Şimdi Ara

9 10 12 Kilo Yorgan Yastık Kilim Battaniye Yıkayabilen Çamaşır Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
3
Favori
36.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son Zamanların Favori Merak Edilen Konularından Birtaneside Çamaşır Makinelerindeki Kapasite,

Halı Yıkayabilen Çamaşır Makinesi, Yorgan Yıkayabilen Çamaşır Makinesi, Battaniye Yıkayan Çamaşır Makinesi,

Sizce 8 Kilo Makinemi Yoksa 9 Kilo Makinemi, Yoksa 10 12 Kilo Makinemi

Arkadaşlar Ben Nacizane Bu Sektörde 16 Yıldır Bulunan Biri Olarak Kendi Fikirlerimi Beyan Ediyorum,
    O Marka İyidir Şu Marka Kötüdür Diye Bir Ayrımım Yok,
    Teknik Servislerin Geneli Beyaz Eşyada Yedek Parça Fiyatlarına Ve Yedek Parçanın Kolay Temin Edilebilir Olmasına Bakar,
    Bir Cihazın Bir Aksesuarı İçin Aylarca Fabrikadan Parça Gelsin Diye Bekmeke Servisle Müşteriyi Karşı Karşıya Getirir,
    Bu Nedenle Parçası Fiyat Olarak Uygun Ve Yaygın Marka Modeller Ustaların Daha Çok Tavsiye Ettiği Ürünlerdir.

Yoksa Zaten Piyasada Varolan Bütün Markalar, Dünyaca Kalitesi Benimsenmiş Ve Testlerden Geçmiş Markalardır,
    Nasıl Türkiyede Yerli Olması Nedeniyle En Çok Tercih Edilen Cihazlar Varsa Bizim Ülkemizde Çok Tutulmayan Markalarda,
    Kendi Üretildiği Ülkelerde Çok Daha Fazla Tutulur Ve Benimsenir, Nedicede O Ülkede Üretildiği İçin Parça Servis Sıkıntısı Olmayacağı Gibi Fiyatlarıda Daha Uygun Olur Parçalarının.

YORGAN YIKAYABİLEN ÇAMAŞIR MAKİNESİ

8 9 10 12 kg Çamaşır Makineleri,

Bana Göre Çamaşır Makinesi Sistemi İçerisinde Yorgan Yıkayabilen Makine Üzülerek Söylüyorumki Yoktur,
    Çünki Piyasada Üretilen Ve Satılan Bütün Marka Ve Modellerin Geneli Pilastik Kazan Makinelerdir,
    Sıcak Soğuk Su Etkisine Sürekli Mağruz Kaldıkları İçin Pilastik Kazanlar Zaten Zamanla Sertleşme Göstermektedir,
    Dahası Kazanın Pilastik Olmasıda Ayrıca Yorgan Halı Battaniye Yastık Gibi Tek Parça Ve Çok Su Çeken Çamaşırlar İçin, Bana Göre Çokta Uygun Değildir.

2-3 Kişilik Bir Aile Sırf Yorgan Yıkayabilmek İçin 10 12 Kg Makine Tercih Ediyorlar,
    12 Kg Bir Makinenin Kazanı Haliyle Daha Büyük Ve Daha Geniş,
    Bu Nedenle Çok Daha Fazla Su Alması Gerekiyor Kazanın,
    Senede Bir Yada İki Defa Yorgan Yıkarsınız Ve Yılda Ortalama 200 Sefer Ortalama Makine Kullanırsınız,

Normalde 6-7 Kg Bir Makine Örnek Veriyorum 8 Litre Su Alıp Bu Suyu 40 Derece Isıya Ulaştırabilmek İçin,
    1 Liralık Elektirik Harcarsa Her Yıkama İçin

Haliyle 10-12 Kg Kapasiteli Bir Makinede Hangi Tasarruf Tuşuna Basarsanız Basın,
    Kazan Büyük Olduğu İçin Suyun Rezistans Seviyesini Geçip Kazana Ulaşabilmesi İçin 12 Litre Su Alacaktır Her Turda,
    Turdan Kastım Ön Yıkama İçin, Ana Yıkama İçin Durulama İçin, Yumuşatıcı İçin, Son Durulama İçin

Haliyle 8 Litre Suyu Bir Liraya Isıtan Makine 12 Litreyide Her Seferinde 1.50 Liraya Isıtacaktır,
    Bunun Yanında Ekstra Olarakta Her Seferinde Yapılan Su Sarfiyatıda Cabası

Dahası Şuan Büyük Marketlerde Standart Tek Kişilik Bir Yastık 5 Lira 15-20 Lirayada Yorgan Bulmak Mümkün

Ha Diyeceksinizki Biz Köyden Ceyizlik Gelen Yorganı Yıkayacağız :)

O Zaman Hiç Heveslenmeyin Zaten İçinde Yük Denge Kontrolü Olan Makineler Dengesiz Yük Olarak Algıladığı İçin Otomatikmen Yıkamayacak,
    Dahası Yıkasada Makine Bu Yıkama Sonrası Ömrünün Beşte Birini Kaybedecek Çünki Eski Tip Orijinal Yün Yorganlar,
    Yeni Elyaf Yorganlara Göre Çok Daha Ağır Olduğu Gibi Çok Daha Fazlada Su Çekiyor.

Normal Standarlarda Parçalar Halinde Bulunan 10 Kg Çamaşır Kot, Keten, Vs
    Makineye Atıldığında 10 Kilo Çamaşır Ortalama 12 Litre Su Çekiyorsa Kazandaki Suyla Birlikte,

5 Kiloluk Elyaf Bir Yorgan 20 Litre Su Çekiyor Ve Dahası Tek Parça Olması Nedeniyle Kazanın Sürekli Bir Köşesine Yükü Bindiriyor,
    Yorgan Yastık Gibi Tek Barça Olan Ve Suyuda Kolay Kolay Bırakmayan Çamaşırlar Çok Kısa Sürede Makinenin Kazanını Ve Amortisörlerini yok Ediyor.

Diyeceksinizki Makinemin Zaten 3-7 Yıl Garantisi Var Ben Okadar Kullansam Bana Yeter Zaten ..!

O İşte Malesef Öyle Olmuyor :)

Şikayet Sitelerini Takip Edin Genelde 1 Yılı Bile Doldurmadan, Kazanı Bozulan, Kırılan, Yada Motoru Yanan Bir Çok Cihaz,
    Yük Ve Kapasite Aşımı Kullanıcı Hatası Nedeniyle Garantiye Girmiyor,

Yanlış Anlamayın Şu Marka Bu Marka Diye Birşey Yok Genel Olarak Bütün Markalar İçin Bu Durum Geçerli,
    Üreticinin Yıkanmasını Uygun Gördüğü Makine Standarlarına Uygun Olan Yorgan İçin Bir Tanımlama Yapmamış Çünki,
    Belkide Kazak Gibi Elde Örülen Çocuk Yorganını Baz Alarak Bu Proğramı Koymuş Bilemiyoruz Neticede Ama Şu Bir Gerçekki,

Şuanda Servislerin Genelinde Daha 2-3 yıllık Ve Döneminin Çok Pahalı Özellikli Makineleri Kazan Arzaları Yüzünden,
    Arza Sıralamasında Birinci Sırada Yeralıyor Dahası Kazan Arzalarıda Hatrı Sayılır Derecede Masraf Çıkartıyor.

Bu Nedenle Ben Hem Elektirik, Hem Su Sarfiyatının Önüne Geçmek,
    Hemde Çağımızın Belası Küresel Isınmayı Artırmamak İçin Makine Tercih Ederken

Adında Belirtildiği Gibi Çamaşır Yıkamak İçin Makine Almanızı Tavsiye Ediyorum,
    İdeal 3 Kişilik Bir Aile İçin 6 Kg Bir Makine Gayet Yeterli, 5-6 Kişilik Aileler İçinde 7-8 Kg

Bunun Üzerindeki Kapasitelerdeki Makineler Bence Fuzuli Sarfiyattan Başka Birşey Değil,
    Dahası İlle Yorgan Yıkayacaksanız Dışarıda Çok Uygun Fiyatlara endüstriyel Makinelerle
    Sizin Evde Yıkayacağınz Makinelerin 5 Katı Büyük Makinelerde Çok Uygun Fiyatlara Yıkama Yapan Yerler Bulabilirsiniz.

Yazdıklarım Hoşunuza Gitmemiş Olabilir Ama Benim Nacizane Düşüncelerim Bu Yönde (:

Arçelik, Beko, Bosch, Siemens, Profilo, Vestel, Altus, Regal, Ariston, İndesit, Samsung, Electrolux, AEG,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart 2014; 10:24:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

9-10-12 Kg Çamaşır Makinelerinde Yorgan, Yastık, Kilim ve Battaniye Yıkama Rehberi

9-10-12 kg kapasiteli çamaşır makineleri, hacimli eşyaların evde yıkanmasına imkân tanır. Yorgan, yastık, kilim ve battaniye gibi eşyaları evinizde yıkamak, temiz ve hijyenik bir ortam sağlarken, aynı zamanda profesyonel temizlik hizmetlerine olan ihtiyacınızı azaltır.

Yorgan Yıkamak İçin Çamaşır Makinesi Seçimi:

Çift kişilik yorganların yıkanması için en az 10 kg kapasiteli bir çamaşır makinesine ihtiyaç duyulur. 12 kg kapasiteli makineler, ekstra hacimli yorganların yıkanmasına da olanak tanır.

Yorgan Yıkama Talimatları:

• Yorganı çamaşır makinesine yerleştirmeden önce, üzerindeki fazla tozu veya kirleri silkele.
    • Yorgan için uygun deterjanı ve yumuşatıcıyı kullan.
    • Çamaşır makinesini yorganın boyutuna uygun bir programda çalıştır.
    • Yorganın iyice durulandığından emin ol.

Yastık Yıkama Talimatları:

• Çamaşır makinesine en fazla iki yastık yerleştir.
    • Yastıklar için özel bir deterjan kullan.
    • Hafif bir sıkma programı kullanarak yastıkları yıka.
    • Yastıkları düşük ısıda kurut.

Kilim Yıkama Talimatları:

• Küçük boyutlu kilimleri çamaşır makinesinde yıkayabilirsin.
    • Hassas yıkama programını kullan.
    • Kilimi kurutma makinesinde kurutma.

Battaniye Yıkama Talimatları:

• Battaniyeleri çamaşır makinesinde yıkamadan önce etiketlerini kontrol et ve yıkama talimatlarına dikkat et.
    • Battaniyeler için uygun bir deterjan kullan.
    • Battaniyeleri düşük ısıda kurut.

Kurutma Talimatları:

• Yorgan ve battaniyeleri, kurutma makinesine düşük ısıda veya havalandırma programında kurut.
    • Kurutma makinesine aşırı doldurmaktan kaçın.
    • Kurutma döngüsü tamamlandıktan sonra eşyaları hemen makineden çıkar ve düzleştirerek kurumasını sağla.

Sonuç:

9-10-12 kg kapasiteli çamaşır makineleri, yorgan, yastık, kilim ve battaniye gibi hacimli eşyaların evde yıkanmasına olanak tanır. Uygun deterjanları ve yıkama programlarını kullanarak ve kurutma talimatlarına dikkat ederek temiz ve hijyenik eşyalara sahip olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..Yazdıklarınızın mantıklı oldugunu düşünüyorum..Senede 1-2 kere yıkanacak yorgan için yüksek fiyat verip yüksek kapasiteli ve yüksek sarfiyatlı bir cihaz almanın anlamı yok..Piyasada 15 tl ye yorgan yıkıyorlar kuru temizleme firmaları. Yıllık 30 tl kar etmek için değmez..Ama ufak çocukları olan kişiler için bir yorum yapamıyorum.Daha sık aralıklarla yorgan yıkatmaları gerekiyor olabilir..Onlar için belki mantıklıdır bu tip makineler.
  • yorgan yikayan makine illa ki yuksek sarfiyat yapar mi? agirlik sensoru olanlar yuke gore su/elektrik kullanmiyor mu?
  • Kazanın içinde dönen parça tambur onun altındada kazan mevcut su kazana minimum oranda dolsa bile bu oran kazanın içinde bulunan rezistansın üzerine çıkması gerekir mecburen yoksa kuru çalışan rezistans gümler, ee kazan geniş olunca rezistans seviyesine kadar su alınca makine haliyle yeterli oluyor sarfiyat boyutuna ulaşmasına.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Size TOLKAR'ın ürettiği tamamen yerli üretim olan Hydra Serisi / Tam otomatik çamaşır yıkama ve sıkma makinelerimizi öneririm.
    Isıtma Tipi : Elektrik/Buhar , 300G sıkma gücü, %100 Endüstriyel gövde yapısı, kaynaksız iç tamburu ve KOMPLE PASLANMAZ ÇELİK İç-dış tambur/dış kapakları ile profesyonellere yönelik üretilmiş %100 müşteri memnuniyeti garantili tamamen yerli üretim bir modeldir.

Merkez : Fabrika - Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, 10036 Sokak No: 4-6 P.K.35620 Çiğli - İZMİR
    Telefon : +90 232 376 85 00
    Fax : +90 232 376 76 58
    E-Mail : satis@tolkar.com.tr
    http://www.tolkar.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtekinn -- 19 Aralık 2015; 10:53:21 >

• Hoover WDMT 4138AH A Enerji Sınıfı 13 Kg Yıkama 8 Kg Kurutma 1400 Devir Çamaşır Makinesi yeni,,,

www.hepsiburada.com
    Hoover WDMT 4138AH A Enerji Sınıfı 13 Kg Yıkama 8 Kg Kurutma Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/hoover-wdmt-4138ah-a-enerji-sinifi-13-kg-yikama-8-kg-kurutma-1400-devir-camasir-makinesi-p-MTHOOVWDMT4138AH

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtekinn

Merhaba,

Size TOLKAR'ın ürettiği tamamen yerli üretim olan Hydra Serisi / Tam otomatik çamaşır yıkama ve sıkma makinelerimizi öneririm.
    Isıtma Tipi : Elektrik/Buhar , 300G sıkma gücü, %100 Endüstriyel gövde yapısı, kaynaksız iç tamburu ve KOMPLE PASLANMAZ ÇELİK İç-dış tambur/dış kapakları ile profesyonellere yönelik üretilmiş %100 müşteri memnuniyeti garantili tamamen yerli üretim bir modeldir.

Merkez : Fabrika - Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, 10036 Sokak No: 4-6 P.K.35620 Çiğli - İZMİR
    Telefon : +90 232 376 85 00
    Fax : +90 232 376 76 58
    E-Mail : satis@tolkar.com.tr
    http://www.tolkar.com.tr

Bu ürün için ev kullanımı uygun mudur? Fiyatı nedir acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HOOVER 9 KG YIKAMA 5 KG KURUTMA
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mrtekinn kullanıcısına yanıt
    merhaba, ben bi tane makine alacam ama tolkar çok sıkıntı çıkarıyor diye duydum.arkadaşımın kuzeni makedonyadaki otele almış 2 sene imanımızı gevretti bu tolkar diyor. ben nette şöyle bişey buldum ama hakkında pek fikrim yok. bilgisi olan var mı acaba?
    http://www.trendmakina.com/product-detail/schulthess-proline-serisi-yuksek-devirli-yikama-sikma-makinalari/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.