Şimdi Ara

8600gt sahipleri baksın :) 8600gt@8600gts

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
8.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce yayınlandıysa, verildiyse özür dilerim ancak şuan standart 8600gt kullanan arkadaşlar için güzel sayılabilecek bir haber veriyim. Elime geçen 8600gt ile oc denemeleri yaparken, aslında onun gpu'sunu tam anlamıyla 8600gts gpu'suna çevirebildiğimi gördüm. Belleklerle ilgili bir durum yok ancak, gpu 8600gts hızında sorunsuz (hatta biraz daha üstünde) çalışıyor.

8600gt ile 8600gts arasındaki en büyük fark malum; saat hızları. Açıkcası baya da fark var aralarında. Aşağıdaki tabloya bakarak bunu net bir şekilde görebilirsiniz:

Şuan sistemde takılı olan Palit 8600gt gddr3 bellekli düz modeli ile gpu:630, shader:1458 ve ram:864 (efektif 1728mhz) kullanabiliyordum. Ancak Riva tuner'ın bir özelliği olan, bünyesinde aynı veya daha üst seviye bir gpu'yu barındıran kartların bios'unu sisteme farklı tanıtma özelliği ile kartın gpu'sunu 8600gts olarak gösterdim ve gpu, 630mhz barajını rahatlıkla aştı; 702mhz'e kadar geldi. Tabi buna bağlı olarak shader hızındaki baraj da genişledi ve 1566mhz'e çıkarabildim.

Ancak bellekler konusunda herhangi bir gelişme olmadı ne yazık ki!

Son gelinen nokta ise şu şekilde:

Standart hız:

Gpu : 540 mhz
    Shader : 1188 mhz
    Ram : 702 mhz (efektif 1404 mhz)

Oc ile Elde edilen hız:

Gpu : 630 mhz
    Shader : 1458 mhz
    Ram : 864 mhz (efektif 1728 mhz)

Riva Tuner Bios Mod ile ulaşılan hız:

Gpu : 702 mhz
    Shader : 1566 mhz
    Ram : 864 mhz (efektif 1728 mhz)

(Daha sağlıklı bilgi olması için tüm hızlar, Riva Tuner'ın Hardware Monitor eklentisindeki değerlere bakılarak yazılmıştır.) Bellekler bazen 882mhz'de de çalışabiliyor ama stabil değil. 3dmark'ı bazen bitirebiliyor bazen sorun oluşturuyor.

Şimdi işlemin nasıl yapılacağını anlatalım dilimiz döndüğünce.

İlk olarak Nvidia'nın son sürücüsünü yükleyin (182.06_whql_UK).http://www.nvidia.co.uk/object/winxp_182.06_whql_uk.html (Türkçe dil desteği için UK'yi indiririm ben :)

Bu sürücü ile sorun yaşamaması için Riva Tuner'ın da son sürümü olan Riva Tuner 2.24'ü yükleyin.http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.24-download-163.html

İlk olarak Riva Tuner'ı çalıştırıyoruz. Gelen ekranda üstteki customize'ye tıklıyoruz ve Low-level system settings'e giriyoruz.

Gelen ekranda NVStrap driver sekmesini tıklıyoruz ve Install diyoruz. Bu sayede ayarlar aktif hale gelcektir. Ayarları aşağıda verdiğim ss'deki gibi yapıyoruz.

Uygula ve tamam diyerek ayarları kaydediyoruz. Riva Tuner ayarları kaydetmek için Windows'u yeniden başlatmak isteyecektir, iptal edin! Çünkü yapmamız gereken küçük bir işlem daha var.

Son olarak C:\Windows\system32\drivers klasörünün içindeki NVStrap.sys dosyasını siliyoruz. Bir yere yedeklerseniz daha iyi olur!

Bu işlemden sonra windows'u yeniden başlatabilirsiniz. Windows açıldığında yeni bir donanım bulacaktır, bu yeni ekran kartınız. :)

Sürücü otomatik olarak yüklenecektir. Tabi isterseniz siz yine de kendiniz yükleyebilirsiniz. (Ben öyle yaptım.)

Yaptığımız işlem sonucunda bios değişmiş olmadı. Yalnızca Riva Tuner kartımızı windows'a 8600gts gibi gösterdi. PC'nin ilk açılış ekranında da 8600gt bios'unun çıkması bunu kanıtlıyor. Ayrıca bu işlem sonucunda sanıyorum ki bellekler üzerinde bir oynama yapılmıyor. Çünkü 8600gt ile 8600gts'de kullanılan gpu'lar aynı olsa da bellekler farklı ve 8600gts'dekiler çok daha hızlı. Bu nedenle Riva Tuner işi garantiye almak istemiş olabilir. :)

Yaptığımız işlem tamamen yazılımsal olduğu için ve bios değiştirme gibi bir durum söz konusu olmadığı için, bu işlem kartımızı garanti dışı bırakmayacaktır. Ancak yine de yapacağınız işlemden siz sorumlusunuz mesuliyet kabul etmem! :)

8600gt'yi 8600gts'e çevirdikten sonra durumu karşılaştıralım.

3dmark05 sonuçları da şöyle:

Gpu: 630mhz (Bellekler burada biraz daha hızlı! Artifact vererek tamamlamıştı bu testi!)

Gpu: 702mhz (Bellekler 864mhz! Görüntüde hiçbir sorun yoktu!)

Belki yüksek gelmeyebilir skorlar, ancak bu sonuçların standart bir 8600gt ile alındığını unutmayalım lütfen.

3dmark06 CD'sini bulamadan kartı sattım.

Ekleme: Düzeltme ve imla. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 27 Nisan 2009; 22:39:31 >

• Teşekkürler hocam fakat bir soum olacak.
    Ben bnm kart max 760mhz gpu gidebiliorum o da sırf 3dmark 2006 için.
    Bu dediklerini yaparsam bu değer artarmı yani max 780 falan gidebilirmiyim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-MAC*1 -- 1 Mart 2009; 22:26:41 >
  • Sanıyorum ki bu işlem, gpu'ya giden voltajı küçük bir miktar artırıyor. Tahminen 0,05v kadar. Bu sayede gpu daha ileri gidebiliyor. İsterseniz deneyin. Bende bariz bir artış sağladı ama benim kart oc bulunmayan ve oc garantisi vermeyen bir kart ve gerçektende iyi oc olmuyordu. Bu sayede 70mhz kadar daha hızlı bir gpu oldu. Bence deneyin. Buarada sizin kartınızın markası modeli nedir?
  • laptopumda 8600gt ddr2 bulunuyor bunu ne kadar zorlayabilirim maximum sıcaklık değeri ne olmalı?
  • mudür n haber nasılsın bende 8600 e düştüm bu aralar 512 mb ddr2
    bütün değerleri % 19 la çarpıp topla yani %19 fazlası normal değerlerin 8600gt ler için ideal ama 8600gts ler warya felaket o.c. oluyor sıkı bir o.c. ile 8800gt olacak neredeyse
  • Sağol abi iyiyim. Sen nasılsın? Elime birkaç tane yeni oyun geçmişti, onları denemek için 8800gt aldım işte sonra da kullanmayınca 8600gt'yle takas yaptım. Daha düşük bir kart bulsaydım onunla yapardım takası! Şimdi de işte biraz kurcayılım dedim, baktım 8600gts oluyor. Gerçi 8600gts'i de hiç sevmem ama yine de fazla performans göz çıkartmaz. Belki birilerinin işine yarar.

@burakc89

Laptop'larda durum nedir, bilmiyorum?

Deneyin isterseniz ancak gpu aynı gpu mu bilmiyorum. Bir bakmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 2 Mart 2009; 14:09:42 >

• bende de asus un 8600 gt si var asusun smart doctor yazılımıyla 540 olan gpu sunu 640 a shader hızınıda 1408 e çektim.
    rami ddr 2 800 olduğu için onu fazla çıkartamadım ramler 833 de bıraktımm.ama fark edilir derecede performans artışı oludu ve ısınma problemi hiç yok 2-3 derece farketti sıcaklık sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende 642 / 1428 yaptım süper soğutmada ideal xpertvision bendeki
  • bu kadar yeter yaw masa üstü 43 derece :D vista grafik performansı 4,6 iken 5.1 oldu
    :D ormal değerler üzeri % 19 o.c. fanıda zorlamaz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 3 Mart 2009; 9:42:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Sanıyorum ki bu işlem, gpu'ya giden voltajı küçük bir miktar artırıyor. Tahminen 0,05v kadar. Bu sayede gpu daha ileri gidebiliyor. İsterseniz deneyin. Bende bariz bir artış sağladı ama benim kart oc bulunmayan ve oc garantisi vermeyen bir kart ve gerçektende iyi oc olmuyordu. Bu sayede 70mhz kadar daha hızlı bir gpu oldu. Bence deneyin. Buarada sizin kartınızın markası modeli nedir?

ASUS EN8600gt Silent. Bellekler takoz ama gpu çoğu 8600 ün vmod suz gidemediği hızlara çıkıyor.O zaman biraz daha abanalım zaten kısa zamanda 9600gt ye terif edeceğim.Pek bi kaybım olmayacak
    Tekrar teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: T-MAC*1

quote:

Sanıyorum ki bu işlem, gpu'ya giden voltajı küçük bir miktar artırıyor. Tahminen 0,05v kadar. Bu sayede gpu daha ileri gidebiliyor. İsterseniz deneyin. Bende bariz bir artış sağladı ama benim kart oc bulunmayan ve oc garantisi vermeyen bir kart ve gerçektende iyi oc olmuyordu. Bu sayede 70mhz kadar daha hızlı bir gpu oldu. Bence deneyin. Buarada sizin kartınızın markası modeli nedir?

ASUS EN8600gt Silent. Bellekler takoz ama gpu çoğu 8600 ün vmod suz gidemediği hızlara çıkıyor.O zaman biraz daha abanalım zaten kısa zamanda 9600gt ye terif edeceğim.Pek bi kaybım olmayacak
    Tekrar teşekkürler

İşe yaradıysa buraya sonuçları koymanız mümkün mü?

Gerçi ben 8600gt'yi sattım ama!! Yine de paylaşmanız hoş olur.

@ozzzy222

Abi sen de dene bi istersen. 700mhz'i rahat bulur gpu. Korkma fazla ısınmaz.

@labirent300a

Ram'lerde bi değişiklik olmuyo zaten. Gpu'yu ilerletmek için deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 2 Mart 2009; 22:21:49 >

• 3dm2006 puanı görelim.
  • ne 700 ü zaten ddr2 bu 400 civarı yeter :D sonrası grafikte bozukluk yapar + fanı hızlandırmak gerekir o kadar uğraşmam ya :D
  • palit sonic se pencil mod işine gir.gpu 900 ü görüyor.bir zamanlar baya uğraşmıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

ne 700 ü zaten ddr2 bu 400 civarı yeter :D sonrası grafikte bozukluk yapar + fanı hızlandırmak gerekir o kadar uğraşmam ya :D

Ozan abi, bellekleri kastetmedim. Gpu 700mhz olur dedim. Yoksa ddr2 belleklerin 700mhz (1400mhz) olmasına pek imkan yok.

Buarada kartı satmayı düşünürsen talip olurum.

@_prozac_

Kart düz modeldi. Eğer sonic plus olsa yazılımla uğraşmam bile. Basardım kalem modu!!

• Orjinalden alıntı: mamad

Orjinalden alıntı: T-MAC*1

Tekrar teşekkürler

İşe yaradıysa buraya sonuçları koymanız mümkün mü?

Gerçi ben 8600gt'yi sattım ama!! Yine de paylaşmanız hoş olur.

Sanırım yaramadı Pc yi resetleyinde yeni donanım bulundu demedi+gidebildiğim max hız halen 760mhz. Yanlış bi şey yapmışımdır die defalarca tekrar denedim ama olmadı.Yinede teşekkürler mamad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-MAC*1 -- 3 Mart 2009; 21:20:59 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

ne 700 ü zaten ddr2 bu 400 civarı yeter :D sonrası grafikte bozukluk yapar + fanı hızlandırmak gerekir o kadar uğraşmam ya :D

Ozan abi, bellekleri kastetmedim. Gpu 700mhz olur dedim. Yoksa ddr2 belleklerin 700mhz (1400mhz) olmasına pek imkan yok.

Buarada kartı satmayı düşünürsen talip olurum.

@_prozac_

Kart düz modeldi. Eğer sonic plus olsa yazılımla uğraşmam bile. Basardım kalem modu!!

Y aw bu kart yaramaz sana biraz ses çıkarıyor açılışta zongurduyor sonra düzeliyor illa alıca mdiyorsan vereyim

dediğim gibi o.c. iyi oluyor bu kartlar atinin kartları gibi hemen ekranda benek benek yazılar çıkıp restatmıyorlar :D ısısınıda belli bi seviyede koruyorlar bayılıyorumya :D 8600gts kadar o.c. olan bi vgam daha olmadı :D

• Bu kadar övdün abi 8600gts'i. Gidip bi 8600gts alıcam oc yapmak için.

Bakalım dönemin kartı 8800gts 320mb'ı tokatlıyabiliyor mu?

@T-MAC*1

Belki eksik kalan bişeyler olmuştur. neyse sağlık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 4 Mart 2009; 21:29:13 >
  • teşekkürler arkadaşım enteresan bişey benim notebookdaki 8600m gt şimdi 8600gts oldu masaüstü işlemci olarak kullanıyorumki o.c.ta da %10 oranında bir artış söz konusu harika birşey fakat soğutucusuz o.c. yapılmamalı ısı çok farkediyor

önceden o.c. ta max 5200 şimdi 5400
    aslında çok zorlamadım zaten fazla değmiyor yani aşırı bir fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldarunal -- 5 Mart 2009; 17:51:18 >

• eski kartım..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.