Merhaba arkadaşlar 2 model arasında cok kaldım 65inç tv ye ihtiyacım var. Evimin salonu az biraz güneş alıyor o yüzden güneşten yansımaması önemli bir konu. Genel olarak tv izleyeceğim ve youtube ,prime,netflix gibi yerlerde takılmak istiyorum. Takılmadan youtubeda gezmesi önemli benim için. Marka samsung düşünüyorum Araştırmalarıma göre Samsung Qled 65Q70D buldum şuan 48bin tl civarında Samsung Qled 65QN85D buldum oda 55 küsür Aralarındaki gerçek fark nedir. Hangisini tercih etmemi isterseniz |
65Q70D vs 65QN85D
-
-
65QN85D neo led ccihazı cumartesi aldım
diğeri qled eski teklonoji
65QN85D tavsiye ederim cihazın olumsuz bir yönü yok al arkana bakma...
-
Q70D'de local dimming yok. Edge-lit local dimming bile yok.
QN85D'de 160 zone'lu Full-Array local dimming var. Ayrıca parlaklığı daha yüksek. Fiyat farkını kesinlikle hak eder.
Yakın fiyata bulursanız QN90D (veya QN90C) de olur. Onlar Mini-LED. 720 zone ve ekstra yüksek parlaklık var. Ayrıca ekran kaplamaları yarı-parlak yerine tam parlak. Yansıma çok daha az olur.
QN90D'de ekstra olarak 144 Hz desteği var. PC ve belki PS5 Pro'da işe yarar.
-
Selam, Aralarında en basit deyimle teknoloji farkı var.
qn70d nispeten eski
qn85d ise güncel bir görüntü teknolojisine sahip, Miniled
Ayrıca ses konusuzda iki kat daha iyi
Siz bahsettiğiniz gibi platform ağırlıklı kullanacaksanız 85d tercih etmelisiniz, eğer maddi sorun olmayacaksa 90d tercih edin. + görüntü , + ses kalitesi
Samsung 65Q70D - Samsung 65QN90D - Samsung 65QN85D Karşılaştırması - Epey
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X