Şimdi Ara

97-99 arası mondeo hakkında fikirleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
22.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, bu aracı almayı düşünüyoruz ghia olan modelini ancak hb mi yoksa sedan mı karar vermiş değiliz. Aracı tam olarak tanımıyoruz şimdiden burda sizlerin fikrini almak istiyorum. Bildiğim kadarıyla bunların 1.6 motorları tutulmuyor 2.0ları tutuluyor bunlara lpg nasıl olur ? vergisi ne kadar olur ? genel olarak kronik problemi var mıdır ? Alındı mı en az 4-5 yıl kullanılacak. Alınırsa eğer hangileri alınmalı bazı kişiler 99 bazıları 98 en ful olanı diyorlar bizimde kafamız karıştı, yani genel olarak bize her yönden açıklama yaparsanız sizlere çok minnettar olurum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan6894 -- 22 Mart 2010; 16:19:27 >

• güzel aractır sedan oneririm.bir arakadasımın vardı.kronik sıkıntısıda yoktu bilfigim kadarı ile.ama bu zetec motorlara lpg montajını usta bir elin yapması gerekir diye soyleniyor
  • çokta güzel olur çokta iyi olur şimdiden hayırlı olsun 2.0 alcaksın bir tane marşa basıp yürüyeceksin
  • Bizde öyle düşünüyoruz temizinden denk gelirse hemen alacağız. Ancak sizlerden de bilgi almak istedim işte
  • çok yaktığını bilirim
  • mrhb arkadaşlar 2005 model reno megane authentıque 150000km benzin/lpg li araç almayı düşünüyorum bu araç hakkında bigisi olan varmı
  • Temizini bulursanız kaçırmayın derim.Aİlecek kullanmayacaksa hb olanını al.Lpg yakıt oranını büyük ölçüde düşürür.Vergiyi sorun etmeyin derim.Nerden baskanız 10 yaş ve üstü bir araç.Öyle abartı bir vergi olacağını zannetmiyorum.Yine de araştırın öyle bilgi sahibi olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hb olanının bagaj girişi daha geniştir. ben çamaşır makinası yükledim. o kadar yani. ancak malum ülkemiz yolları nedeniyle sedandan daha çok ses yapar.

vergisi kasko bedelinin %5'ine göre bir alt motor diliminden veriliyor. bu yıl 161*2

en dolusu 99'dur. mondeo mk2 97-2001 ilk yarısında üretildi. pek çok değişiklik oldu ama en temel değişiklikler 99 ve 2000 yıllarında yapıldı. 99'da yeni motor (zetec-e veya zetec-se ama tam emin değilim) kullanılmaya başlandı. bu motor bir önceki motorun sıkıntılarının olmadığı motordur. .ç döşemesi değişti. önceki maviye çalan bir tonda kadife iken bunda ise kahverengi-gri gibi birşey oldu.
    2000 yılında ise ghia'dan bazı özellikler çıkartıldı. digital klima ve cc (hız sabitleyici) ile birlikte yine emin olmamakla birlikte yol bilgisayarı ve araç bilgi ekranı çıkarıldı. (std donanımdan opsiyona geçti).

bendeki 99 ghia hb aracın özellikleri;abs, tcs (karlı veya çakıllı yollarda çekiş tekerlerine müdahele ederek savrulmayı önleyen sistem ama esp değil), digital klima, hız sabitleme, yol bilgisayarı, araç bilgi ekranı (soğutma suyu, buzlanma tehlikesi, silecek suyu, balata aşınması, bakım zamanı ve aracın kapılarının açık kalıp kalmadığını gösterir), 2 hava yastığı, (yan hava yastıklarından emin değilim), orjinal alarm (kapılar, bagaji kaput açıldığında ya da içerideki sensörler hareket algıladığında devreye girer), kol dayama, ön arka sisler, bagajda, torpidada ve ayak bölgesinde aydınlatma, aynalar elektrikli ve ısıtmalı, 4 cam elektrikli. herhalde yeter.

gelelim en can alıcı yere. ben 22 bin km'dir kullanıyorum. alır almaz lpg takıldı. brc. 22 bin km için lpg ortalama tüketim (karışık) 8,64 litre/100km. sıkışık trafikte 10'u bulur.

parça ise serviste sıkıntı olabilir ama özellikle aracı bilen usta ile hiç sorunun olmaz. motor parçaları focuslarla aynı. olmadı çıkması bulunur. ama şunu bil japonlardan ucuz.

son bir not: araç 130 beygir, 136 değil.

şimdilik akla gelen bunlar.

düzeltme: yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 4 Nisan 2010; 17:56:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

hb olanının bagaj girişi daha geniştir. ben çamaşır makinası yükledim. o kadar yani. ancak malum ülkemiz yolları nedeniyle sedandan daha çok ses yapar.

vergisi kasko bedelinin %5'ine göre bir alt motor diliminden veriliyor. bu yıl 161*2

en dolusu 99'dur. mondeo mk2 97-2001 ilk yarısında üretildi. pek çok değişiklik oldu ama en temel değişiklikler 99 ve 2000 yıllarında yapıldı. 99'da yeni motor (zetec-e veya zetec-se ama tam emin değilim) kullanılmaya başlandı. bu motor bir önceki motorun sıkıntılarının olmadığı motordur. .ç döşemesi değişti. önceki maviye çalan bir tonda kadife iken bunda ise kahverengi-gri gibi birşey oldu.
    2000 yılında ise ghia'dan bazı özellikler çıkartıldı. digital klima ve cc (hız sabitleyici) ile birlikte yine emin olmamakla birlikte yol bilgisayarı ve araç bilgi ekranı çıkarıldı. (std donanımdan opsiyona geçti).

bendeki 99 ghia hb aracın özellikleri;abs, tcs (karlı veya çakıllı yollarda çekiş tekerlerine müdahele ederek savrulmayı önleyen sistem ama esp değil), digital klima, hız sabitleme, yol bilgisayarı, araç bilgi ekranı (soğutma suyu, buzlanma tehlikesi, silecek suyu, balata aşınması, bakım zamanı ve aracın kapılarının açık kalıp kalmadığını gösterir), 2 hava yastığı, (yan hava yastıklarından emin değilim), orjinal alarm (kapılar, bagaji kaput açıldığında ya da içerideki sensörler hareket algıladığında devreye girer), kol dayama, ön arka sisler, bagajda, torpidada ve ayak bölgesinde aydınlatma, aynalar elektrikli ve ısıtmalı, 4 cam elektrikli. herhalde yeter.

gelelim en can alıcı yere. ben 22 bin km'dir kullanıyorum. alır almaz lpg takıldı. brc. 22 bin km için lpg ortalama tüketim (karışık) 8,64 litre/100km. sıkışık trafikte 10'u bulur.

parça ise serviste sıkıntı olabilir ama özellikle aracı bilen usta ile hiç sorunun olmaz. motor parçaları focuslarla aynı. olmadı çıkması bulunur. ama şunu bil japonlardan ucuz.

son bir not: araç 130 beygir, 136 değil.

şimdilik akla gelen bunlar.

düzeltme: yazım

Hocam açıklamanız için çok çok teşekkür ederim.
    Beğendiklerim arasında şu ikisi var ne dersiniz bunlar hakkında ? Biz aslında babamla gümüş gri istiyoruz bir tane bulmuştuk çok temizdi ancak satılmış maalesef bizde başka araçlara bakmaya başladık.
    Buyrun o beğendiklerimiz;

http://www.sahibinden.com/1999_ford_mondeo_2_0_16v_130_hp-92WQQaXQQ22351688WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_orjinal_84_000_km_de_ghia_hatcback_bu_konfor_bu_kalit-60WQQaXQQ23692332WQQpXQQdisplayitem

• Bu araçı seviyorum gayet şık bi araç
  • 97-99 mondeolarda 1.6 motor yok..Hepsi 2.0..99 tavsiye ederim..98 de fuldur ancak motoru biraz daha farklıdır..99 sonrası mondeolarda 130 bg Zetec E motor vardır..Aynı motor 2.0 focuslarda da kullanılmıştır..Ekonomik ve seridir..Lpg ye uyumludur..Mondeo 2 lerin parçaları sonraki versiyonlarına göre daha ucuz ve piyasada daha kolay bulunuyor...
  • renk için beyazı makbuldur. onun dışında gidip aracı görmek lazım. şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

97-99 mondeolarda 1.6 motor yok..Hepsi 2.0..99 tavsiye ederim..98 de fuldur ancak motoru biraz daha farklıdır..99 sonrası mondeolarda 130 bg Zetec E motor vardır..Aynı motor 2.0 focuslarda da kullanılmıştır..Ekonomik ve seridir..Lpg ye uyumludur..Mondeo 2 lerin parçaları sonraki versiyonlarına göre daha ucuz ve piyasada daha kolay bulunuyor...

Hocam peki aralarında ki fark nedir ? Yani bu zetec motor ford'a özel akıllı motor türü gibi birşey mi acaba ? İlanlara baktığım da pek 99 model bulamadım geneli 97-98 o yüzden biraz daha bekleyip 99 almak gerekicek sanırım.
  • 97-98'de kullanılan motorlarda hararet problemi var. hepsinde vardır demiyorum ama hararet problemi olanlar 97-98'dir. 99'da bu sorun yoktur. zetec sıfır emisyon teknolojisi (zero emission technology) kısaltmasıdır.
    motor farkı (öncekilerden motoru daha iyi) ve sonrakilerde de bazı özelliklerin çıkartılması sonucu 99'lar tutulur. ayrıca özellikle ülkemizde popüler bir araç olmadığından sahipleri genelde aracı bilen ve seven insanlardır. bu nedenle çok 99 bulunmaz. biraz daha bekle. sanayide falan fordçuların takıldığı yerlere haber bırak.

eğer eylüle kadar beklersen belki ben satarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan6894

quote:

Orijinalden alıntı: x15

97-99 mondeolarda 1.6 motor yok..Hepsi 2.0..99 tavsiye ederim..98 de fuldur ancak motoru biraz daha farklıdır..99 sonrası mondeolarda 130 bg Zetec E motor vardır..Aynı motor 2.0 focuslarda da kullanılmıştır..Ekonomik ve seridir..Lpg ye uyumludur..Mondeo 2 lerin parçaları sonraki versiyonlarına göre daha ucuz ve piyasada daha kolay bulunuyor...

Hocam peki aralarında ki fark nedir ? Yani bu zetec motor ford'a özel akıllı motor türü gibi birşey mi acaba ? İlanlara baktığım da pek 99 model bulamadım geneli 97-98 o yüzden biraz daha bekleyip 99 almak gerekicek sanırım.

Önceki motor 136 bg ancak biraz daha fazla yakıyor ve kullananlardan bazıları hararet probleminden yakınıyorlar..99 ise 130 beygir ama torkunun büyük kısmını düşük devirlerden itibaren verdiği için daha ekonomik ve alt devirlerden itibaren performanslıdır..Zetec motor 2005 e kadar focuslarda kullanılmış sorunsuz tutulan bir motor..

• 98 Mondeo'da hararet sorunu olduğunu ilk defa burada duyuyorum. Kendim 98 Mondeo HB'i 6 yıldır kullanıyorum yaşadığım tek hararet sorunu hararetin yükselmemesi oldu. Bu sorun ise 40.-TL'lik ısı sensörü değişimi ile giderildi. Bunun dışında kullanıcısını memnun eden fiyat/performans oranı yüksek bir araçtır. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

97-98'de kullanılan motorlarda hararet problemi var. hepsinde vardır demiyorum ama hararet problemi olanlar 97-98'dir. 99'da bu sorun yoktur. zetec sıfır emisyon teknolojisi (zero emission technology) kısaltmasıdır.
    motor farkı (öncekilerden motoru daha iyi) ve sonrakilerde de bazı özelliklerin çıkartılması sonucu 99'lar tutulur. ayrıca özellikle ülkemizde popüler bir araç olmadığından sahipleri genelde aracı bilen ve seven insanlardır. bu nedenle çok 99 bulunmaz. biraz daha bekle. sanayide falan fordçuların takıldığı yerlere haber bırak.

eğer eylüle kadar beklersen belki ben satarım

bence koyu kısmı daha dikkatli okumalısın.
  • Bahsettiğiniz kısmı dikkatli okumuştum. Belirli bir model yılından bahsediliyorsa eğer 97-98 model Mondeoların bazılarında hararet sorunu olup, bazılarında olmaması gibi bir durum olmaz. Ya hepsinde vardır ya da hiçbirinde yoktur. Hararet sorunu yaşayan varsa aracının soğutma sistemini kontrol ettirmesi gerekir.

Bu modelin kronik kabul edilebilecek sorunları şunlardır.

1-Rölanti düzensizliği görülebilir. (Fordlarda yaygın olarak karşılaşılan bir sorundur.)
    2-Merkezi kilit sorun çıkarabilir. (Pek çok marka araçta görülebilen bir sorundur.)
    3-Direksiyon hidroliği eksilebilir. (Fordlarda sıklıkla görülen bir sorundur.)

Mondeo'da kronik kabul edilebilecek başka bir sorun olduğunu hatırlamıyorum.
  • 99 model otomatik mondeonun yakıt değerleri nedir ? Fiyat olarak değilde % de olarak oranını biri yazabilirse sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
  • 2.0 glx lpg takılısa kaç yakar ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.