Şimdi Ara

750-800K arasında hangi marka/modeller alınabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 33murat33 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100 bin km ye kadar 2015 ve üstü manuel benzinli hatchback araba arayışına girdim. Eğer düşük km temiz, bakımlı kullanılmış dizel bulursam hayır demem. Aksi bir durum olmadığı sürece arabayı en az 5 yıl kullanmak istiyorum.

Araçtan ilk olarak beklentim motor şanzıman konusunda olabildiğince kronik sorunu olmaması. Bu nedenle aklımdaki ilk model klasik atmosferik Toyota Auris 1.33

Performans konusunda takıntım yok. Şu anda 2006 1.4 atmosferik benzin Fiesta kullanıyorum. Sadece yazın klima açık ve araçta 3 ya da 4 kişi olunca yokuşta zorlanıyorum. Amacım sadece model yükseltmek değil yokuşlarda Fiesta dan bir tık daha iyi olsa yeterli.

Diğer taraftan Hyundai i20-İ30 ya da
    Kia Rio-Ceed modelleri de yine listemde.Bu modellerin en favori motoru olan 1.4 CRDi dışında benzinli hangi modeli alınabilir. yukarıda dediğim gibi dizele karşı değilim önemli olan zamanında bakım yapılmış ve agresif kullanılmamış olması önemli. Dizel uzun süre agresif kullanmaya gelmiyor.

Bu modellerden bütçeye uygun hangisini önerirsiniz ya da başka hangi marka/modeli tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovewhisper -- 10 Şubat 2025; 23:19:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• auris düşünüyorsan 1.6 olanına baksana bulursun

• fabrizo kullanıcısına yanıt
    Artık o fiyata temiz düşük km de Auris yok maalesef, 1.000 yazmış insanlar 2015 model araçlara, şişirilmiş fiyatları

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu paralara çok rahat 2020+ Clio 5 1.0 Touch veya bütçe zorlanabilirse icon paketleri bulunabilir. Madem sorunsuz istiyorsunuz olabildiğince yüksek modelli almanızda fayda var.

buna ek olarak eğer o paralara full paket 1.4 Kia Rio'lar denk geliyorsa onlar da şehiriçi süspansiyon konforu garip bir şekilde konforlu araçlar ve full paketlerinde direksiyon+ ön 2 koltuk ısıtma var. performans olarak mükemmel değil ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3nuqi -- 11 Şubat 2025; 10:27:14 >
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 düşük km çok az var onlarda neredeyse sıfır km parası istiyorlar

• x3nuqi kullanıcısına yanıt
    Avrupa araçlarında saçma sapan mekanik elektronik sorunlar çıkıyor bu nedenle Kore Japon almak istiyorum.Tabiki bu iş şans meselesi Japon aldık arıza yapmayacak diye bir kural yok. Ayrıca aynı markada modelden modele hatta üretilen ülkeye göre bile farklar var. Fakat 3-4 yaşındaki avrupa araçlarındaki arızaları görünce insan hayret ediyor. Clio 5 incelemedim. Dikkate alıcam.

Mesajımda bahsettiğim gibi çok fazla performans aramıyorum bütçeye uygun olabildiğince sorunsuz ve bakımlı araç arıyorum. Konfor istiyorum fakat bütçe malûm. Gerçi konfor olsa ne olacak yollar o kadar berbat ki ne alt takım dayanıyor ne lastik. Olabildiğince daha fazla km yapıyorum otoyolu-çevre yolu kullanıyorum.

• 2012/2013 model honda civic fb7 kasa dream (boş) paket bulabilirsin o paraya hem japon hem sorunsuz şanzıman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Basmakalıp Auris önerilecek konuda birisi eksik, allah allah.

• deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt
    Hocam 2015 ve üstü düşünüyorum. 2012 düşük km bakımlı Honda bulmak zor. Birde 13 yaşındaki bir arabaya o paralar verilir mi büyük bir soru işareti. Diğer taraftan aynı paraya önceki mesajda arkadaşın bahsettiği Clio 5 için 2023 model garantili alınabiliyor. İşte böyle saçma sapan bir piyasa var.

Aslında işin özü hepinizin bildiği gibi sıfır km otomobil fiyatlarindan kaynaklı sisirme fiyatlar. O kadar saçma sapan bir dönemdeyiz ki her anlamda fiyat algısı kalmadı.

• bütçeyi 850 yap c3 al hocam otomatik shine paket düşürebilirsin 2019-2020 civarına bir arkadaş yılbaşından önce 2023 modelini 950 bine almıştı sıfır gibiydi, yani en yeni en sorunsuz araç olarak aklıma bu geliyor ama manuel demişsin illa o şart yoksa

• biryeregitmiyoruz2 kullanıcısına yanıt
    Enflasyonu dahil edersen belkide şişirme yoktur bende toyota corolla terra var geçen sene 480 flan almıştım enflasyon oranında aracı artırsam 580 e satmalıyım

• https://www.sahibinden.com/s/uLuW88T2

Kia sportage 1.6 gdi bulabilirsiniz hocam 2011 2016 arası olan kasa bulunabilir temiz düşük km,

C segmenti hatchback yerine C segmenti suv binmek daha avantajlı olur diye düşünüyorum.

Yukarıya örnek ilan bıraktım inceleyebilirsiniz.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

E auris ?

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt
    Öneri için teşekkürler.İşin açıkçası 2015 altı modelleri incelemedim.
    " Yeni her zaman daha iyidir" mantığıyla hareket etmeye çalışıyorum ama işte insan ister istemez dediğiniz gibi bu paraya B hatchback yerine eski model C sınıfı SUV alınır diyor.
    Bazı araç sahipleri araçlarına o kadar kötü bakıyor ki yeni 5-6 yaşında bile olsa çok büyük masraflar çıkartıyor özellikle dizelse.
    Arkadaşımda 2001 model 1.6 Vectra var. Araba sanki sıfır. Motor şanzıman içi dışı incik gibi adeta 😀 ama aracı sıfır almıştı aldığından beri ne gerekiyorsa yaptı yaptırdı. Yani belki abartı olacak ama araçta ki konfor hissiyat şu anda çoğu araçta yok. Arabanın bir ruhu var resmen.
    Öneri için tekrar teşekkür ederim. Bu öneriyle birlikte eski model C sınıfı SUV larida inceleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovewhisper -- 14 Şubat 2025; 9:56:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.