Merhaba, 25 yaşındayım A sınıfı ehliyete yazıldım daha önce 125 cc scooter kullaniyordum az da olsa trafik bilgim de var. 20 dk da olsa Yamaha WR450F ve KTM 250 excf deneyimim oldu. Hayallerim hedeflerim hep yüksek CC motordu. Bugün direksiyon dersine çağirildim. Kafamda kurduğum tüm şevk yerle bir oldu.. kontrolde zorlandım sekiz de çuvalladım ve motor bana anormal derecede dengesiz, tekin gelmedi. Kontrol sağlamakta çok sıkıntı çektim. Kafamda kontrol edemeyeceğimi düşünmemiştim. Sınav güzergahı her iki tarafa eğimli yamalı olduğu için daha da zorlandım. Yarıda bırakıp moral bozukluğuyla eve geldim. Ayağın yere değerse 500₺ yeniden sınav dediler. İyice strese geldim… sizce bu normal mi? Bende mi sorun var? scooter da sıkıntı yok 125 cc hatta special cross da dahi kontrol zorluğu çekmedim ama MT-07 başka bi düzeyde. Sizce ne yapmalıyım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
A sınıfı ehliyet ve MT07
-
-
normal değil ben scooter bile kullanmamış biriyken mt 07 ilk defa kursta kullandım sınav güzergahı yokuş, yani 8 i önce yokuş aşağı sonra yokuş yukarı giriyosun meşakkate bak ve yarısı toprak ayrıyetten çökmüş kilit taştan oluşuyordu ama tek seferde aldım ne eğitimler zor geçti nede sınav günü
sonrada zaten 2 hafta tanıdıgın mt 07 siyle şehirde gezdim ehliyeti alınca sanki yıllardır kullanıyormuşum gibiydi ama ben hızı sevmeyen biriyim ne uzun yola doğru ne şehir içinde gazı açmadım hiç hatta hız korkutuyor beni
-
Ne tavsiye edersin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sana tavsiyem önce 125 cc yuki tarzı vitesli kurye motoru gibi olanlarla antreman yapıp dur kalk yapıp biraz turlaman sonra 250cc olana geçmen onlada aynı sekilde bi süre çalışınca zaten olayı genel itibariyle kavramış olursun 07 ye geçince debriyaj gaz seni zorlamaz ucup gitmezsin yani sadece manevra fren gibi olaylara alısman vakit alır onuda zamanla çözersin yoksa direk 07 ile başlarsan devirme ihtimalin var
-
Selamlar dostum. Ben kendi Pulsar NS200'ümü aldıktan 3 ay sonra A ehliyete başvurdum. Bu sırada yıllarca yarı profesyonel bisiklet tecrübem var, 1500 km kadar da Pulsar'ı kullandım ve boş zamanlarının tamamında sınava hazırlandım bu 3 ay boyunca.
Eğitim alanına geldim, hoca mt07'yi verdi ve biraz motora alışmamı istedi. Motoru aldım, daha ikinci dönüşümde motoru altımdan kaçırdım ve düştüm. Hayatımda ilk defa motordan düşmüş oldum böylece.
MT07 oldukça agresif ve atik. Ben ki 650'likten başlamayı düşünen insan, mt07 yüzünden yüksek CC'den çekinmeye bile başladım. Ancak hocam çok hızlı bir şekilde alışabiliyorsun 07'nin gücüne ve dengesine. İlk iki gün 8'i yapamayan ben 4. gün gaz ya da frene dokunmadan debriyajla 8 çiziyordum. 5. gün de sınavı geçtim.
Bu işin tek bir çözümü var hocam, daha fazla pratik. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan pratik yapın. MT 07 kontrol edilemeyecek bir motor değil, siz kendinize güvenin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X