Şimdi Ara

8.100 TL DOLANDIRILDIM [ YENİ SS EKLENDİ ] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
12
Favori
49.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hotel california

Hocam bende kurumsal firmada çalışıyorum. Müşterilerden çek kabul ediyoruz fakat ticaret sicil kaydı, imza sirküleri, 22a borcu yoktur yazısı talep ediyoruz çek ile beraber 😀 Çek kötü birşey değil fakat piyasa bilgisi olmayan bireysel kullanıcı çeki ödeme garantisi olarak görüyor. Arkadaşında sıkıntı yaşadığı olay bu.

Adam borcu yok olsa bile siz dahil bircok firmadan guven kazanip bigun buyuk vurgun yapma ihtimali % kactir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ge4ce G kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar aradı onların telefonundan birebir ben konuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: satıcıadam

Aynen öyle hocam. Bu işi detaylandırıp savcıya anlatmam gerekiyor

Ek ifade olarak detayli detayli yaz. Sahibinden yazismalarin vs screenshot al onlarida ekle dosyaya. Sen bisey ispat edemesen bile umudunu kaybetme. Belki bicok kisiye boyle seyler yapiyirlardir senin gibi 1-2 magdur daha ciksa belki bu sebekedir vr cokertilebilir tabi savcinin da biraz aklinin olmais lazim. Delil de yok deseler caydirmaya calissalarda umudunu kesme

• 900 cash neden verdi onu anlayamadım bilgisayar zaten 2000 usd ikinci elde 8100 çek + 900 cash teklifi bile dolandırıcıyım kardeşim ben diyor Sahibindende sadece havale veya komisyonu ödemeyi kabul ederse GeT ilan ile satıyorum sorun çıkmadı bugüne kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 3 Mayıs 2017; 15:9:46 >
  • mesut1221 M kullanıcısına yanıt
    WhatsApp + sahibinden konuşmalarını felan hepsini screenshot alıp hepsini ekleyip bugün teslim ettim hocam. Şimdi hastaneye geldim annem ameliyat oluyor hepsi üst üste geldi

• aydinsukru kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman bilgisayar 9.100 tl ye satılıyordu ben 9.000 e koymuştum. Adamda 8.100 çek + 900 tl nakit verdi

• Hocam senden aldıkları bilgisayarı muhtemelen 2. elde satacaklar. Sahibinden, letgo, gittigidiyor, sanalpazar vs 2. el satılık ilan konulan sitelerde senin laptopu bi araştır.
    Ben genelde ürün satarken sattığım ürünün seri nosunun resmini de çeker ve saklarım. İleride bir sorun oluşur diye. Seri numarasını biliyorsan dediğim gibi 2.el satan yerlerde bir araştırma yap derim.
  • manjimaru kullanıcısına yanıt
    Yaptım hocam bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: satıcıadam

WhatsApp + sahibinden konuşmalarını felan hepsini screenshot alıp hepsini ekleyip bugün teslim ettim hocam. Şimdi hastaneye geldim annem ameliyat oluyor hepsi üst üste geldi

Whsap mesajalrindan iki adet kayit ediyirlar sonrakileri de yasal kabulnediyirlar. 2 tanesini kayit ettirmen gerek diye biliyirum onu odalari var calisanlar yardimci oluyor ama savci kayit ettir diyor delil amacli bende vermistim bi defasinda

• quote:

Orijinalden alıntı: manjimaru

Hocam senden aldıkları bilgisayarı muhtemelen 2. elde satacaklar. Sahibinden, letgo, gittigidiyor, sanalpazar vs 2. el satılık ilan konulan sitelerde senin laptopu bi araştır.
    Ben genelde ürün satarken sattığım ürünün seri nosunun resmini de çeker ve saklarım. İleride bir sorun oluşur diye. Seri numarasını biliyorsan dediğim gibi 2.el satan yerlerde bir araştırma yap derim.

Genelde bu tarz hirdizlik dolandiricilik mallarini 4te 1 fiyata ufak capli bilgisayarcilara cep telefonculara basip gecerler. Ama yinede netten satma olasiliklarida var tabi

• satıcıadam S kullanıcısına yanıt
    çok zor ve berbat bir durum temennim dolandıranların yakalanıp zararın karşılanması
  • Geçmiş olsun üzücü bir durum, umarım paranızı kurtarabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeşim, keşke çek'i sana getirem adamla birlikte bankaya gidip karşılığı var mı yok mu diye soraydın ve gelen arabanın plakasını alsaydın... Allah yardımcın olsun.

• gkhann4 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim orada gelişi kapattılar o gün benim şansıma, arabayı aşağı parkedip gelmişti. Kapının önünde aldı gitti. Şaka gibi ama herşey adamların Leh'ine işledi..

Siber Suclarla Mucadele Subesi geri getirbilir diye tahmin ediyorum ama bu tarz davalarda mudahale yetkisi var mi bilmiyorum.

• westberlin kullanıcısına yanıt
    SAvcı istese her türlü halleder hocam

• Çekle.çükle iş olmaz kardeşim. Nakitle satış yaparken bile korkar olduk sahte para verecekler diye. Ürün satarken şahısa ya yanımda atmden çekmesini ya da benimle atmye gelip yatırmamı beklemesi teklif ediyorum. Alacak adam her türlü kabul ediyor, sahtecilik yapanlarda işim var böyle şeylerle uğraşamam falan diyor.

Uyanık olun.
    Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim bi arkadaşın saçma sapan bi evrakta sahte imza olduğunu ispatlamak için 3-4 yıl boyunca gitmediği kapı kalmamıştı, Allah kolaylık versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi more34 -- 3 Mayıs 2017; 15:47:0 >
    savcı seni ifade almaya çağıracak somut delillere göre müşteki sanık sıfatıyla mahkemeye
    çıkarsın olay araştırıldığında tib kayıtları v.s şahıslar bulunur sende aklanırsın
    artık bundan sonra bu iş emniyette kendi başına bi iş yapmaya kalkmayın.sabırlı olmanız
    gerekiyor ne kadar moral bozucu durum olsada şu anki teknolojide kimse kendini saklayamaz
    kimse başkasının üzerine suç yıkamaz onlar 90 lı yılların sonunda kapandı..
    hatırlatırım çeklerde karekodlu dönem başladı
  • İşim gereği bir çok sektörde çalıştım, ticari hayatta sadece nakit hayalden öteye gitmez. Çek her yerde kullanılır. Mağdur olan arkadaşta aslında bir çok kişiden çok daha fazlasını yapmış. Çek sahte mi değil mi diye bizzat bankaya sormuş. Oradan teyit aldıktan sonra satmış ürününü. Ama maalesef bankanın iş güzarlığı sebebi ile durum buraya kadar gelmiş.

En azından bundan sonrası için;

Bu tip satışlarda siz karşı tarafa fatura kesmeyecekseniz ve size verilen çekte “TACİR OLMAYAN”(Tacir olmayan gerçek kişi çeki) ya da “TACİR OLMAYAN HAMİLİNE” (Hamiline Düzenlenen Tacir Olmayan Kişi Çeki) ibarelerinden birisine bakınız. Bunlardan birisi yoksa dolandırılmak üzere olabilirsiniz. Çünkü diğer çekler ticari çeklerdir ve karşılığında mutlaka bir fatura olmak zorundadır. Siz de fatura kesmeyeceğinize göre durum şüphelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 3 Mayıs 2017; 15:53:34 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.