Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
57
Favori
41.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

söylediğim ayarlamaları bios resetledikten sonra yaptığını varsayıyorum. aksi halde xmp bir ayar açmış olabilir.

birde advanced/amd overclocking/ ddr and infinity/timings/ddr options tan ddr5 nitro mode=disable olmalı.

Hocam o zaman 2 seçenek kalıyor.

1. bios corrupted olabilir. en son bios u flaşa atıp alakart arkasındaki bios usb girişine takıp yine anakart arkasındaki bios tuşu ile bios yüklemek ve sonrasında söylediğim ayarları tekrar yapmak.
    2. ram kitiniz hynix a-die değil m-die olabilir. yada SR değil DR dir. böyleyse yine bu ayarlar yemez. daha yüksek voltaj vermek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecruit -- 12 Aralık 2024; 21:4:47 >
  • vhmproject kullanıcısına yanıt

Bios güncellemeye gerek yok hocam kutudan çıktığı gibi kullanabiliyorsunuz.

• TheRecruit kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam cevabınız için bir kaç ayar yaptım test ediyorum en son halini paylaşacağım hata olmaz ise bazı voltajları arttırarak stabiletiyi bulabildim

• 9800X3D Ana Konu

En son hali bu şekilde günlük kullanımda 1.3v vsoc çokmudur zararı olur mu acaba

nasıl gerekmiyor hangi anakart

x670e carbon wifi da bios flashback ile update ettim cpu listte Latest Beta BIOS yazıyor hatta

• x870 için ona gereekir tabi

x670 okudum pardon

son agesaya güncellemek lazım yinede yeni işlemci

• Northerion kullanıcısına yanıt

stabiliteyi bu şekilde yakaladıysan yapacak bi şey yok. 6000MT/Sn üstü için 1.2 nin yeterli olacağağını okumuştum. vsco ne kadar yükselirse o kadar FCLK kararsızlaşır.

6200 de daha sıkı zamanlamalarda çalıştırabilirsin.

senin ram M-die sanırım

• berk70 kullanıcısına yanıt

elbet yapıcam benim derdim ılk acılısta biosa ulasmam sonra biostan update yapıcam ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: vhmproject

elbet yapıcam benim derdim ılk acılısta biosa ulasmam sonra biostan update yapıcam ;)

Shift'e basılı tutarken restart deyin, sorun çözme, gelişmiş seçenekler, UEFI Firmware.  

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

İlk açılış dediği için windowstan geçiş şeklinde bahsetmiyor. Zaten görüntü geliyorsa ilk kurulumda biosa atar sizi.

Yeni nesil anakartlarda anakartın arkasındaki portlardan bios flashback özelliği oluyor. O şekilde de bios update yapabilirsiniz. “Bios flashback update” şeklinde aratırsanız Türkçe olarak da videolar var. İşlemci ve ram takılı olmadan bile sadece anakarta güç vererek güncelleme yapabilirsiniz diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amaat -- 13 Aralık 2024; 11:18:0 >
  • X870 Tomahawk'a bugün yeni bios gelmiş.

- Yüksek yoğunluklu DDR5 ramler için overclock yetenekleri arttırılmış. (24-32gb dimm'li hynix m die sahiplerinin dikkatine)

- AGESA PI-1.2.02b

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 13 Aralık 2024; 13:52:56 >
  • Arkadaşlar selam,
    R7 9800x3d
    Asus Rog X870 F Gaming Wifi anakart
    Gskill trident Z5 Neo 64gb 6000mhz CL30
    Asus Tuf rtx 4090 ile
    cook uzun zamandır R7 2700x li asus rog 1080ti li sistemimi yenilemiş bulunmaktayım Sistemi komple test etmem icin hangi programları önerirsiniz? Eskiden sistemi zorlamak maksatlı occt kullanmistim ama cok uzun senelerdir ilk defa topladim sistemi belki yenileri ve komple butun parcalar icin bir yazilim vardir diye dusundum.Ayrica şuan gen5 m2 slotuna samsung 990pro 2 tb lik olanı taktım. Performans olarak anakartta aşağıdaki gen4 slotuna takmak dahamı mantıklı olur? Birtane test yazilimi buldum ama nekadar dogrudur bilemedim. Asagiya attim sonuc olarak.

9800X3D Ana Konu

• GoldPunch kullanıcısına yanıt

0d hatası için Asus'un getirdiği çözümü eklerler diye düşünmüştüm ama bir sonraki bios'a kadar bekleyeceğiz anlaşılan.

• Tinúviel kullanıcısına yanıt

Daha kartta bir tane kararlı bios sürümü yok. Hepsi beta sürüm. Oturması uzun sürecek herhalde.

msi da da beta bios sanırım agesa da beta 9800x3d daha iyileşecek düşüncesindeyim ben

• Almak isteyen varsa sonunda stok gelmiş 13,789 TL.

Belki bu akşam Gaming Gecesi indirimi yapabilirler.

9800X3D Ana Konu
    9800X3D Ana Konuwww.incehesap.com
    MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI DDR5 AMD X870 Soket DDR5 8400+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/msi-mag-x870-tomahawk-wifi-atx-anakart-fiyati-75429/?v=1.43.1
  • fiyat çok güzel keşke 6 tane sata olsa bide

Bir önceki BIOS’tan geçmeyi düşünmüyorum şu an stabiliteyi sağladım çok ekstrem bir özellik gelmezse bu sürümde kalırım.

• Sistemde takılı olmayan elimde olan ramlerin hangi çipe sahip olduğunu nereden anlayabiliriz ve bunların anlamları tam olarak nedir?

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.