Bildirim
81 derece ısı normalmi?(SORUN ÇÖZÜLDÜ)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Gtx 760 ise normaldir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
780 Tİ var -
Ekran kartlarinda 90 100 dereceye kadar isinabiliyor diye biliyorum tam yuk altinda 81 derece ise sorun oldugunu sanmiyorum ama yinede cok normal oldugunuda sanmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fazla
Metro Last Light benchmarkı yaptım 3 kere üst üste son ayarlarda biriniz denese ya sizde kaç oluyor ısı? -
Şuan mobilim ama muhtemelen benim kartimda 75 leri bulacaktir 3 kere ful yukte zorlanmis 81 normal zaten oyunlarda o kadar isinacagini sanmiyorum
3 kere arka arkaya bench ile 1 sefer arasında fark olacağını sanmam ısı normal bence bir sıkıntı yok. Oyun sırasında inceleyin bi de. -
dotada şu maçı bitiryim metroyu normal oynarken birde bakarm ısılara. -
Valla metro oynadım ordada 81 82 leri gördü kaldı öyle ama fazla gibi geldi bana. -
Hocam aynı soğutmayı kullanan gtx 780 sahibiyim daha şu güne kadar yaklaşık gpuya +300 mhz oc yaptığım halde 72 c yi geçtiğini görmedim buna metroda dahil stok hızında ise 55-59 arası değişiyor.Fakat bunu sağlarken sadece üzerindeki soğutucuya bunu yapıyor demek doğru olmaz çünkü mevcut kasamda 9 adet fan bulunuyor bunlardan iki tanesi yan panelde 200 mm lik önde yine bir adet 200 mmlik kasa içinde ekran kartına bakan kısımda iki adet 14 mm lik ve egzoz olarakda tek 14 mm lik fan mevcut.Tavanda ise radyatörde iki adet 12 mm ve radyatör yanındada tek 12 mm dışarı üfleyen bir fan daha mevcut.
Gtx 780 ti daha güçlü bir gpu olduğu için yine aynı soğutma altında görse görse maksimum 75 c yi görsün daha yukarıya çıkmamalı ancak mevcut kasa içi soğutmanız yani fanların yerleşimi ve sayısına göre bu dediğim rakamlar yükselebilir yada düşebilir.Kasanızdaki fan düzeninden bahsederseniz sıcaklık konusunda daha iyi yardımcı olabiliriz.Şu zamanda 80 li dereceler o soğutma için bence fazla bunun daha yazı var.Eğer ki kartın bıosunda sesden kaçınmak için düşük fan hızı yazılmışsa bu nedenlede ısınabilir bunu engellemek içinde kendiniz afterburner yada gpu tweakden manuel olarak fan hızı ayarlaması yapmalısınız böylece sıcaklık yükselmeden fan hızlanır ve belli bir dereceden sonrasına çıkmaz.Ayrıca elinizdeki kartın vrmlarıda sıcak çalışır çünkü incelemelerde okuduğum kadarıyla kartın voltaj fazları gpu 70 c iken vrmlar 85-90 c civarında çalışıyorlar bu yüzden gpuyu iyi soğutmanızda fayda var unutmayın ki gpu 80 c ise vrmlar en az 95-100 c civarındaır ve bu hiç sağlıklı değildir.
-
Vatana gotursem fazla isinyo diye dalga mi geçiyon derler 81 derecede.
Npsam bilmiyorum.
Işlemci sogutucusunun alt fanini yukari taktim ses çıkarıyor diye diger fani iptal ettim simdi direk olarak yukaridan asagiya atiyor havayı aşağıdada ekran kartı var acaba ondan olabilirmi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: cikopelo
Asus Direct Cu II(780Ti)çin normal mi bu arkadaşlar ?
81 Derece gördü ben bundan evel gtx 670 Zotac kullanyodum AMP edition ve 73 derece nin üstüne çıktığını görmedim şimdi zotacin soğutması mı daha iyi yoksa kart daha performanslı olduğu için daha fazla mı ısınıyor ?
Normal, Techpowerup Asus Direct Cu II 780ti'nin yük altında ortalama sıcaklığını 80c olarak gösteriyor.
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Ti_Gaming/28.html
Asus sanırsam 780ti serisinde kötü bir iş çıkarmış.
-
İş vatandakilerin söyleceklerine kalsa 100 c yede bir şey olmaz derler.Siz kasanıza birkaç fan takviyesi daha yapın tozlanmışlarsa temizleyin eğer yer varsa ekran kartının arka kısmına doğru taze hava üfleyecek şekilde bir 12-14 mm aralığında fan yerleştirin.Şu anki değerden duruma göre 3-4 c daha serin çalışacaktır.Eğer ses yapmıyorsa(ki %80 ne bile çıksa fanlar ses yapmıyor) fan hızını yüksek tutun bu değerleri görmezsiniz. -
Stok soğutucu ile ben de 78-81 arası görüyorum. Nvidia 83 için normal demiş ama DCU II için değil. O kartın o soğutucu ile o sıcaklıklara çıkmaması lazım. Sonuçta verdiğiniz para birazda soğutucusuna gidiyor.
Ama kasa içi soğutmanız kötü ise o başka.
Bence MSI'ın ki bile yüksek. O kadar soğutucu aksam takıp en fazla 3-5 derece iniyorsa o para nereye ödeniyor çözemedim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Mayıs 2014; 0:00:41 > -
Sıcak havayı ekran kartına mı veriyor?
İşlemci soğutucusunda (frio advanced)
üstten havayı emiyor aşağı boşaltiyor aşağıdada ekran kartı var.
Normalde aşağıdan emip yukariya boşaltiyor du ama ses geliyor diye fanin birini iptal edip digerini yukari taktim.
quote:
Orijinalden alıntı: raynora
quote:
Asus Direct Cu II(780Ti)çin normal mi bu arkadaşlar ?
81 Derece gördü ben bundan evel gtx 670 Zotac kullanyodum AMP edition ve 73 derece nin üstüne çıktığını görmedim şimdi zotacin soğutması mı daha iyi yoksa kart daha performanslı olduğu için daha fazla mı ısınıyor ?
Normal, Techpowerup Asus Direct Cu II 780ti'nin yük altında ortalama sıcaklığını 80c olarak gösteriyor.
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Ti_Gaming/28.html
Asus sanırsam 780ti serisinde kötü bir iş çıkarmış.
Bunlarda diğer sitelerin verileri
Guru3d ise sıcaklık ölçümlerinde daha ileri teknikler kullanıyor.FLIR kamera ile elde ettikleri verilerde stok hızlarda kartın vrm bölgesi 98.5 c gpu bölgesi ise 75 c olarak ölçülmüş.OC olduğunda aynı yerlerdeki sıcaklık ise vrm için 101 c gpu içinse 78 c olarak ölçülmüş.Genel olarak sitelerin sonuçlarını değerlendirirsek ortalama bu kartın 75 c civarında çalışabileceğini söyleyebiliriz.Tabi siteler uzay montajda ölçüyorlar bunları kasa içinde duruma göre dahada yükselebilirken tam tersi dahada düşebilir.
-
quote:
İşlemci soğutucusunda (frio advanced)
üstten havayı emiyor aşağı boşaltiyor aşağıdada ekran kartı var.
Normalde aşağıdan emip yukariya boşaltiyor du ama ses geliyor diye fanin birini iptal edip digerini yukari taktim.
Aşağıdan çok iyi bir bosaltim yoksa kesinlikle etkiler. Adamlar ekran kartını düşünerek havayi aşağı vermiyor zaten amaç o
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- paylaşılan gpu belleği nedir
- nvidia g sync açma
- amd radeon r7 200
- zotac ekran kartı alınır mı
- termal pad önerisi
- rtx 5060
- rtx 5090
- intel iris xe graphics özellikleri
- nvidia h100
- amd yeni ekran kartı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X