Şimdi Ara

98 marea düşük devirde silkeleme olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin. 98 marea elx aracım düşük devir ve düşük devirde silkeleme yapıyor. Bir çok arkadaş aynı sorunu yaşamış ama çözüm bulan ya yok, yada bilgilendirmemiş. Aracımda herşey tam. Ateşleme sistemleri komple yeni, lpg sistemi yeni. Benzin ve lpg de aynı sorunu yapmakta. En son vuruntu sensörü ile biraz uğraştım kabloyu bantladım sardım, soket yerine pas sökücü sıktım biraz düzeldi gibi ama hala az olmakla birlikte devam ediyor. Bu arabadan servis bile anlamıyor. Kaldık böyle ortada yaw :)

• düşük devir ve düşük viteste yazacaktım pardon. Bu arada aracın triger seti yeni, sente ayarı yerinde, buji, buji kablosu, bobin orjinal değişti. Şarj dinamosu, marş motoru, yağ su filtreler değişti. Lambda sensörü değişti. Gaz kelebeği değişti. Lpg komple yeni taktırdım atiker. Hortumların tamamı kontrol edildi patlak çatlak yok, değiştirdim sorun olabilecekleride. Yağ yakma, su eksiltme falan da yok. Gidişat çekiş süper. Sadece ilk çalıştırmada 2-3 saniyede alıyor, biraz geç yani. Birde hararet çizgisi c harfinin üstündeki çizginin biraz üstünde duruyor. Bazen az yukarı çıkıp fan çalışıyor aynı yere iniyor. Çözemedim sorunu. Işin ilginç tarafı serviste arıza da görünmüyor. Lambda sensörü çıkıyordu onu da değiştirdim yok Allah yok. Aynı sorunu yaşayan bi kaç arkadaş var, bulamadık nedir bu. Varsa çözümü olan msj atsın, buraya yazsın. Bursa'da yaşıyorum, dosdoğru ustada yok bildiğim. Satmak istemiyorum çünkü keyfi yaptığım masraf 5 bin tlyi buldu bana. Motor ve alt takım olarak bir çok şeyi keyfi değiştirdim. Bu kadar hevesten sonra da satmaya gönlüm el vermiyor. Birde bu sorun çözülse tadından yenmeyecek bir araç. Iyi ki almışım ama keşke ustası da olsaymış :)

• arkadaşım sen en iyisi her yeri değiştirdin birde dediğim şu şanzıman takozunu değiştir birdeöylebak
  • abi şanzıman takozuyla alâkası yokmuş, baktırdım kontrol etti ustam. Ondan olsa motor şanzıman tarafı sürekli oynar ve her kalkışta duruşta sallantı yapardı. Ama bilmiyorum yine de değiştirmekte fayda var dediğin gibi. Biraz beli doğrultursam onu da değiştiricem artık. Ama vuruntu sensörü biraz çare olmuştu gibi, bilmiyorum belki de onun da değişmesi gerekiyor. Sen baktırdın mı vuruntu sensörüne, gördün mü ya da, var mıymış sende o sensör?
  • benim arabay binmeye pek fırsatım olmadığından baktırmadımhenüz
  • benim de maddi sıkıntılar olduğu için baktıramadım yaw. Yoksa onu da değiştirecektim direk. Dün tekrar yapmaya başladı bir süre, hemde bayağı salladı. En iyisi satmak, karbüratörlü araç almak. Tek düze ne güzel. Yok kablo, yok sensör, yok beyin. Tertemiz rahatça. Ha biraz yakıt fazla olur belki ama kafan rahat olur. Bu kadar masrafa düşmen bile olmaz belki. Bilmiyorum ya, küçücük bi sorun ama nedir Allah kahretsin sıkıldım valla ha.
  • benimde dün far camı çatlamış nasıloldu kim yaptı bilmiyorum oykullanmakiçin okulun önüne park etmiştim geri geldim çam çatlak yenisini alacammecbur yada temizbiçıkma bulacam
  • abi hangi taraf çatlak. Geçmiş olsun bu arada kötü bi olay ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmddervis

abi hangi taraf çatlak. Geçmiş olsun bu arada kötü bi olay ya

ön sağ far
  • hm çıkmacılara falan sorsan vardır belki ellerinde. Sıfırı zaten 150 civarı. Çıkma bulup takarsın. Yeni alsan güzel durmaz belki, hani biri eski biri yeni gibi.
  • zaten ikisinide değiştirecem aslında 2 ay önce carello marka vardı takım amaonların kedi gözü dahiliolduğu için benimkiler harici soketli uydurma olmasın soketi iptaletmeyim dedim geri sattımonları şimdi başımızane geldi neyse izmirde bir yerde voleo var bir takımyarın ona bakacamuygunda alacam
  • arkadaşlar Selamlar, ben de ocak ayında 2001 marea aldım ve lpg ile ( ve maalesef silkeme denen sorunuyla ) tanışmış oldum. arabayı severek kullanmama rağmen silkeleme-tekleme sorunu insanın canını sıkıyordu,= bana da oraya git,bunu değiştir vs... dediler. ben de bobin,buji ve kablosu ,lpg ayarı hepsini denedim. lpg ayarını yaptırdığım ustanın "elektronik arabaların(marea) elektronik parçalarda yan sanayi değil orjinalini çok aradığını-seçtiğini" söylemişti ama daha alalı yeni olmuşken başka alternatifler yöneldim.problemim hala geçmemişti. bir gün ikitelli organizeye yolum düştü; orda çıkma parçaların satılduığını gördüm= forıumun birinde okuduğum bilgi ve lpg ayarını yapan kişinin orjinallik vurgusu ve çıkmacının "dene 3-4 gün kullan olmazsa iade edersin" teklifinden cesaret alarak orjinalinin yarı fiyatına "avrupa çıkması(satıcının yalancısıyım) marea bobin" aldım ve aynı lpg ciye gidip bir güzel de ayar yaptırdım. denedim ve %80-90 bir azalma gördüm.zaten silkeleme yok ,sadece çok az hissediyorsunuz,yanınızdaki anlayamayacak kadar.. dolayısıyla binlerce tl daha masraf etmeden sorunumu çözmüş oldum,arabamı yaz tatilimde HAMDOLSUN sorunsuz kullandım.
    bu arada benim tekleme ile ilgili sorunum = arac genelde 1. ve 2. viteste hızlanırken vitesi taktıktan hemen sonra silkeleme yapıyordu 1000-2000 devirde (benzinde yapmıyordu) ( marea 2001 elx sedan-atiker lpg ) bir de ek olarak baskı balatayı da değiştirdim; yarımdı , ama yinede devam ediyordu...bir de araç benzinden gaza geçerken problem yaşanıyorsa ;tavsiyem problem için lpg enjektörü üzerinde yoğunlaşın,,..

durumumu kendi özelimde anlattım.çünkü kötü bir şey silkeleme sorunu;umarım yardımcı olabilir, başımdan geçenlerden yola çıkarak bir kişinin sorununu çözmüş olursam ne mutlu bana;dua edersiniz İNŞALLAH...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romeo1059 -- 29 Ağustos 2014; 10:28:09 >

• Arkadasima ayni sorun bendede vardi daha 2 gun once hallettim sukur kurtuldum kurtaran ustayada bol bol dua ettim. Arabamin degismeyen yerini birakmamistim gaz filtresi benzin hortumu krank mili musuru bogaz kelebegi. Son olarak elektrikciye goturdum ve sorun elektriksel bsymis 180 tl ye araba gul gibi oldu su an hic bi sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur3443 O kullanıcısına yanıt
    S.a bende 2.0 hlx var.sadece kavrama esnasinda deli gibi titriyor.bu sorunu elektrikci ne yaptida cozdu sorabilirmiyim

• Bu arada baski balata bilya dahil herseyi sifirladm bende maaleaef yaklasik 8 _ 9 aydir tik yoktu ama gecen gun deprem oldu sanki arabada

• arkadaşlar vuruntu sensörünü değiştirin o lanet parça silkenleme yaptırıyor.
  • Arkadaşlar bendede 98 marea var ateşleme sıfır triger yeni dün oksijen sensörünu değiştirdim boğaz kelebeği temiz hala sorun devam ediyor soğuk havalarda silkeleme yapıyor gaza geçince daha artıyor motor azıcık isinsin bişey kalmıyor.bilmece gibi arıza. sorunu cozenler bi daha buraya ugramiyor bizde bedava uğraşıyoruz yahu bu bilmeceyi cozenler Allah için söylesin yahu

• kardeşim konuyu açan benim. Ben arabayı sattım uzun zaman önce. Bir daha marea mı tövbe! Arabada değişmediğim şey kalmadı. Sadece vuruntu sensörünü ellemedim. Içimde o kaldı ama denk gelince sattım. Bence sen yolun başındayken onu kontrol ettir. 96-98 modellerin çoğunda bu sorun var maalesef. 4 bin tl harcadım yok Allah yok. Lanet olsun dünya zarar ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: dmddervis

kardeşim konuyu açan benim. Ben arabayı sattım uzun zaman önce. Bir daha marea mı tövbe! Arabada değişmediğim şey kalmadı. Sadece vuruntu sensörünü ellemedim. Içimde o kaldı ama denk gelince sattım. Bence sen yolun başındayken onu kontrol ettir. 96-98 modellerin çoğunda bu sorun var maalesef. 4 bin tl harcadım yok Allah yok. Lanet olsun dünya zarar ettim

Kardes aynisini bravamda yasadim sorun kesinlikle vuruntu sensoru bu yaziyi okuyupta ayni seyleri yasan herkese soyluyorum vuruntu sensoru. Adinin vuruntu olduguna bakmayin o parca atesleme avansini ayarliyor yanlis bilgi gonderdiginde beyin atesleme kesiyor ben degistirdim kurtuldum 5 aydir tik yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.