Şimdi Ara

860 Evo'larda kronik yazma hızı sorunu mu var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok forumda bu ssd'ye sahip kişilerde yazma hızının hep 300-400 MB arası gidip geldiğini görüyorum kendimde bile bunu fark ettim.

Öncelikle biosu yeni güncelledim, güncellemeden önce yazma hızı 300 mb/s civarıydı ve aynı biosu kullandığım halde birkaç ay önce 530 çıkıyordu ne olduysa 300 oldu.

biosu daha yeni güncelledim tekrar test yaptım sadece okuma yazmayı ölçtürdüm ve sorun çözülmüştü. 560/530 sonuçlarını alıyordum ama ne olduysa bu sefer tam test yapalım dedik ve 410 küsür çıktı.

diskin %50'si dolu ve tam 6 aylık. 4 tb yazma var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 4 Nisan 2019; 20:17:52 >

• 860 EVO'larda sıralı yazma genelde 450-480MB civarıdır yani 417MB çok düşük değil.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Sıralı yazma ne demek? Tek tip dosya mı? 4gb film gibi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CrystalDiskMark programını yönetici olarak çalıştırıp tekrar test eder misin?

• byJuck kullanıcısına yanıt
    Evet, büyük boyutlu tek bir dosyanın diske yazılması.
  • benim ssd yazma hızıda 370 civarı cıkıyor, neden böyle olduki ilk zamanlarda 500 üstüydü, var mıdır bir çözümü bu sıkıntıya ?
  • Ranetki kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdım. CrystalDiskMark'ı yönetici olarak çalıştıp öyle test edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    denedim hocam değerler pek değişmiyor malesef.
    Windows'da herhangi bir ayar yapılmadıysa yani SSD ile alakalı olarak trim ve cache gibi ayarlar değiştirilmediyse SSD doldukça ve kullanım süresi uzadıkça okuma/yazma hızları düşer bu normal. Disk birleştirme yapılırsa bir miktar hız artışı sağlanabilir fakat bu işlem SSD'lere önerilmez.
    disk birleştirme bir ssd'yi öldürmenin en iyi yolu
    hocam ssd %33 olarak dolu ve daha 6.5 tb yazıldı toplamda ama yinede yazma hızı bazen 320 bezen 430 civarı çıkıyor, anlamış değilim vallahi
  • Bende de 860 evo var yeni aldım daha 1 aylık, yazma hızım 300 den başlayıp 140 mb e düşüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: toytonum

Bende de 860 evo var yeni aldım daha 1 aylık, yazma hızım 300 den başlayıp 140 mb e düşüyor?
    Anakartiniz am3 mu dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: -QAism-

Anakartiniz am3 mu dostum

Alıntıları Göster
    Hayır intel kullanıyorum

• Konuyu hortlatıyorum gibi biraz ama bu 860 evo'lardaki düşük yazma hızına çözüm bulabilen var mı? Her ne yaptıysam, temiz format olsun, tekrardan çipset driver etc kurmak olsun bir türlü yazma hızı 300 civarından yukarıya çıkmıyor. Çıksa bile sonraki testlerde yine düşük değer veriyor. Kaliteli sağlam olsun diye aldık samsung olan işe bak yahu.
  • 500 GB 850 Evo ile ulaştığım sonuçlar şu şekilde

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:25:20 >
  • Min 32, test yaparken max 41 dereceyi gördü.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    860 Evo'larda kronik yazma hızı sorunu mu var ? Dediğim gibi bazen değerler normal çıkıyor, daha sonra kafasına göre düşük değerler veriyor.
  • Bazen değerler bu şekilde çıkıyor 860 Evo'larda kronik yazma hızı sorunu mu var ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.