Şimdi Ara

7800X3D-9800X3D Karşılaştırması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
18
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

benim zaten şu an 9800x3d alacak gücüm yok. elimde boş x670 anakartla bekliyorum. satılırsa anakart gidecek ya da gelecekte ikisinden birini ikinci elden alırım bilemiyorum, şimdilik r5 5600 ile idare ediyorum.

(7800x3d almak için 5800x3d mi sattım, ucuza görünce 8k ya MSI Pro X670-P'yi aldım ikinci elden. 9800x3d'nin bu kadar pahalıya çıkacağını bilsem satmazdım muhtemelen. ikinci elde 7800x3d'nin fiyatları da fırladı.) kalan paraya da küçük 5600'ü aldık, bu paraya performans şahane.  

ısınma konusunda benim anlayışım bir işlemci 75 derecenin üstünde çalışıyorsa ısınıyordur. 90 dereceye kadar güvenli muhabbetini sevmiyorum açıkçası. intel zaten bu işin cılkını çıkardı, onlara denecek hiçbir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 13 Ocak 2025; 22:26:35 >
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

Evet maalesef bu ısıları normelleştirdiler. Özellikşe Intel’de 85C’ye normal der hale gelmiştik. İşin kötüsü orada sıcaklık limiti koyduğunuzda %10-15 bir performans kaybınız da oluyordu. En azından AMD tarafında böyle bir kayıp olmuyor.

Dilerim çok daha iyilerine, en kısa vadede erişebilirsiniz hocam. 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.