Temiz kurulum ile sorunlarınız önemli ölçüde çözülür. PBO ayarını yapmayı da ihmal etmeyin. |
7800X3D-9800X3D Karşılaştırması (4. sayfa)
-
-
hocam 6400mhz ram için önerebileceğiniz timingler var mı 6000 için olanlar uymaz diye düşünüyorum 1:1 modda olduğundan 6400 daha iyi oluyor 6000e düşürmek istemiyorum
-
Açıkçası 6400’e hiç gerek yok hocam. Performans olarak size bir getirisi olmayacak çünkü. AMD için minimum gecikme, maksimum frekans dengeli olmalı. Bu senaryoda CL28 6000 veya CL30 6200 denemenizi tavsiye ederim. Eğer ramlerden yana şansınız yaver gittiyse CL28 6200’ de deneyebilirsiniz.
-
infinity cache fclk 2133 çalışıyor şuanda 6400 ile 3e 2 olanı oluyor diye böyle yaptım bu şekilde timing ayarlar isem 6000den hızlı olacak diye umuyorum ama ilk ddr5 sistemim timingleri bilmiyorum
-
Açıkçası CL32 6400, CL28, hatta CL30 6200’den daha kötü sonuç verecektir. Bunu gecikme değerlerinizden de görebiliyoruz. CL30 6400 alamadıkça, yukarıda kalmanın bir anlamı kalmıyor maalesef.
-
Beyler sizce ;5 ay garantili faturalı 7800x3d- 10. 000 TL mi yoksa
12.5 bin TL 21 ay garantili almak mı? yoksa 9800x3d fiyatının inmesini bekleyip sıfır almak mı?
7600x 7900xtx 1440p kullanıyorum.
-
21 ay garantili 7800 hayırlı olsun denir bu durumda.
-
Hocam baya subtiming yaptım biraz daha iyi şuanda
Edit: Sizin pbo ayarını da yaptım ama sonuç üzücü maalesef 24k skor alamıyor ramin sorun olduğunu düşünmüyorum şuanda işlemci yavaş kaç ghz olması lazım cinebenchte?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 2 Aralık 2024; 0:18:27 >
-
Sonuç üzücü değil hocam, 22,5K üzeri almanız yeterli, üstelik gecikme değerleniniz de gayet güzel. Daha yukarısı W11 bileşenlerinize, yüklü programlarınıza, hatta arayüze kadar minimal değişiklikler sonucunda alınan, tamamen sentetik değerler.
-
hocam bende bu işlemciden önce 13700kf vardı skorum bundan yüksekti attan inip eşşeğe binmiş olmak istemiyorum encode için o nedenle 3dmarkta şunu yakalamak istiyorum
https://www.3dmark.com/spy/41519319
şimdiki skorum yüzde 10 daha düşük aslında bundan uğraşıyorum en önemlisi stabilite tabiki stabil iyi bir skor elde edersem orada bırakacağım
-
Aslında kast ettiğim şey de tam olarak bu. Intel mimarisi ve yapısı gereği her zaman sentetik testlerde daha önde gibi görünecektir. Ancak gerek oyunlardaki stabilite, gerek performans açısından X3D ciddi manada önde. Tabi bunun için test programlarının da alt yapılarını güncellemesi, anakart üreticilerinin de güncel biosların biraz daha üzerine düşmesi gerekiyor.
Bunu test etmenizin en kolay yolu ise şuan için aynı oyunlarda FPS, %0,1 ve %0,01 değerlerini karşılaştırmanız.
Ancak şunu da belirtmek isterim, çok sevdiğim bir dostuma, 12600K kullanmasına rağmen (4090 kullanıyor), halen güncelleme yaptırmadım. Bu nedenle elinde 12-13-14. nesil işlemcisi olan arkadaşlar çok spesifik bir neden olmadıkça işlemci güncellemesi yapmalarına gerek yok. Ancak güncellemek isteyenler için 7800X3D bence halen en iyi seçenek.
-
Herkese selamlar. İlk mesajda yer alan tüm ayarları yapmaya çalıştım, acemi olunca biraz zorlandım o sebeple acaba doğru mu diye size sormak istedim. Sadece voltaj ayarlarını nasıl yapacağımı anlamadım. 2. fotoğrafta hangi yerlere eklemem gerekiyor? Bir de ilk mesajda yalnızca tRCDR yazıyor ancak benim anakartta tRCDWR ve tRCDRD olarak iki seçenek var. Ben ikisini de 30 yaptım ama doğru mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 2 Aralık 2024; 18:7:13 >
-
4kya geçmeyecekseniz gayet ideal ikili hocam -
Ryzen 5600 kullanıyordum 4k sistem için 9800x3d aldım oyunlar ve sistem çok stabil şu ana kadar sorun yaşamadım, konuyu almadan önce görmüş olsaydım yine alırdım imkan varken f/p yerine performansa odaklı bir sistem kurmak istedim. Faydalı konu ellerinize sağlık. -
4k çözünürlüğü sevemedim gitti. 5xxx kart alsam bile geçmem:) 2k candır. -
tRCDWR ve tRCDRD ayarlarını 38 yapın. CPU NB/SoC voltage yazan yeri autodan çıkarıp 1.25V olarak ayarlayın.
-
y cruncherda stabil olmasına rağmen cs2de 1 saat sonra donma oldu sistemde hiç sorun yok ancak sadece oyun donuyor görev yönetisinden kapatabiliyorum nedendir acaba
-
Hocam açıkçası sublar ile uğraşmanızı çok tavsiye etmiyorum. Hem uğraşısı fazla, hem de AMD tarafında getirisi çok çok az. Zaten güncel anakartlar eskisi gibi değil, optimum bir sıkıştırma yapıyorlar. Mainler, Trefi ve Trfc yeterli olur. Diğerlerini autoda bırakabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim, ben ilk sayfada yer alan tüm ayarlar yapılacak diye anladım . Daha önceden overclock ile ilgili hiç ayar yapmadığım için epey cahiliyim bu işlerin. Netleştirmek adına ayarları bir kez daha sorayım:
Şimdi bunlar anakartımda "DRAM Configuration" kısmında yer alan ayarlar. Bunları yapacağım:
TCL: 30
TRCD: 38
TRP: 38
TRAS: 30
TRC: 68
TWR: 48
TREFI: 50000
TRFC1: 500
Bunlar "Overclocking" kısmında yer alan ayarlar. Bunları da yapacağım:
UCLK=MEMCLK
FLCK: 2133
Bunları tam olarak bulamadım ancak 2. fotoğrafta buna benzer bir şeyler var.
CPU SOC: 1.25V--------------------------- (Bu "CPU NB/SOC Voltage" yazan ayar mı? @xgny58x üstadım bu şekilde olduğunu iletti gerçi.)
DRAM VDD: 1.4v-------------------------- ( Bunu bulamadım.)
DRAM VDDQ: 1.35v----------------------- (Bu ayar doğrudan yer alıyor sanırım bunda problem yok.)
Son olarak bunlar "AMD Overclocking PBO" kısmında yer alıyor. Bunları da yapacağım:
PBO: Advanced
PBO Limit: Motherboard
PBO Scalar: 1X
CPU Boost: Manual +200
Platform Thermal Throttle: 75C
Curve Optimizer: Negative 25
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 3 Aralık 2024; 8:58:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X