Şimdi Ara

7800X3D-9800X3D Karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
18
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam amd tarafında yüksek hızlı bellek önerilmiyor. 6400 6200 6000 MHz ramler yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KOJIMA06 kullanıcısına yanıt

7200 1/2 önermeyeceğim bir senaryo hocam. 7600’den sonra, 6000’e eş değer denebilecek bir performans vermeye başlıyor. Bunun yerine CL28 6200 veya CL26 6000 deneyebilirsiniz ramlerinizle. Hatta sub uğraşmak istemiyorum, garanti değerler olsun derseniz incelemede belirttiğim değerleri doğrudan kullanabilirsiniz.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Hocam sayfayı okudum teşekkür ederim. FCLK ile infinity fabric frequency and dividers ayarını 2167 MHz ayarladım. UCLK=MCLK eşit akşam Aida64 testini yapıp buraya yüklerim. RAM 6400MHz bilseydim 6000 alırdım Birde tREFI değeri 12 binli değerlerde bunu 50000 yapsam bir faydası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 26 Kasım 2024; 9:29:30 >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

2023'ün ilk çeyreğinde ramleri ufak test ettim. Buildzoid'in ayarlarını yaptım. Üstüne biraz tCL ile oynadım bir kaç test yaptım. Bir zaman sonra Asus bir özellik getirdi zamanlamaları kendi sıkı şekilde ayarladığını söylüyordu(aemp - asus enhanced memory profile). Bir değişiklik yapıp yapmadığını bile kontrol etmedim 

Oyun içinde 3-5 fps getiriye karşılık ram sıcaklığı da artıyordu. Bu yüzden tekrar 5600 cl28'e döndüm.

O zamanlar hynix a-die çok nadir vardı piyasada, olanlar benim kullandığım m-die. Bazı alt zamanlarda farklılıklar var ikisi arasında. Forumlara bakıp denemeniz gerekiyor. Ciddi vakit ayırıp uğraşan, deneyen kullanıcılar var.

Devamı artık senin hız aşırtma hevesine, araştırma merakına, deneme sabrına kalmış. Benden geçti  

• Çok faydalı konu. Elinize emeğinize sağlık hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu işler ciddi zaman istiyor hocam o boş zamanı da yaratmak zor. Akşam aida64 testi yapayım sonuçlar iyi derseniz ellemeyeceğim.

• 7800X3D-9800X3D Karşılaştırması

7800X3D-9800X3D Karşılaştırması

İlk gurup sadece, isterseniz ana konuya koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 26 Kasım 2024; 11:59:13 >

• Güzel inceleme olmuş. Ama fiyatlara bir güncelleme de şart. Yani 7800x3d ile arasında fiyat olarak neredeyse 10 bin lira oynuyor, bu fark çok. Bu fiyat işine bir ayar çekilmesi lazım. Ama genel olarak 9800x3d daha stabil daha düzgün sorunsuz işlemci olmuş.

• Ben tam olarak neyi test ettiğinizi anlayamadım. 1-2-3-4-5 diye yaptığınız testler farklı RAM kitleriyle mi, farklı hızlarla mı, daha önemlisi RAM test etmek için cinebench mi kullandınız cidden yoksa benim anlamadığım bir şey mi var?

• Mükemmel karşılaştırma ve inceleme. Emeğinize sağlık. 7800X3D-9800X3D Karşılaştırması 

• yurdakull kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık, hocam, teşekkür ederim. Grafik bilerek eklemedim, takibi ve karşılaştırması kolay olsun diyerek. Grafik güzel görünüyor, evet, ama teknik olarak okuması daha zor oluyor. 7800X3D-9800X3D Karşılaştırması 

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Aynı testi 5 kere tekrar ettiğim anlamına geliyor hocam. Bir kez test edip geçmek, ortalamayı almak veya en üst değeri yazmak yerine, skalanın daha net görülebilmesi adına, tüm denemeleri paylaştım. 7800X3D-9800X3D Karşılaştırması 

• 13600kf den 7800xd ye yeni geçtim. Aklımda 9800 de vardı.. Detaylı testlerinizi okuduktan sonra, iyi ki 7800 dedim:) Emeğinize sağlık üstat..

Ayrıca 4070ti ekran kartım var lakin 7900xtx de çok yükseltiyor beni:) Oyunları 2k da oynuyorum ama bilemedim..

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    CB belleğe yüklenmiyor. Bu iş için uygun bir test değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @TimFoster hocam Aida64 testini yaptım ekran görüntüleri aşağıdaki gibi.

Bu tREFI auto modundayken,

Bu infinty fabric frequency and dividers ayarı auto tREFI 50000 olarak ayarlıyken,

Bu da infinty fabric frequency and dividers 2167MHz tREFI 50000 ayarlıyken.

Valorantta rtx 4070le fullhd yüksek ayarlarda 500-600 fps civarı veriyor.

• xgny58x kullanıcısına yanıt

Forumda olan örneklerden karşılaştırma yaparsanız daha iyi olur. Uzun süre geçtiği için detaylı olarak hatırlamıyorum.

Memory satırı ile latency sütununun kesiştiği yer. Düşük olması daha iyi.

Yabancı kanalları falanda inceleyeyim hocam.

• Konuyu keyifle okurken "Maalesef yurtdışı forumlarında 20'şer 20'şer işlemci sipariş eden arkadaşların yanlış yönlendirmesiyle, insanlar böyle bir durum olduğu yanılgısına düştüler." şurada ağlayasım geldi. Redditte ve overclockers forumunda paso küfür ede ede" Sizin tabi iade sorununuz yok. Silikon kalitesi yüksek işlemciyi bile deneyerek bulursunuz" diyordum. Bizimkilerin içinde buna uyanmış birisinin bunu dile getirmesi hoşuma gitti. Teşekkürler. Okumaya devam edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 27 Kasım 2024; 9:35:33 >
  • Eline saglik hocam 👏👏

2 ay once evlendim pc/oyun devri benjm icin kapandi artik ama forumda boyle konulari gormek guzel 😁

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.