Şimdi Ara

8600gt sahipleri baksın :) 8600gt@8600gts (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
8.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben işlemciyi 662 ye rami de 900 e çıkardım kalem modsuz.fotolar yukarıda :)
  • mamad öncelikle çok teşekkürler..eline sağlık...
    kartı gts yapamayan arkadaşlar!!kartın gts olması için mamad'ın silin dediği NVStrap.sys dosyasını drivers klasöründen "silmeyin" bende bu şekilde gts olarak gördü(vista 32 bit kullanıyorum.)
  • denediğim oc değerleri ve 3dmark03 test sonuçları aşağıdadır.değerlendirirseniz sevinirim

8600gt sahipleri baksın :) 8600gt@8600gts
    [/url]

[/url]

COD4 single da bu değerlerle fps 150-200 arasında gördüm(tüm grafik ayarları tamamen full...)
    COD4 multide ise 110-190 arası gidip geliyordu sanırım bağlantıyla da ilgisi vardı bunun..

///AKAY///

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wihtepapillon -- 8 Nisan 2009; 0:46:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: M@U

Kalem moddur. Gpu ve bellek voltajını kontrol eden dirençler'in değerini azaltarak gpu'ya daha fazla voltaj gitmesi sağlanır. Bu sayede daha saat hızlarına ulaşılabilir. Bu iş için bildiğiniz 2HB kurşun kalem kullanılır.

Buarada ben mamad'im..

Dostum ben bu konuda cahilim,daha açıklayıcı olsun diye görsel anlatım(resimli) yapabilirmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wihtepapillon

mamad öncelikle çok teşekkürler..eline sağlık...
    kartı gts yapamayan arkadaşlar!!kartın gts olması için mamad'ın silin dediği NVStrap.sys dosyasını drivers klasöründen "silmeyin" bende bu şekilde gts olarak gördü(vista 32 bit kullanıyorum.)

hocam sorun 8600gts olarak görmemesi değil.8600gts olarak görüyor.fakat benim kart eski driverla 662mhz gpudan yukarı çıkamadı.yeni driveri da indiremiyorum kota dolmasın diye :) ramlerde sorun yok ama.8600gt olarak bile 900e çıkıyor rahat.zaten bu winfastın kartlarını bu yüzden seviyorum ramleri çok sağlam. daha önce 7600gt de vardı aynı marka.o da iyiydi.
  • valla driver olayına bir şey diyemeyeceğim üzgünüm.ancak ben mamad'ın dediği gibi 182.06 driverini yükledim sorun olmasın diye ayrıca ısınma diye bi olay olmadı o da sevindirici benim için.
    peki 3dmark sonuçlarım nasıl yorumlayabilir misiniz? teşekkürler...
  • ben bugün vista altında tekrar test yaptım.yardım almak ve görüşleri almak için yeni bir başlık açacağım.sanırım sorun driverlarla da ilgili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: titrexius

ben bugün vista altında tekrar test yaptım.yardım almak ve görüşleri almak için yeni bir başlık açacağım.sanırım sorun driverlarla da ilgili.

dostum yeni bir başlık açmana gerek yok bence.buradan devam edelim zaten sanırım sorununla ilgili başlık bu.ssleri falan koyarsın yardımcı olmaya çalışırız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolunaltr

quote:

Orjinalden alıntı: M@U

Kalem moddur. Gpu ve bellek voltajını kontrol eden dirençler'in değerini azaltarak gpu'ya daha fazla voltaj gitmesi sağlanır. Bu sayede daha saat hızlarına ulaşılabilir. Bu iş için bildiğiniz 2HB kurşun kalem kullanılır.

Buarada ben mamad'im..

Dostum ben bu konuda cahilim,daha açıklayıcı olsun diye görsel anlatım(resimli) yapabilirmisin.

Yukarıda kalem mod için link vermiştim. Tekrar vereyim.

Palit 8600gt Sonic+ Kalem Mod!

@titrexius

Burada gösterdiğim bios mod hadisesi bellekleri etkilemiyor zaten. Bellek neyse o kadar olur. Ancak 8600gt ile 8600gts'in gpu'ları aynı olduğu için 8600gt'yi 8600gts'e dönüştürmek buradaki amaç. Bellek tamamen şans işi diyebilirim.

Mesela şuan kullandığım Palit 8600gt Sonic+'ın bellekleri 1062mhz (efektif 2124mhz)'de sorunsuz çalışıyor. Ancak daha önce kullandığım 8600gt'nin bellekleri en fazla 864mhz (efektif 1718mhz)'de stabil çalışabiliyordu.

@wihtepapillon

Teşekkürler. Bazen sorunlar çıkabiliyor. Dosyanın silinmesi en sağlıklısı ancak sorunsuz çalışıyorsa o kadar da önemli değil silinip silinmemesi. Başka sorunlar da çıkabiliyor ayrıca. Mesela şuan kullandığım 8600gt'nin 8600gts olarak görünmesi için bu işlemi üstüste 2 kez yapmam gerekiyor. Pek anlam veremesem de durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 9 Nisan 2009; 11:40:21 >

• mamad dostum bir sorun oldu paylaşmak istedim.yukarıdaki SSlerdeki değerlerle oc yaptığım kartım dehşet performans veriyor, süper...ancak bazen ekran birden kararıyor.arka planda sesler geliyor ama hiç bir şekilde masaüstüne yada görev yöneticisine giremiyorum ancak sonunda pcye reset atmak zorunda kalıyorum..Memory Clock değerini "860" a çektim diğer değerlere dokunmadım ancak yine bu durum oluştu..sürekli değil bazen oluyor sadece...

NOT:Nvidia driveri olarak 178.24 sürümünü kurdum.kartımın en stabil çalıştığı driver bu.bunla alakası olduğunu da sanmam..
  • Belki bellekler oc olmuyordur. Bellekleri yükseltmeden diğer ayarları yükseltmeyi deneyin. Bir de güç kaynağı nedir? Kaliteli mi? Sorun, güç kaynağı nedenli de olabilir.

En son sürücü ile deneyin. Bir de tüm oyunlarda mı böyle bir durum oluşuyor, yoksa tek bir oyunda mı? Sorun oyunda veya sürücüde de olabilir. Oc yaptıktan sonra "furmark" gibi bir program ile stabilite testi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 15 Nisan 2009; 20:13:48 >
  • palit 8600gt var elimde dediklerinizi aynen uyguladım 2 kere denememe ragmen yemedi :) hala 8600gt görüyor
  • 7600gt ye denedim 7650gs oldu hangisi daha iyi bilmiyorum =) herhangi bi fark olmadı da olsun kurcalamış olduk =)
  • Bildiğim kadarıyla 7650gs diye bir model yok ancak nvidia üzerinde çalışmış olabilir ve muhtemelen 7600gt ile aynı gpu'yu kullanmak istemiş olabilir. Sonuçta Riva Tuner uyumlu olan gpu'ları birbirleri ile yer değiştirebiliyor. Yani isim olarak. Demek ki g71 gpu'su hem 7600gt'de hem de 7650gs'te kullanılan bir gpu.

quote:

Orjinalden alıntı: vhkm

palit 8600gt var elimde dediklerinizi aynen uyguladım 2 kere denememe ragmen yemedi :) hala 8600gt görüyor

Tam olarak aynı adımları takip ettiyseniz sorun çıkmaması gerekiyor. Bir de vista kullanıyorsanız emin olamam, çünkü yalnızca xp ile denedim.

İsterseniz tam olarak neler yaptığınızı yazın buraya, eksik bir şey var mı görelim.

• bende palit 8600 gts 256 mb olanı var. bu ekran kartı oc oluyormu. bilen varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mac2cryme

bende palit 8600 gts 256 mb olanı var. bu ekran kartı oc oluyormu. bilen varmı ?

Kartın oc olması garanti değildir. Yani oc olmayabilir. Küçük adımlarla deneyip görün. Mesela 10'ar mhz artışlar yaparak furmark testi ile kartı zorlayın. Hata verene kadar devam edin ve güvenli noktayı tespit ederek kullanın.
  • bunu ben biraz geç görmüşüm ama bendede zotac 8600gt var bu yöntemi denedim 3 kere yaptım hiç bi değişiklik olmadı:)
  • Pm'den cevapladım.
  • MSI 8600GT O.C Edition 512/128 GDDR3 Ekran kartım başlarda problem çıkarttı hiç tınlamadı bile işlemi 3-4 kere restart attıktan sonra yeni donanım uyarısı verdi :)

şu anda 8600GTS olarak görüyor :)

MSI Afterburner ile

Core Clock(Mhz) : 730
    Shader Clack(Mhz): 1895
    Memory Clock(Mhz) 899 ( 911'e aldım )

sizce değerler nasıl? test etmem için ufak boyutlu bir yazılım önerebilirmisinz acaba 3DMarks yok malesef bende

şu anda oyunlarda baya fark etti bende :) teşekkürler

RiveTuner ile

Core Clock(840Mhz)
    Shader Clock(2185Mhz)
    Memory Clock(921)

şu an için stabilite güzel ısısı boştayken 51 oyunda max 69-70 Küsür gördü ve bi problem teşkil etmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 28 Ekim 2009; 17:14:32 >

• Furmark ile kasabilirsiniz. Özellikle gpu sıcaklığının ne kadar yükseldiğini görürsünüz. Ancak Furmark ile ulaşacağınız gpu sıcaklığı, oyunlarda ulaşabileceğiniz bir sıcaklık değil. O yönden içiniz rahat olsun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.