Şimdi Ara

8 GB ram ile 4+4 GB ram arasında fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptoplarda 8 GB tekli ram olanlar ile 4+4 çift ramlı olanlar arasında performans olarak Bi fark var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up up

• Evet işlemci performansını yüksek oranda etkiler ama her oyunda performans artıiı bekleme çünkü oyunlarda genelde gpu bound durumda oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen2

Evet işlemci performansını yüksek oranda etkiler ama her oyunda performans artıiı bekleme çünkü oyunlarda genelde gpu bound durumda oluyorsun.
    www.vatanbilgisayar.com
    LENOVO G510 Core İ5 4200M 2.5GHZ-4GB-1TB HDD-15.6'' 2GB W8.1 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-g510-core-i5-4200m-25ghz-4gb-1tb-hdd-156-2gb-w81-notebook.html

Hocam buna 4 gb ram daha eklemeyi düşünüyorum. 8 GB ram yaparak, pes 19 da nasıl bir performans yakalarım, donmalar kasmalar sık sık yaşar mıyım?

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Anlamadım 4gb ram ile kasmalar mı yaşıyosunuz? demek istediğim çift kanal ram işlemci performansını baya bir etkiler eğer yaşadığınız problem cpunun hızından kaynaklıysa işe yarayacaktır yok değilde ekran kartınız güçsüz geliyorsa bir işe yaramayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 11 Haziran 2019; 20:50:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen2

Anlamadım 4gb ram ile kasmalar mı yaşıyosunuz? demek istediğim çift kanal ram işlemci performansını baya bir etkiler eğer yaşadığınız problem cpunun hızından kaynaklıysa işe yarayacaktır yok değilde ekran kartınız güçsüz geliyorsa bir işe yaramayacaktır.
    2. El almayı düşündüğüm laptop 1 temmuzda elime geçecek de, önceden cihaz hakkında bilgilenmek istedim. 2 GB amd radeon ekran kartı var

• Kullandığınız anakart ve işlemci çift kanal ram destekliyorsa çok şey fark eder. Ancak eski model amd işlemciler bu destek yok bu yüzden amd işlemcili netbooklarda tek kanal ram slotu vardı. İntel işlemcilerin celeron ları bile çift kanal destekliyor. Burada da anakart desteği gündeme geliyor. Lenovo ve hp laptoplarda bu destek genellikle olmuyor. Destek varken 8 gb tel slot yerine 4+4 çift slot ram takarsanız işlemcinin ram veriyolu genişliği iki katına çıkar. testlerde yüzde 10 a varan artışlar görebilirsiniz. Ama asıl farkı ram den büyük veri transferleri yapan oyunlarda gözlersiniz. Şahsen çift kanal desteği olmayan bir makine almadım şu ana dek....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.