Şimdi Ara

6v dv den 12v dc dönüştürücü ve sinyal devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://web-ee.com/images/SequencedTurnSignals.pdf
    http://web-ee.com/schematics/electro-optics/led-turn-signals/
    adresindeki sinyal devresini yaptım. Fakat bir durumu göz ardı etmişim. Devre otomobillerin 12v çıkışına göre yapılmış.
    Ben bunu bisiklette kullanmak istiyorum. Bu yüzden kolay bir şekilde 4,5v veya 6v dc için nasıl bir deşiklik yapmam lazım?
    Değişiklik olmaz ise 6v dv den 12v dc dönüştürücü lazım. Bunun için de bir devre buldum ama bir bobini elle yapın diyor. Nasıl yapılır hiçbir fikrim yok.

www.elektro tekno.com/ntopic5164.htm

yardımcı olabilcek kimsa var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinem -- 26 Ekim 2009; 15:27:03 >

• 6v - 12v çeviriciye gerek kalmadı. 12v-5v çevirici ile halloldu.
    Tek sorun en üstte verdiğim devrenin bir kere yanıp sönmesi ve ilk seri LEDler sürekli yanık kalıyor.
    Anlamadım gitti.
  • 7805 transiztör ile 12 Voltu 5 Volta düşebirsin,
  • SequencedTurnSignals.pdf ye göre yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • sanırım 555 devren çalışmıyor. anlama için 555 entegresinin 3. bacağını kablo ile + ya değdir çek ve bunu bir kaç defa tekrarla. bu şekilde ledlerin sırasının değişmesi lazımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzman_as

sanırım 555 devren çalışmıyor. anlama için 555 entegresinin 3. bacağını kablo ile + ya değdir çek ve bunu bir kaç defa tekrarla. bu şekilde ledlerin sırasının değişmesi lazımm

Aynen yaptım. İlk grup led sürekli yanıyor. Ve akış duruyor. 3 numarayı + dan kesince devam ediyor.
    Bir de iki yerde kutupsuz kondansatör yerine kutuplu koymuşum. Hata işte. Bir sorun yaratır mı?

@kenakord08, devre için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.