arkadaşlar OPEL-CORSA aracımı tam 8 senedir hor kullanmadan sürüyorum.. ancak komple tavan boyası hafiften pul pul dökülmeye başladı.. arabayı SIFIR satın alırken 12sene boya garantisi var diyorlardı.. şimdi internetten bakıyorum, 12yıl çürümeme garantisi yazmış uyanıklar
şimdi ben bu arabayı garanti kapsamında boyatmak için uğraşayım mı? gerçi ülkemizde, tek düşünceleri HİZMET yerine AŞIRI KAR olan firmalara hiç güvenemiyorum ama ne yapsam ki
valla bi girişimde bulun tabii
kullanma klavuzundada boya garantisi yazıyosa bi yaptırımın olur herhal
ama dediğin gibi normalde o garanti paslanmazlık garantisidir ve öyle yazmışlardır mutlaka
boyaların dökülmesi güneş altında bıraktığın için arabayı tavan boyası hep yanmış senin aracın
dediğim gibi eğer boya garantisi diyorsa amenna ama yok paslanmazlık garantisi diyorsa yapacak bişey yok
bence darbe sonucu boya dökülmesi dışında her türlü boya dökülmeleri garanti kapsamında olmalı.
eğer boya dökülüyorsa sacda otomatikmen çürüyecektir. bundan daha doğru ne olabilir... gidip hakkını araman lazım ayrıca şunu da merak ettim boya dökülmeden araç nasıl çürür. demir oksijenle temas ettiğinde demir oksit oluşur buda pas dedikleri olgudur zaten...
hem arkadaşın boya dökülmesi dediği boyanın yanması olması lazım
yaw sen şimdi 8 sene arabayı güneşin çatısında bırak tabiiki arabanın boyası yanar
ama bu arabanın çürümesine imkan sağlamaz çünkü boyanın altında astar felanda vardır
arabayı güneşten saklamak için özel garajımın olması lazım, ülkemizde kişiye özel garaj olmadığı gibi paralı otoparklar bile açık hava tarzında.. benim aracım dışında bütün arabalar güneşin altında yatmıyor mu zaten
quote:
Orjinalden alıntı: antique
arkadaşlar OPEL-CORSA aracımı tam 8 senedir hor kullanmadan sürüyorum.. ancak komple tavan boyası hafiften pul pul dökülmeye başladı.. arabayı SIFIR satın alırken 12sene boya garantisi var diyorlardı.. şimdi internetten bakıyorum, 12yıl çürümeme garantisi yazmış uyanıklar
şimdi ben bu arabayı garanti kapsamında boyatmak için uğraşayım mı? gerçi ülkemizde, tek düşünceleri HİZMET yerine AŞIRI KAR olan firmalara hiç güvenemiyorum ama ne yapsam ki
8 senedir aracının bakımlarını yetkili serviste yapıyorsan bide boya garantisi bitmediyse boyarlar diye düşünüyorum
opelde 12 yıl çürümezlik garantinin geçerli olması için her yıl periyodik bakım harcinde boya-kaporta kontrolünün de yetkili serviste yaptırılması gerekiyor. boya garantisi ise 3 yıl olması lazım. bu kontrolü özellikle istemedikçe servis yapmıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme