Şimdi Ara

Abimden kalan pc’yi güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    •i7-3770k 3.5 GHz Quad-core
    •Asus radeon hd 7950 3 gb
    •Asus P8Z77-V LX ATX LGA1155 Motherboard
    •Corsair Vengeance Pro 8 GB (2 x 4 GB) DDR3-1600 CL9 Memory
    • Corsair CXM 750 W
    • Corsair 400R ATX Mid Tower Case
    • Seagate Barracuda 1 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
    • ASUS 27” VG278QF Gaming Monitör

Bu sistemi upgrade etmek istiyorum. Çünkü bannerlord oynamakta zorlanıyorum ve çıkacak olan cyberpunk 2077 zorlanmadan oynamak istiyorum. Triple A oyunları normalde ps4ümde oynardım ama bu 2 oynu ve gelecekte çıkacak oyunları pcimde yüksek-orta ayarlarda rahatlıkla oynayabilceğim bir sistemim olmasını istiyorum.

Bütçem 4500 tl zorlarsam 5k. İlk olarak ekran kartımı değiştirmem gerektiğin farkındayım. Araştırmaya başlamadan önce aklımda rtx 2070 super almak vardı. 2 günlük araştırma sonunda Sapphira rx 5700 xt nitro+(Trendyolda 3850tl) almaya karar verdim fiyat/performans olarak çok makul geldi bana. Sizce doğru bi seçim mi bu kart? Yada yeni nesil kartların çıkma ihtimaline karşın beklemeli miyim? Sisteme şu an acil ihtiyaç duymuyorum ama cyberpunk çıktığında onu kaldırabilecek bir pcim olmasını istiyorum.

Bu işlerde çok yeniyim, Amd’in yazılımsal problemlerinle karşılaşınca ne yapcağımı bilmiyorum. Önereceğiniz bi YouTube videosu varsa çok makbule geçer, hem kurulum hemde sorunlar için. Yada sizce arada fiyat farkını vererek rtx 2070 super mi almalı mıyım?

Ekran kartından artan parayla ssd almayı düşünmüştüm. Sizce ssd mi almalıyım yoksa Başka bi üniteyi değiştirmeli miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İ5 4690k işlemci 16gb ddr3 ramli gtx1070 ekran kartlı sistem vardı, amd ryzen 3600x x570 anakart 32gb 3600mhz ddr4 ram e geçtim. Farkettim ki eski sistem gtx1070 için darboğaz yapıyormuş. Ne stutter kaldı ne düşük fps oyunlar yağ gibi akıyor hem de fpsler arttı. O sistemle yeni ekran kartını tam performans çalıştıramazsın darboğaz yapar. Bence önce sistemi güncelle sonra ikinci el bir gtx1070 veya gtx1080 yeter de artacaktır.

• Ryzen 5 3600 --- 1300 TL
    B450M S2H --- 500 TL
    XPG 2x8gb ddr4 3000 Ram --- 550 TL
    Rx5600XT veya RTX2060 --- 2300/2700

Bu şekilde güncelleme yapabilirsiniz.
  • Mevcut sisteme sadece ekran kartı güncellemesi yaparak güncel oyunların hakkından gelmek pek mümkün olmayacaktır.

Sonuç olarak işlemci alacağın ekran kartını frenleyecektir. O yüzden eldeki işlemci+anakart+ekran kartı+ram dörtlüsünü satıp mevcut bütçeye

ekleyerek sıfırdan güncel sistem kurmaya çalışmak daha doğru olacaktır.

Yok eğer bu sisteme güncelleme yapılacaksa küçük çaplı araştırma yapılarak darboğaz yapmayacak en uç ekran kartı alınıp ram miktarı 16gb'a çıkarılır.

Öyle üç dört bin liralık ekran kartı bu sisteme takılmaz...
  • Yukarida guzelce aciklanmis zaten. Ekran kartini istersen RTX 2080 Ti al yine cozum olmaz, mevcut sistem ile devam etmek istiyorsan ekran kartini en fazla GTX 1660 Super, Rx 5600 xt ile guncellemeni oneririm. 2.300 lira uzeri para harcamanin bir getirisi olmaz.

Butce dahilinde;

Ryzen 5 3600 > 1300 TL
    Gigabyte B450m S2H >500 TL
    Crucial 2x8gb 3000Mhz CL15 > 630 TL
    Rx 5600 XT Windforce > 2.350 TL

Kalan butce ile de Snowman veya Dark Freezer X120 gibi bir islemci sogutucusu alirsin, cok guzel sistem olur. Kasa - PSU - HDD degistirmene gerek yok ama ozellikle Bannerlord gibi oyunlarda bekleme ekranlarinda cildirmamak icin 600 lira harcayip guzel bir SSD'de alabilirsin.
  • İslemci cok rahat 4.xxxmhz o.c olur
    Rami 2x8 yapip duzgun ekrwn karti alursan 1 2 sene daha faxla masraf yapmadan sistemi kullanabilirsin..

• 4500 e yapacagın masraf degecek bir performans vermez

tavsiyem ekran kartına abanıp işlemciye güzel bir overclok yapıp devam etmeniz

yapacagın masraf rami 16 gb a çıkarmak 8 güncel oyunlar için yetersiz birde ekran kartı tamam

chamda1youtube
    COD Warzone: Battle Royale - 2080 ti | i7 3770k 4,6ghz oc | 32gb | ultra | RTX:off | 1440p
    https://www.youtube.com/watch?v=fiRb2FGGAAg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 3 Temmuz 2020; 11:36:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vay be i7 3770k ve 7950 de artık giriş seviye pc olmuş.. 2014 ün falan hıgh end pc si.
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    Anakartı değiştirmek cidden gerekli mi? Bilmediğimden soruyorum. Altta arkadaşlar işlemciyi oc etmekten bahsetmiş ve benim aklıma biraz yattı gibi. Bu ikisinden artırcağım parayla ekran kartına abanmak mantıklı olmaz mı?

Bir de şey parçalarımın 2.el fiyatları hakkında bir fikriniz var mı?

• Zireael99 Z kullanıcısına yanıt
    Mantikli olmuyor iste;

Oğuz Kıymacıyoutube
    Ryzen 5 3600 + RX 5700 XT Witcher 3 1080p Ultra Test
    https://www.youtube.com/watch?v=NIwgyQA_EVU

Gaming Experienceyoutube
    The Witcher 3 RX 5700 XT | I7 3770K [OC@4.4GHZ] FPS Framerate Test
    https://www.youtube.com/watch?v=9DtegirWJnE

3770k hiz asirtilmis video'da ek olarak anlik takilmalar yasandigindan da bahsedilmis, gerci HDD ile alakali da olabilir o ama yine de islemci artik Bannerlord - Cyberpunk - Warzone gibi oyunlar icin yetersiz. Cekirdek sayisi az kaliyor, DDR3 engeline takiliyor.

Islemciye hiz asirtmak icin de kaliteli bir sogutucuya ihtiyac var ayrica. Parca fiyatlari icin forumun 2.el bolumunde gezinebilir, sahibinden de aratabilirsin.

Isterseniz 2080 ti takin, DDR4 guncel platforma gecis yapmadan ozellikle 2020 sonrasinda cikacak oyunlarda iyi performans alamazsiniz o sistemden.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Peki sistemi böyle güncellemişken rx 5700 xt kullanmak daha güzel olmaz mı? Siz tabi bütçe dahilinde tutmaya çalışmışsınız ama sistemin çoğu ünitesini değiştirceksem eskileri satarım ve ordan gelcek bütçeyLe 5700xt alınabilir.
    Anakartı değiştirmek gerekli mi ? Cidden bilmediğimden soruyorum ve mevcut sistemin 2. El fiyatları hakkında bir fikriniz var mı?

Anakarti degistirmeden daha ust model bir islemci takamazsin. Mecburen degistirmen gerekli o yuzden. Soyle aciklayayim, her anakartin destekledigi bir islemci soketi vardir. Sendeki anakart 1155 soket, suradan 1155 sokete takilabilecek islemcileri gorebilirsin >
    Intel
    Installation and Integration for LGA1155 Socket-based Intel® Desktop...
    https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005716/processors.html

Mesela intel tarafinda en guncel soket LGA 1200, AMD tarafinda da AM4. Hangi islemciyi almak istedigine gore bu soketlere sahip bir anakart alman gerekiyor yani. Fiyatina gore en yuksek performansi su an AM4 Ryzen 5 3600 islemcisinde alabilecegin icin, AM4 soketli Gigabyte B450m S2H oneriliyor. Onun da fiyati uygun cunku.

Islemciyi Ryzen 5 3600 aldiktan sonra tabii ki Rx 5700 XT cok daha iyi performans verir, cok memnun eder. Guzel kart.

2.el degerleri bilmiyorum, basit bir arama ile yaklasik deger bulabilirsin ama, dedigim gibi 2. el ilanlari arastir ayni urunler icin.

can hocam güzel söylemiş bende sunu söylüyorum bütçeniz zaten çok yok

3770k sizi kurtarır oynicanız oyunlar online tabanlı oyunlar degil bildiginiz hikayeli oyunlar online tabanlı oyunlarda da güzel iş yapıyor iş görüyor

misal 5000 tl miz var elimz de yapılacak senaryo

4500 e 2070 süper

200 tl ye bir 2x4 ram bulup 16 yapacan

ne etti burası 4700 etti hadi diyelim 3770k da sogutucun yok ki sanmıyorum vardır 300 e güzel hava sogutucular var ettimi 5k

tertemiz kullanırsın 5700xt tavsiye etmiyorum driverları problemli sıkıntı yaşama ihtimaliniz yüksek ama fiyatı ucuz 3500 e bulunuyor ama artık yeni oyunlar için rtx şart kosuyor oyun yapımcıları resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 3 Temmuz 2020; 19:15:17 >
  • İyi bir işlemci soğutucun varsa güzelce oc yap.
    2x4gb Ram takviyesi.
    1 tb Ssd takviyesi.
    Kalan parayı da ekran kartına göm 2060-2070 vs.
    Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 3 Temmuz 2020; 19:35:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğim gibi eski sistemim 4690k ocli ve 16gb ram vardı ancak anlık takılmalar güncel oyunlarda gtx 1070 ile bile mevcuttu ki rtx serisinde hayli hayli dar boğaz olur. Ryzen a geçtim hiçbir takılma kalmadı oc dene istersen ama çözüm olacağını sanmam.

• 1660 Ti veya 2060 gtx
    8 gb ram takviyesi
    bir de ssd

Bu üç tane bileşenle gayet güzel bir sistem olur. İşlemciye oc yaparsanız daha da iyi.
  • öyle bir sistem ki 5000 tl ye upgrade etmek mantıksız. yani sen 90 lık birşeyler istiyorsun bu makina 70 lik. Aslında dünya ortalamasının üstünde bir makina. Maddi duruma göre sat yeni sistem kurmaya bak. ram (en az 2*4 daha eklemelisin), ssd ( en az 500 gb veta 1tb daha iyi), ve ekran kartı (yine gtx 1060, gtx 1070, 1660 vb.) upgrade ile devam edebilirsin. aslında oynamak istediğin oyunlar fena.
  • Eldeki sistemi satıp 8 8.5k ya 3600 ve 2070s li sistem dizmelisiniz. Tabi imkan varsa.5700xt de alabilirsiniz ama sorun yaşayabilirsiniz sorumluluk kabul etmem

Eldekini oc ile bir miktar ittiririniz fakat istediğinizi almayabilirsiniz.

• Önce Ekran kartını güncelle, al sisteme tak gözlem yap oyunların genelinde fps drop, takılma vs yok ise boşa masraf yapma. 3770 K bence hala iyi bir işlemci.

RX 5600 XT öneririm. Sapphire Pulse modeli sorunsuzdur.
  • 3770k satılıp 3600 alınmaz.

2070 al sisteme tak geç, + 16 gb veya üstü ram.cpu fanı stock ise. sağlam bi fan al oc ile cpu yu 4,3 4,6 arası kullanırsın

+ dsr ile 2k veya 4k ya çekersin. bu kadar basit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.