Şimdi Ara

77 yaşındaki kadına GSS prim borcu çıkartılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 77 yaşındaki komşuma GSS prim borcu çıkartılmış. Kadın zaten dul. 10 yıldır dul maaşıyla zar zor geçiniyor. Gerçi borç tutarı fazla değil ama 77 yaşındaki dul bir kadına GSS prim borcu çıkartanlar gençlere ne yapmaz bir düşünün.

Borçlu Dönem Sayısı, 0
    Toplam Ana Borç Tutar, 19
    Toplam H. Faiz Tutar, 54
    Ödenecek toplam tutar 73 lira

Faiz tutarı ana paranın 3 katı olduğuna göre 8-10 yıl eskiye dayanan bir borç talep ediliyor. büyük ihtmal eşi öldükten sonra dul maaşı bağlanana kadar 1-2 gün GSS primi ödenmemiş gibi gözüküyor ama bu yine SGK'nın hatası. Zaten eşi sağken de eşinin sigortasından faydalanıyormuş. Yani SGK prim borcu olması normalde imkansız. Ama 10 yıl önce 1-2 günlük arada boş gün bırakmışlar. 10 yıl bekletip 3 katı faiz ekleyip borç yazmışlar. olacak iş değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayır. ilaç parası değil. zaten ilaç fiyat farklarını eczanede tahsil ediyorlar. ilaç katkı paylarını ve muayene katkı paylarını maaştan kesiyorlar. posta ile gelen yazıda GSS prim borcunuz var diye yazıyor. gelen kağıtta eylül 2024 itibarıyla 71 lira borcunuz var, ekim sonuna kadar ödemezseniz faiz işler diye yazıyor ama internetten kontrol ettiiğimde borcun ana parası 19 lira, faiz 54, toplam 73 lira gözüküyor. yani faiz işlemeye çoktan başlamış. gelen kağıtta yazan bilgilerin bir kısmı yanlış gibi duruyor.

600 lira gibi tutarlar 30 günlük GSS prim borcuna denk gelir. 1 günlük GSS prim borcu 600/30=20 lira gibi birşey tutar. bu borç da 1-2 günlük prim borcu gibi gözüküyor. büyük ihtmal kadının kocası öldükten sonra dul maaşı bağlanırken işlemler 1-2 gün uzadı ofisler arası yazışma sırasında. o 1-2 gün boyunca GSS primi ödenmedi diye 10 yıl sonra faizi ile birlikte kendi hatalarını 77 yaşındaki kadına ödetmeye çalışıyorlar.
  • GSS prim borcu böyle bir şey değil. 300-500-600 TL gibi rakamlar çıkması gerekir.

Ayrıca 1 kere yazıldımı SGK girişi olana kadar her ay yazması gerekir.

Bu 19 TL büyük ihtimal bir ilaç farkı flan. Eczanelerde ilaç alırken fark çıkıyor onu ödememiştir.

Not: Ayrıca bu faizler 1-2 yılda bir silindiğinden ana parayı öder geçer 19 TL borç mu zaten.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    hayır. ilaç parası değil. zaten ilaç fiyat farklarını eczanede tahsil ediyorlar. ilaç katkı paylarını ve muayene katkı paylarını maaştan kesiyorlar. posta ile gelen yazıda GSS prim borcunuz var diye yazıyor. gelen kağıtta eylül 2024 itibarıyla 71 lira borcunuz var, ekim sonuna kadar ödemezseniz faiz işler diye yazıyor ama internetten kontrol ettiiğimde borcun ana parası 19 lira, faiz 54, toplam 73 lira gözüküyor. yani faiz işlemeye çoktan başlamış. gelen kağıtta yazan bilgilerin bir kısmı yanlış gibi duruyor.

600 lira gibi tutarlar 30 günlük GSS prim borcuna denk gelir. 1 günlük GSS prim borcu 600/30=20 lira gibi birşey tutar. bu borç da 1-2 günlük prim borcu gibi gözüküyor. büyük ihtmal kadının kocası öldükten sonra dul maaşı bağlanırken işlemler 1-2 gün uzadı ofisler arası yazışma sırasında. o 1-2 gün boyunca GSS primi ödenmedi diye 10 yıl sonra faizi ile birlikte kendi hatalarını 77 yaşındaki kadına ödetmeye çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 25 Eylül 2024; 14:15:6 >

• x (formerly twitter)
    Veysel NEŞELİ 🇹🇷 (@veysel_bafral) on X
    https://x.com/veysel_bafral/status/1836380340371309042

Boomer dayıya bile gelmeye başlamış. Yakında buradaki dayıların kapısını ptt çalmaya başlar.  

• Bu SGK ne kadar saçma bir kurum. kadına zaten her ay dul maaşı yatıyor. borç gözüküyorsa ödeyeceği maaştan mahsup edip 1 aylık maaşını 73 lira eksik ödeseydi kadının ruhu bile duymazdı. şimdi eve posta ile yazı gönderiyor, öde diyor. bir sürü tantana.

• Veysel Teyze'ye borc cikartilmasi cok yanlis bence...

• headdhunterr H kullanıcısına yanıt
    tam aynı olmasa bile benzer bir durum olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Olur mu öyle şey.!... Akşın lazım 77 yaşındaki kadına GSS prim borcu çıkartılmış 

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

Tam aynı durum sanki.

Adam 2015'ten beri emekliyim diyor.

Borç 2014/11 ay.

Yani emeklilik işlermlerini başlatınca arada geçen 1 ayın borcunu yansıtmışlar sanki.

Senin dediğin kadındada eşi ölünce ölüm işlemleri için arada geçen 1-2 günü yansıtmışlar gibi.

Not: Bu tarz devlet işleri çok sıkıntı ya. İnsanın durumuna haline bakmıyor otomatik çoğu şey.

Mesela 1 evi olan kişilere emekli veya ev hanımı ise emlak vergisi çıkmıyor. Benim anneminde üstüne ev var biz emlak vergisi gelmiyor sanıyorduk. Sonra bir baktık ki 10 yıllık borç binlerce TL faiz binmiş. Gİttik belediyeye nedir ne değildir diye. Dıdısının dıdısından anneme bir ev yerinde belki mezar yeri kadar olmayacak bir hisse düşüyormuş ve sistem bunu 2. bir ev kabul ediyor bizi borçlu gösteriyor. İtirazlar flan faizi sildirdik borcun bir miktarını genede tahsil ettiler. O hisse nerde onu bile bilmiyoz ama sistem senin 2. evin var diyor !

• Komşunuz hanedeki geliri tespit etme şeyini (adını unuttum) gösterirse ödemez herhalde. Ama ben de bunun GSS borcu olduğunu düşünmüyorum. bu miktar çok az, başka şey olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dayı kağıdın üzerinde kocaman "GSS Prim Borcu" diye yazmasına rağmen olayı başka bir yere çekiyorsun. Sen devlet memuru falan mısın? 77 yaşındaki kadına GSS prim borcu çıkartılmış 

• İş vatandaştan almaya gelince 19 TL'nin hesabı yapılıyor ama diğer yanda milyarların takibi yapılmıyor.

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    büyük firmalardan milyarlarca liralık vergi borcunu almaktan vazgeçiyor devlet. ama 77 yaşındaki dul kadından 10 yıl öncesine ait 19 liranın peşine düşmüş. ayrıca bence o 19 lira borç da SGK'nın kendi hatasından kaynaklanıyor.

Kadın hiç çalışmamış. eşinin sigortasından faydalanmış kocası hayattayken. kocası öldükten sonra da zaten dul maaşı bağlanmış. dul maaşı ile birlikte sağlık hizmeti almaya devam etmiş. bence kocası öldükten sonra kocasının SGK hizmetinin fesh edilmesiyle dul maaşının bağlanması arasında geçen birkaç gün boyunca sigortasız bırakmış SGK kadını. bu SGK'nın hatası. kadın yastayken bir de SGK acaba 2-3 gün beni sigortasız bıraktı da borç çıkarttı mı acaba diye bunu takip edecek? SGK zaten dul maaşını 3-4 aydan önce bağlamıyor. Dul kalan bir kadını 3-4 ay boyunca maaşsız ve gelirsiz bırakıyor. 3-4 ay sonra toplu ödüyor maaşları. iyi de dul bir kadının başka parası, geliri yoksa 3-4 ay ne yer ne içer? bunu düşünen yok. üstüne bir de 10 yıl sonra kendi hatalarından dolayı 19 lira borç çıkartıp buna bir de 3 katı faiz işletip 10 yıl sonra öde diyor. neyse ki tutar yüksek değil ama yüksek bir tutar da olabilirdi. önemli olan zihniyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 25 Eylül 2024; 15:16:8 >

• bu arada şöyle bir ilave bilgi vereyim. benim emekli maaşı bağlanırken, emekli maaşımın bağlandığı ay bana 1 aylık GSS prim borcu çıkarttılar. ben de emekli maaşım bağlandığı için GSS primi ödememem gerekiyor diye SGK'ya itiraz dilekçesi doldurdum. 1 ay sonra GSS prim borcum silindi, sistemde artık o borç gözükmez oldu. sistemden borç var mı diye bakıp fark etmeseydim, itiraz da edemeyecektim ve faiziyle beraber öde diyeceklerdi sonradan. belki de 10 yıl sonra benden de o parayı faiziyle beraber tekrar isterler. belli olmaz bunların işi.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Ozkan sana iban atıyım benim gitmediğim hastanenin gss borcunuda ödermisin 5 bin civarı sen çok savunuyorsun bari benim durumum yok sen ödermisn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yurt dışından emeli olduğum halde bana da gss borcu çıktı. bayağıda fazla 2014 ten 2022 e kadar. Hiç doktora gitmedim ilaçda almadım. Zira ilaçlarımı yurt dışından senelik alıyordum. tedavimide orada yaptırıyordum. Borcu görünce çok şaşırdım. Ödeyeceksin dediler.

Sonra baktım ciddi konu. Yurt dışından emekli olduğuma dair belge aldım. Bu belgeyi tercüman vasıtasıyla türkçeye çevirip sgk ya verdim. Borçlar silindi

• o yaşta bir kişiye gss borcu çıkmaz, kurumdan gelir aylık alıyor ise kesinlikle çıkmaz. borç gss dışında bir konu ile ilgilidir.

• supreius S kullanıcısına yanıt
    böyle yazıyor. GSS primi borcu diye açıkça yazmış. başka detay yok.

77 yaşındaki kadına GSS prim borcu çıkartılmış

• Devlet sırtımızda kene gibi.

• tayyip yurt dışına kaçmış diye duydum, doğru mu? şu an Amerika da imiş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.