boyutundan değil görüntü kalitesinden veya başka sebeplerden geliyor.

Birçok tüketici elektrik tüketimi, panel detayları, kullanım alışkanlıkları vs göre değişkenliklere göre değerlendirme yapmacak seviyede değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 13 Ocak 2021; 11:41:29 >

• dedeefendi_ kullanıcısına yanıt

Klasik uydu ve tv yayınları için sadece tv alacak insanların 4k tv almasına hiç gerek yok çünkü trt4 k dışında 4k yayın yapan kanal yok.

Ama 4k içerikler dahil her türlü içerik için 4k tv alınacaksa izleme mesafesine göre boyut belirlemek çok önemli. İzleme mesafesi için ufak kalan tv alırsan frameli ve bitrateli değerleri yüksek HD içerikle 4K içerik arasındaki farkı hissetmiyorsun.

Odam'a 50'' qe60ta aldım izleme uzaklığı 3 metre ve HD ile 4k filmler arasında kalite anlamında fark olmuyor o mesafeden izlerken. Ancak 1.5 metre uzaktan bakarsam fark anlaşılıyor. 3 metre için tv alınacaksa 55'' de yetersiz kalabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.