söylediğim ayarlamaları bios resetledikten sonra yaptığını varsayıyorum. aksi halde xmp bir ayar açmış olabilir. birde advanced/amd overclocking/ ddr and infinity/timings/ddr options tan ddr5 nitro mode=disable olmalı. Hocam o zaman 2 seçenek kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecruit -- 12 Aralık 2024; 21:4:47 > |
9800X3D Ana Konu (57. sayfa)
-
-
Bios güncellemeye gerek yok hocam kutudan çıktığı gibi kullanabiliyorsunuz.
-
Teşekkür ederim hocam cevabınız için bir kaç ayar yaptım test ediyorum en son halini paylaşacağım hata olmaz ise bazı voltajları arttırarak stabiletiyi bulabildim
-
En son hali bu şekilde günlük kullanımda 1.3v vsoc çokmudur zararı olur mu acaba
-
nasıl gerekmiyor hangi anakart
x670e carbon wifi da bios flashback ile update ettim cpu listte Latest Beta BIOS yazıyor hatta
-
x870 için ona gereekir tabi
-
x670 okudum pardon
son agesaya güncellemek lazım yinede yeni işlemci
-
stabiliteyi bu şekilde yakaladıysan yapacak bi şey yok. 6000MT/Sn üstü için 1.2 nin yeterli olacağağını okumuştum. vsco ne kadar yükselirse o kadar FCLK kararsızlaşır.
6200 de daha sıkı zamanlamalarda çalıştırabilirsin.
senin ram M-die sanırım
-
elbet yapıcam benim derdim ılk acılısta biosa ulasmam sonra biostan update yapıcam ;)
-
quote:
Orijinalden alıntı: vhmprojectelbet yapıcam benim derdim ılk acılısta biosa ulasmam sonra biostan update yapıcam ;)
Shift'e basılı tutarken restart deyin, sorun çözme, gelişmiş seçenekler, UEFI Firmware.
-
İlk açılış dediği için windowstan geçiş şeklinde bahsetmiyor. Zaten görüntü geliyorsa ilk kurulumda biosa atar sizi.
Yeni nesil anakartlarda anakartın arkasındaki portlardan bios flashback özelliği oluyor. O şekilde de bios update yapabilirsiniz. “Bios flashback update” şeklinde aratırsanız Türkçe olarak da videolar var. İşlemci ve ram takılı olmadan bile sadece anakarta güç vererek güncelleme yapabilirsiniz diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amaat -- 13 Aralık 2024; 11:18:0 > -
X870 Tomahawk'a bugün yeni bios gelmiş.
- Yüksek yoğunluklu DDR5 ramler için overclock yetenekleri arttırılmış. (24-32gb dimm'li hynix m die sahiplerinin dikkatine)
- AGESA PI-1.2.02b
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870-TOMAHAWK-WIFI/support
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 13 Aralık 2024; 13:52:56 > -
-
0d hatası için Asus'un getirdiği çözümü eklerler diye düşünmüştüm ama bir sonraki bios'a kadar bekleyeceğiz anlaşılan.
-
Daha kartta bir tane kararlı bios sürümü yok. Hepsi beta sürüm. Oturması uzun sürecek herhalde.
-
msi da da beta bios sanırım agesa da beta 9800x3d daha iyileşecek düşüncesindeyim ben
-
Almak isteyen varsa sonunda stok gelmiş 13,789 TL.
Belki bu akşam Gaming Gecesi indirimi yapabilirler.
www.incehesap.comMSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI DDR5 AMD X870 Soket DDR5 8400+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/msi-mag-x870-tomahawk-wifi-atx-anakart-fiyati-75429/?v=1.43.1 -
fiyat çok güzel keşke 6 tane sata olsa bide
-
Bir önceki BIOS’tan geçmeyi düşünmüyorum şu an stabiliteyi sağladım çok ekstrem bir özellik gelmezse bu sürümde kalırım.
-
Sistemde takılı olmayan elimde olan ramlerin hangi çipe sahip olduğunu nereden anlayabiliriz ve bunların anlamları tam olarak nedir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X