Şimdi Ara

8600gt sahipleri baksın :) 8600gt@8600gts (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
8.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: myd

quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Ablalarımı uzaklaştırabilirsem pc'nin çevresinden, yapıcam.

Ablalarını evlendirmeden pc den uzaklaştıramassın Ben evlendirdim kurtuldum

Bunların evlenme gibi bi niyeti de yok! Sabahtan beri cep telefonlarıyla kameralara bakıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ablalarımı uzaklaştırabilirsem pc'nin çevresinden, yapıcam.

Ablalarını evlendirmeden pc den uzaklaştıramassın Ben evlendirdim kurtuldum

Bunların evlenme gibi bi niyeti de yok! Sabahtan beri cep telefonlarıyla kameralara bakıyorum.

Hayırlısı..

• Avometrenin pili bitmiş, kartla bi türlü haşır neşir olamadım!
  • quote:

Avometrenin pili bitmiş, kartla bi türlü haşır neşir olamadım!

Hacı bi boy apdesti al istersen
  • quote:

quote:

Avometrenin pili bitmiş, kartla bi türlü haşır neşir olamadım!

Hacı bi boy apdesti al istersen

Yok canım o kadar da değil!!!

Yani sorun öyle bi sorun değil!

Pil bitmiş, işin kötüsü bi dağın başında yaşadığım için 9v pil bulamadım. Yarın kızılay'dan fln bulurum. Denemelere başlarım inşallah.

• ellerine sağlık.. denedim sorunsuz çalışıyor :)
  • Palit 8600 gt sonic + ekran kartının üstündeki bakır rengi verilmiş aliminyum soğutu sizce yeterlimi?
    625/1800 olan çekirdek ve bellek hızlarını 700/2000 yaptım. sorunsuz oynuyorum ama daha fazla çıkmak istiyorum. soğutucu'ya para yatıracağıma bu kartı satıp ve soğutu parasınıda ekleyip yeni bir kart alsammı daha mantıklı olur yoksa yeni bir soğutucu ile o/c yapmakmı. birde bu kart ların 2. elleri ne kadar bilen varmı?
    Ayrıca kartım arıza yapmıştı, servise gönderdim sıfırını gönderdiler. normalde arka çıkışları 2 DVI birde tv out olur. servise gönderdiğim bu şekilde idi. bana gönderdiklerinin arkasında bir DVI bir VGA bide HDMI çıkışı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwer -- 18 Mart 2009; 13:54:15 >
  • zotac 8600 var dediklerini yaptım.ama istediğim seviyeye çıkamadım.değerleri

GPU Saati (Geometric Domain) 648 MHz (Gerçek: 540 MHz, overclock: 20%)
    GPU Saati (Shader Domain) 1350 MHz (Gerçek: 1188 MHz, overclock: 14%)
    Bellek Saati 549 MHz (Gerçek: 500 MHz, overclock: 10%)

skor: 4342 3dmark06
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdomin25

zotac 8600 var dediklerini yaptım.ama istediğim seviyeye çıkamadım.değerleri

GPU Saati (Geometric Domain) 648 MHz (Gerçek: 540 MHz, overclock: 20%)
    GPU Saati (Shader Domain) 1350 MHz (Gerçek: 1188 MHz, overclock: 14%)
    Bellek Saati 549 MHz (Gerçek: 500 MHz, overclock: 10%)

skor: 4342 3dmark06

Gpu-z'den kontrol edip 8600gts olarak göründüğüne emin oldunuz mu? Eğer hala 8600gt olarak görünüyorsa, işlemi 2 kez yapın!

Şuan kullandığım Palit 8600gt Sonic+ ile bu işlemi ilk yaptığımda kart 8600gt olarak görünmeye devam ediyor, ancak 2. kez yapınca Yeni donanımı algılıyor.

Ekleme: 8600gt Sonic+ ile coşkulu testler yakında. Bugün başlayabildim kalem moduna. Şimdilik 770mhz gpu yaptım. Çok ısınıyor (66C). 800mhz üstüne çıkalım bakalım ne olacak? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 25 Mart 2009; 18:07:35 >

• Ön bilgi olması için 1-2 ss koyuyorum. Başka bir topic ile konuyu genişletirim. Konunun yeri burası değil çünkü. :)

Hafiften kalem mod uygulanmış 8600gt Sonic+ ile 3dmark'lar:

8600gt sahipleri baksın :) 8600gt@8600gts

Kart standart hali ile gpu: 702mhz gibi bir değerde stabil çalışıyordu. Riva tuner ile bios mod uyguladığım halde oc potansiyelinde bir değişme olmadı. Yine de Bios mod'u geri almadım ve 8600gts gibi göstermeye devam ettim. Buarada şimdilik yalnızca gpu'ya kalem mod uyguladım. Bellekler zaten iyi durumda. Isıdan da emin olmak istedim. Malum kart stok fan ile çok ısınıyor. Özellikle bellekler çok çok ısınacaktır. :)

Kalem mod ile gpu stabil 756mhz'de (769,5mhz ile sorun çıktı, 3dmark06'yı tamamlayamadı) çalışıyor. Gördüğüm en yüksek sıcaklık 69C oldu. Tabi fan %100 çalışıyordu. :)

Ekleme: Palit 8600gt Sonic+'a yaptığım kalem mod uygulaması ile ilgili topic'i görmek isteyen arkadaşlar, aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirler.

Palit 8600gt Sonic+ Kalem Mod!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 26 Mart 2009; 20:46:48 >

• quote:

pu-z'den kontrol edip 8600gts olarak göründüğüne emin oldunuz mu? Eğer hala 8600gt olarak görünüyorsa, işlemi 2 kez yapın!

@mamad ekran kartı 8600gts olarak görüyor.ama overclock da sıcaklık 69 fırladı 55 den.ses bi garipleşti.3dmark2006 testini sorunsuz tamamladı fakat grid oynuyordum yarıda patladı.tırstım geri aldım default yaptım ekran kartını.
  • merhabalar.ben de bir 8600gt kullanıcısıyım.ekran kartlarını hızaştırmayı pek de doğru bulmayan ben bugün 8600gt mi zaten 1 sene garantisi kaldı diyerek biraz zorlamak istedim.öncelikle sistemimin bileşenleri ;
    dual core e5200 işlemci(default ayarlarda ve stok fan ile kullanıyorum)
    2gb kingston ddr2 800 tek modül ram(qimonda chipli cl6)
    gigabyte intel g31m-es2l anakart
    256 mb winfast(diğer adiyla leadtek) 8600gt gddr3 ekran kartı.(orjinal fanıyla kullanmaktayım)

bu sistemi 3dmark2001se ile test ettim.hızaştırmaları ise EVGA Precision yazılımı ile yaptım(herhangi bir voltaj ayarlaması yapmadım ekran kartı üzerinde).shader değerlerini not etmediğim için yazmadım.yalnız gpu ile senkron bir şekilde ayarlamıştım shader hızlarını.gpu yu artirdikca shader hızını da program otomatik ayarladı.işlemciyi hızaştırmalı ve hızaştırmasız değişik şekillerde kullanarak ekran kartını zorlamak istedim. sonuçlar şu şekilde;

gpu:650mhz
    bellek:751 mhz
    cpu:2500mhz
    test:31817 3dmark

gpu:680mhz
    bellek:790 mhz
    cpu:2500mhz
    test:başarısız

gpu:660mhz
    cpu:3125mhz
    test:36435 3dmark

gpu:675mhz

bellek:803 mhz
    test:36917 3dmark

3d mark puanına ait link

cpu:3500mhz

gördüğüm şu ki ekran kartı hızları aynı kalmak şartıyla işlemcideki hızaştırma puan olarak oldukça yüksek değerler getirdi.fakat aynı işlemci hızında ekran kartındaki hızaştırmanın puan artışı çok da fazla değildi.gpu hızında geldiğim son noktada(660mhz) cpuyu 3500mhz ye hızaştırdığımda ise sistem yine başarısız oldu.. evga yazılımıyla hızaştırırken test tuşu ile deneyerek geldiğim en üst nokta ise

gpu:740mhz
    shader:1628mhz
    bellek:1022 mhz
    cpu:default voltaj olan 2500mhz.

şeklindeydi.tabiki evga ufak test tuşuyla ok verdi ama sistem 3d marki tamamlayamadi.acaba riva tuner ile 8600gts modu uygulasam sistemin stabil çalıştığı en yüksek hızlar olan

cpu:3125mhz değerinden ne kadar yukarı çıkabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titrexius -- 29 Mart 2009; 22:54:02 >

• Öncelikle şunu söylemeliyim ki kullandığınız 3dmark testi çok eski ve sisteme bağlı sonuçlar veriyor. Kartınızı test etmek istiyorsanız 3dmark06'yı kullanın.

Diğer taraftan kartınızın stok hızları nedir bilmiyorum ancak çok uçta hızaşırtmalar yapmamışsınız. En azından gördüğüm tabloda gpu'yu 660'dan 680'e çıkarmak pek fazda ve fark sağlamaz. Kartınızın default hızları nedir acaba?
  • Kartımın default hızları ;
    gpu:540mhz
    bellek:700mhz

Standart bir 8600gt ddr3 yani ;) Fazla bir hız aştırma olmayabilir ; ama 660dan 680 e değil 540tan 660a .680 de stabil çalışmadı testlerde. Bu arada benim kartın sanırım sınırları bunlar. Her iki türlü de denedim hızaştırmayı. Hem orjinal ayarlarıyla 8600gt olarak hızaştırdım hem de sizin anlattığınız yöntemle 8600 gts olarak hız aştırdım. Sonuç olarak

gpu:661mhz e
    bellek:900 mhz ye çıkabiliyor. İşlemcinin hızaştırılmasıyla da alakalı değil işlemciyi de her iki türlü denedim.işlemci kartın sınırlarını değiştirmedi. Sadece 3dmark 2001 skoru arttı. Sizin verdiğiniz yönteme göre sizin verdiğiniz yönteme göre 3dmark 2001 skoru.

Ayrıca everestin ekran görüntüsü. Orjinal gpu ve hızaştırılmış gpu değerleri görmeniz için

http://img9.imageshack.us/my.php?image=orjinale.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titrexius -- 30 Mart 2009; 1:41:05 >

• Bu arada ben ekran kartının güncel sürücüsünü kullanmadim. Belki de bu yüzden gpu yu artiramadim. :) Genelde kullanicilarin bellekleri tıkamiş hızaştırmayi. Bende de tam tersine gpu sınırladı. Riva tuner versiyoyon 2.20 idi ama görüntü sürücüsü forceware 169,21 idi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titrexius -- 30 Mart 2009; 1:43:28 >
  • @eldarunal
    Bende diyorum ne oluyor. 2006 testini 1280-1024 görelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: titrexius

Bu arada ben ekran kartının güncel sürücüsünü kullanmadim. Belki de bu yüzden gpu yu artiramadim. :) Genelde kullanicilarin bellekleri tıkamiş hızaştırmayi. Bende de tam tersine gpu sınırladı. Riva tuner versiyoyon 2.20 idi ama görüntü sürücüsü forceware 169,21 idi....

Demek ki her kartta bu 8600gts modu işe yaramıyor. Benim şuan kullandığım 8600gt sonic+ da etkilenmedi bu değişimden. Ama kalem mod uygulayınca baya gitti.
  • Hocam sen vmodla o kadar vurmuşsun buda benden hiç bi mod yok kart bozuldu ocakda değiştirdim ama allahtan ss almışım kart zotac 8600gt 256 mb ddr3'dür :) İsterseniz kasaya bağlı resimleri var onuda eklerim Dosya boyutu çok büyük olduğu için sadece gpu-z görüntüsünü paintle kestim Ramler hynix olduğu için bu kadar çıkarttım aslında kart dahada giderdi ama yükte termal macunu değiştirmeme rağmen 75 dereceleri görüyodu.Bu arada fan kontrol bi işe yaramıyor.İşlemcim p4 524 (kalas) idi o zamanlar kartın arızası fanı durmuştu 105 derece gördüm kartta sonra para iade alıp HD4650 aldım.Herhangi bi test yapmam yani.Ama isterseniz cod:4 ss atabilirim 3 adet almışım.Bu arada bu kadar o.c nin getirisi ne oldu derseniz crysisde 2-3 ayarı mediumdan higha getirmem ve fpsin çatışmalarda 17-18 gezmesi

Edit:Ekleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 3 Nisan 2009; 21:49:46 >

• Konunun başında Düz Palit 8600gt vardı. Onu bios mod ile gpu: 540mhz'den 702mhz'e çıkardım.

Daha sonra Palit 8600gt Sonic+ aldım, onu da kalem mod ile gpu: 625mhz'den 918mhz'e çıkardım.
  • Valla bende rivatuner kullanıyodum ama fps gpu sıcaklığı için 8600gt kullandığım zaman bu konuyu görseydim rahat 700 mhz barajına bende ulaşırdım.Ama kalem modla 918 mhz gerçekten güzel bi değer.Söylediğim gibi dahada çıkardım ama 1. si ısı faktörü 2. si işlemcim çok kötü olduğu için oyunlarda artık o.c yaptığım zaman hissettirmemeye başladı.Yani işlemci ekran kartının hızına yetişemiyordu bende daha fazla kastırmadım....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.