|
7800X3D-9800X3D Karşılaştırması (3. sayfa)
-
-
elinize sağlık teşekkürler
-
Emeğiniz için teşekkürler, aydınlatıcı bir inceleme olmuş.
-
Cinebench testiyle ram konfigürasyon farkları diye bir şey mi yazıyor? Ram test ettim yazıyor mu? Dümdüz işlemcinin görüntü oluşturmasına göre puan veren sentetik test yazılımı.
Konu başlığı a işlemci vs b işlemci.
Bellek kullanım oranı yok zaten, yüklenip yüklenmeme durumu da yok. Olay cinebench ram etkisi, ram farkı ram bir şeyleri değil. Cinebench ile ramin alakalı olduğu yere yok.
Ram test etmiş olsa:
6000 cl 30 xx puan
6000 cl 28 xx puan olarak belirtir.
"İdeal Ram Değerleri:
5 farklı ramde test ettiğim ve hepsinde de benzer sonuçlar aldığım için rahatlıkla paylaştığım, ..."
"Ancak şunu söylemekte fayda görüyorum, 7800X3D'de %0,1 ve %0,01 değerlerinin droplarını azaltmak amacıyla ram subtimingleri ile oynamamız gerekirken, 9800X3D neredeyse ramden bağımsız çalışan bir işlemci olmuş. Subtiming ayarları yapmasanız dahi, 7800'e nazaran çok daha stabil ve stuttersız bir deneyim elde ediyorsunuz. Hatta yaptığınız zamanlama değişikliklerinin etkisi çok da dikkate değer olmuyor."
Ya okumadan yazıyorsun ya okuduklarını anlamıyorsun yine de yazıyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OrcunFixGüzel inceleme olmuş. Ama fiyatlara bir güncelleme de şart. Yani 7800x3d ile arasında fiyat olarak neredeyse 10 bin lira oynuyor, bu fark çok. Bu fiyat işine bir ayar çekilmesi lazım. Ama genel olarak 9800x3d daha stabil daha düzgün sorunsuz işlemci olmuş.
daha birkaç gün önce 22-23 tl civarı idi 9800x3d. şimdi baktım 24-25-26 diye gidiyor 27-28leri görüyor. bi roketleme var 9800 fiyatında.
-
arkadaşlar 9800x3d alanlar işlemcinizin sıcaklığı nedir?
Benim işlemci 95 dereceye çıkıyor direkt cinebenchde 140watt civarı kullanmasına rağmen bu nasıl olabilir intel 13700kf vardı önceden 250w güç kullanıyordu
-
İncelemede bahsettiğim PBO ayarlarını yapın hocam. Anakarttan anakarta değişmekle beraber 75C sıcaklık limiti tüm sorunları çözüyor.
-
Hocam stock şuanda işlemci anlamadığım şey 140watt kullanan işlemc nasıl 95C oluyor daha ayarlara bakmadım rami de ayarlamam lazım yarın bakacağım
Konu için sağolun
-
@AREryilmaz
karistirmadigin bi burasi kalmisti.. -
Hocam ilk sayfadaki timingler ile oynayarak gecikmeyi 63.8’e kadar düşürdüm. Şimdi sistemi test edeceğim. -
Gayet güzel hocam, 7ns aşağısı olarak değerlendirin bu arada.
-
Cinebench R23’te 24500 puan aldı hocam. Şimdi Ycruncher yapıyorum ondan sonra testmem5 ve linpack yapacağım. Bu arada 7ns aşağısını değerlendirin derken BIOS beta olduğu için mi dediniz?
-
Mevcut bioslar henüz gecikme için doğru performansı veremiyor. Bir sonraki bios ile 7-8ns bir düşüş olacak. -
MSI son bios ile biraz toparladı tabi betadan dolayı sorun yaşayan insanlarda var. Dediğiniz gibi BIOS oturunca daha da iyi olacaktır.
-
abi msi ın son beta biosu bozuk haberin olsun hardware monitor sayfası donuyor benim x670e carbon wifi da bir öncekine döndüm ben
-
Son biosta hata almadım daha hocam zaten beta bios sorun olması normal. Final sürümü gelene kadar kullanacağız artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 1 Aralık 2024; 14:10:53 > -
Arkadaşlar merhaba. 12-13”e ikinci el 7800x3d almak mantıklı mı yoksa biraz bekleyip 9800x3d almak mı mantıklı ? 7600x 7900xtx kullanıyorum. -
abi işlemci almak mantıklı değil şuanda 7800x3d bile fiyatı arttı siz zaten güncel sokettesiniz fiyatlar normale dönünce daha rahat alırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 1 Aralık 2024; 14:49:36 > -
Ycruncher’da 2.5 saat test ettim sorun çıkmadı. Akşam testmem5 ve prime95 yaparım. -
X870 Tomahawk / TZ5 6000-CL28 Kit - H100i Capellix 240mm
Stok halde:
CB23: 20500 civarı
Sıcaklıklar: 85-90 arası - 145w civarı tüketiyor.
Gördüğüm genel stok sonuçlardan biraz daha düşük sanki.
PBO Auto - CO: -25 ile 22500 puanı stabil şekilde alabiliyor 25w daha düşük güç tüketip maks 77 dereceye çıkıyor test sırasında. CO -25 sonucu güzel ama stok halde bu skoru alanlar var henüz temiz OS'e kurulum yapmadım önceki Intel sistemli OS'de deniyorum ama baya bir temizlik yaptım 2k puan etkilememesi lazım sanki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X