25 ağustosta bi tanıdığım abd den türkiye ye gelecek bende onuna birlikte bi tane iphone almak istiyorum.arkadaşım internet üzerinden alışveriş yapmadığı için ebay seçeneğini ve diğer internet sitelerinden yararlanamıyorum acaba abd den max. 750 dolara iphone 3g 8 gb satan dükkanlar var mıdır? bu şekilde sözleşmesiz iphone alabilir miyim? eğer olmazsa 1. nesil iphone 8 gb aldırmak istiyorum piyasada sıfır 1. nesil iphone bulabilir miyim? kısacası arkadaşımın eli boş gelmesini istemiyorum elime fırsat geçmişken.kafam çok karışık 1. nesil iphone 2. el de olabilir ama sıfırdan farkının olmasını istemiyorum acaba 1. nesilin piyasası nedir? bilginiz var mı ? acil yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla
arkadaşım aynı şekilde bende denedim tek ebay de satılıyor sözleşmesiz 16gb 740-800$ arası gidiyor fakat ödemede kredi kartı adresine gönderim yapıyolar yanı yaş iş
Dostum şöyle yapman mümkün. Öncelikle arkadaşın gidip sözleşme ile cihazı alacak. Forumda hesabını arkadaşlar yapmıştı. 2. ay iptal edebiliyorsun sözleşmeyi belirli bir ücret ödeyerek. Zaten sen 800$'ı bu paraya hayda hayda alırsın cihazı hatırladığım kadarı ile 680$-700$ civarına geliyordu bu yöntemle iphone'u sözleşmeli alıp iptal ettirmek zaten alımları yapanların çoğu bu şekilde yapıyor. Yani anlayacağın arkadaşını att shoplara gidip bu işlemi yapmaya ikna etmen gerek tabii bu işlemler o zaman yetişir mi arkadaşın 2 ay sonra iptal ettirebilir mi yaptığı işlemi bunu yapmak için orda olması lazım yani komple dönüyorsa zaten yapamazsın. İkinci el ebayda 1. nesil cihazlar max. 500$ a falan satılıyor. Ben bi ara incelemiştim açık arttırmaya göre değişkenlik gösterebiliyor ama bulacağın cihazlar ne kadar temiz olur onu da bilemem. Bence 1. nesil alacaksan Türkiyeden forumu falan takip et uygun fiyata düşürürsen alırsın ordadan gelecek 2.el cihaz içine sinmez onuda düşün yani.
Arkadaşlar ben eskiden şu PDA larin estiği zamanlarda alırdım ebay den alırdım hep gumruge takılırdı.Bende topkapıdan gumrukten gıder alırdım.Şimdi iphone almak istiyorum ama durum nedir bilenler var mı?