Bildirim
97-98 vectra GLS-Cd
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
alakası yok iyi arabadır , temizini al -
Teşekkürler hocam. -
Arkadaşımda 96 model Vectra(B) CD var. yaklaşık 1.5 sene önce aldı aracı. Ayrıca araç otomatik vites. Bu yaşta bir araç olmasına rağmen otomatik vitesinde hiçbir problem yok. Motorunda da standart bakımlar haricinde bir masraf çıkmadı.
Aracı benim de kullanma imkanım oldu. 136 HP gayet tatminkar. Otomatik vitesi sport moduna alıp gaza dibine kadar basınca acayip bir itme kuvveti oluşturuyor, buna bayıldım. Araç kalıp gibi virajlara girdiği gibi çıkıyor, yol tutuşu gayet başarılı. Yalnız şehiriçi biraz fazla yakıyor.
Donanım olarak 96 GLS lerde ABS,ASR, çelik jant, sürücü hava yastığı, manuel klima, ön camlar elektrikli, yan aynalar elektrikli. 97 den itibaren arka camlar da elektrikli.98 den sonra arka koltuk kafalıkları.
96 CD lerde GLS ye ek olarak; kadife koltuklar, arka koltuk kafalıkları, ön kol dayama, gövde rengi kapı kolları, torpido soğutma, yol bilgisayarı, kapı içi aydınlatmaları var. 97 den itibaren direksiyondan kumandalı müzik sistemi ve dijital klima var.
Hem GLS de hem CD de 98 den itibaren anahtara entegre uzaktan kumanda var.
Temiz kullanılmış bir araç bulmaya özen gösterin. Opel araçların parçaları pahalıdır.
-
97 model Vectra CD 2.0 sahibiyim , araci sifir aldik ve 13 yildir babamla ortaklasa kullanioruz , su an arac 127.000 km de , 75.000 km de Lendi Renzo lpg takildi , aracin performansinda hicbir aksama olmadi , her 10.000km de bakima sokariz,simdiye kadar rutin bakimlarinin disinda masraf cikarmadi , yol tutusu konforu 136 hp nin performansi gayet tatminkar , su an 35-40.000 TL ye satilan araclardan inanin hic bir eksigi yok artisi var . onemli olan temiz binilmis ve bakimlari zamaninda yapilmis arac bulabilmek,tek sevmedigim yonu karli & buzlu yolda kolay kaymasi,yakit tuketimi ise sehirici ile sehir disi 90-100km\s hizla gitmek arasinda cok fark var , sehir disinda cok cok iyi degerlere sahip 7-7.5 L \100 km LPG tutturabiliyorsunuz sabit 90 km\s ile giderseniz ama gel gor ki sehir ici 10 L\100km kadar cikio dur kalklardan dolayi,
benim merak ettigim bizim aracta CD calar diil kaset calar var , bu araclara CD changer ya da orjinal CD player takilabilir mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: mozvarinli
97 model Vectra CD 2.0 sahibiyim , araci sifir aldik ve 13 yildir babamla ortaklasa kullanioruz , su an arac 127.000 km de , 75.000 km de Lendi Renzo lpg takildi , aracin performansinda hicbir aksama olmadi , her 10.000km de bakima sokariz,simdiye kadar rutin bakimlarinin disinda masraf cikarmadi , yol tutusu konforu 136 hp nin performansi gayet tatminkar , su an 35-40.000 TL ye satilan araclardan inanin hic bir eksigi yok artisi var . onemli olan temiz binilmis ve bakimlari zamaninda yapilmis arac bulabilmek,tek sevmedigim yonu karli & buzlu yolda kolay kaymasi,yakit tuketimi ise sehirici ile sehir disi 90-100km\s hizla gitmek arasinda cok fark var , sehir disinda cok cok iyi degerlere sahip 7-7.5 L \100 km LPG tutturabiliyorsunuz sabit 90 km\s ile giderseniz ama gel gor ki sehir ici 10 L\100km kadar cikio dur kalklardan dolayi,
benim merak ettigim bizim aracta CD calar diil kaset calar var , bu araclara CD changer ya da orjinal CD player takilabilir mi ?
Şehiriçi tüketiminiz 10lt/100km ise çok çok iyi. 1.6 lt motorlu araçlar bile şehiriçi bu seviyede tüketiyor. Benim arkadaşım 96 Vectra CD otomatik vites aracının şehiriçi LPG tüketiminin 28 kuruş civarı olduğunu söyledi ki LPG nin 2 TL olduğunu hesaba katarsak 14lt/100km yapar.
96 model 2.5 CDX lerde tekli CD çalar, 97 den sonraki 2.5 CDX lerde 4 lü CD changer var. Vectra B2 diye tabir edilen makyajlı kasalarda da tekli CD çalar ve torpidoda 4 lü CD changer kullanan modeller mevcut. Bunlardan birisini kasatçalarınızla değiştirebilirsiniz. Büyük ihtimalle direksiyondaki tuşlar da uyumlu olarak çalışacaktır.
-
otomatik sanziman kac bin devirde vites degistiriyor acaba bi bilginiz var mi ? tahminim 3000-3500 arasidir , ben 2600-2800 arasi bir ust vitese gecer , 1 km ilerde kirmizi isigi gorunce ayagimi gazdan ceker , gaza hic bi zaman aniden yuklenmem , bu gibi faktorlerden sanirim yakit tuketimi 10 L civarlarinda sehirici, CD changer & player da cikmacilardan mi bulabilirm? sifir orjinal satilmiyodur sanirim, nette bi goz atayim , sizin de gozunuze carparsa haber verirseniz cok sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sxn4 -- 6 Kasım 2010; 20:00:00 > -
Söylediğiniz faktörlerin yakıt tüketimine gerçekten çok etkisi var. Otomatik vites gaza basma şiddetinize göre vites değiştiriyor.Gaza çok az basarsanız düşük devirlerde değiştiriyor ama Kickdown denen olayda yani gazın dibine kadar basdığınızda mesela 4. viteste giderken 2 ye kadar düşüp öyle devam ediyor. Gaza basma şiddetine göre ayarlıyor bir şekilde.
Orjinal olarak servislere sormak lazım varsa onların elinde vardır. Veya dediğiniz gibi çıkmacılardan veya internet üzerinden verilen ilanlardan falan bulunabilir. Görürsem öyle bir ilan buraya link eklerim. -
Hocam büyük ihtimal sıfır olarak yoktur CD çalar. hepsiburada, gittigidiyor gibi online satış yapılan sitelerde yada donanımhaberin ikinci el bölümünde denk getirebilirsen orjinal CD çalar bulabilirsin.
Bu arada;
orjinal tekli CD çalar CDR500
orjinal 4 lü CD changer CCR600
senin aracın üzerinde şu anda sanırım CAR400 var. Bu orjinal olanları çıkma olarak bile almaya kalksan çok yüksek fiyat isteyeceklerdir.Özellikle CCR600 için hem ana ünite hem de 4 lü CD changer alman gerekir ki çok tuzlu olur.
Benim tavsiyem Pioneer veya Sony güzel bir MP3 çalar alman.zaten mp3 çalarların çıkış gücü orjinallerden daha falza oluyor genelde, daha kaliteli ses alırsın. Pioneer in bazı modelleri için direksiyondaki kumanda düğmelerinin çalışabilmesi için bir aparat satılıyordu, hepsiburada yada gittigidiyor da denk gelmiştim.
-
Daha onceki Astra aracimi satarken peder beye uzerindeki mp3 playerli Pioneer teybi takalim dedim bizim vectraya, degiselim teyplerini yani ; el cevap : olmaz orjinali bozulur dedi o saatten sonra benim arabada elektronik muzik dinleme keyfimin icine edildi acikcasi, su an radyo disinda bisey dinleyemez oldum , ben de baktim sahibinden e falan adamlar mp3 bile calmayan sadece track calan teyplere sirf orj die ucuk fiyatlar cekiolar, kendime yeni bi arac aldigimda artik istedigim gibi bisey alirim ya da orj mp3 playeri olan bi arac alirim bu saatten sonra , ilgin icin cok tesekkurler,
bi de bu 97 vectralara hiz sabitleyici takilabilio mu ? bi fikrin var mi ? -
Hocam hiç sorma bende aynı dertten muzdaribim. Şahsıma ait aracım yok henüz. Peder beyle birlikte kullanıyoruz. Bizim araçta da orjinal kasetçalar mevcut. Orjinal CD çalar fiyatlarını sormuştuk yetkili servise uçuk bir fiyat söylemişlerdi mecburen vazgeçtik. Pioneer falan takalım dedim, cevap aynı: orjinalliği bozulur FM transmitterle falan dinlemeye çalışıyoruz artık.
Ben de kendi aracımı alınca üzerinde kasetçalar varsa ilk iş MP3 çalar alacağım
Hız sabitleyici meslesi şu şekilde;
Aracınızın gazı elektronik ise çok basit bir şekilde takılabiliyor. Ancak araçta telli gaz pedalı varsa işler karışıyor. Daha karmaşık, daha uğraştırıcı ve daha maaliyetli bir iş gerektiriyor sanırım.
X20XEV motorlarda telli gaz mı var yoksa elektronik mi bilemeyeceğim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X