Şimdi Ara

ABS li araç kızaklama yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 corolla mız var Linea Terra donanım. Kitapçıkta da ABS olduğu yazıyor ancak sert frende tekerlekler kızaklıyormuş gibi yolda iz bırakıyor ve araba kayıyor. Bunu ilk defa yağmurda yokuş aşağı durmam gerektiğinde fark ettim. Geçen gün de kendim sert fren yapınca lastik yanığı gibi koktu yolda iz bıraktı tekerler. Frene sert basarken fren pedalında da bir tepki olmuyor yani geri vurmuyor pedal. Acaba bunlarda böyle mi yoksa bir sıkıntı olabilir mi?

• Sigortası atmış olabilir mi? Motordaki sigorta kutusunu da kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok düşük bir ihtimal olsa da, lastikleriniz yeterince kötüyse ve yol da aşırı kaygansa, tüm tekerler aynı anda kilitlenip ABS beynini aracın durduğu şeklinde yanıtlabilir.

Ancak ABS çalışmıyorsa lambası yanmalı. Siz özellikle toprakta v.b deneme yapın bi.
  • Yapmaz.
  • Yagmurda kesik kesik kizaklayabilir. Tamamen kilitlenmeZ

• kontağı açtığında ABS ışığı yanmıyorsa ABS yoktur.
  • Kütürder mutlaka hissedersiniz çaluştığını yapmıyorsa çalışmıyordur

2001 arabada eski abs kızaklar biraz ama cayır cayır gitmezsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abs de olsa ani kızaklamalar mutlaka olur.Abs nin hiç kızaklatmaması mümkün değil.Bir de özellikle kampana olan araçlarda arkalar ani frenlemelerde kızaklama yapabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastiklerin ne?

• Lastik önemli faktör kampana/disk önemli faktör benim symbol cayır cayır kızaklıyor ama ABS vuruyor onu hissediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normalde olmaması lazım. Hunharca test ettiğim 2017 model Fiorino'da pedalda geri tepme, sertleşme, lastiği kilitleme durumlarını hiç gözlemlemedim. Muntazam bir şekilde duruyor.

2002 Model'de elektronik hiçbir sistem yok. Frene sert basarsam doğrudan lastikleri kilitleyip kafasına estiği yöne gitmeye başlıyor ve pedal sertleşiyor.

Fiorino'yu mıcır, yeni yağmış yağmur, toprak, kaliteli yeni dökülmüş asfalt gibi yüzeylerde 130-150'den panik frene varacak şekilde test ettim. Geyik manevralarını da ekledim, en fazla lastiğin kilitlenme anından hemen öncesinde abs saldı lastiği.

2001 modelse araç abs olmayabilir hocam. Önce bi sistemin varlığını doğrulayın derim. 2. El aldıysanız abs beyni arızalandı diye göstergedeki ışığı bile sökmüş olabilirler.

• Çok düşük süratlerde çalışmaz. Mesela 10km/h altında kızaklar. Bunun dışında kızaklama yapmaması lazım. Yapıyorsa bir sıkıntı vardır.

• kendi aracımdan pay biçiyorum. şu ana kadar ani frenlerde hiç kazıkladığını görmedim. frene basmamla abs nin vurması bir oluyor. düşük hız yüksek hız farketmez.
  • o yaşta bir araçta ilk şüphelenilecek yer sigorta olmalı. ama sigorta filan atsa abs ışığı yanması lazım. abs ışığı yanıyor mu? yanıyorsa sorun vardır.

eğer araca ilk marş bastığınızda abs ışığı hiç yanmıyorsa araçta abs yoktur. kullanım kılavuzunda yazarlar ama yazmasına bakmayın opsiyonel olabilir.

babamda bundan yıllar önce 2001 corolla linea sol vardı. sol'da abs vardı hatta arka camda abs sticker'ı vardı. terra'da yoktu sanırım abs. arka cam değişmediyse veya sökmedilerse abs etiketi olması lazım.

94 pajero'da abs ışığı yanıyordu. inceledik meğerse sigorta yanmış. sigortayı yeniledikten sonra ışık sönmüş abs çalışmaya başlamıştı. ama illa ki sigortayla ilgili de olmayabilir abs pompası da arızalı olabilir. bizim şansımıza pompa sağlamdı sigortayla hallettik 10 tl'lik bir masraftı sadece.

şunu da ekleyeyim bence eski nesil abs'ler şimdiki gibi değil. şimdi araçlar abs+ebd var. frenleme eski araçlara göre çok farklı. mesela 94 pajero'da ebd yok. ya da 2001 corolla'da da ebd olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 15 Nisan 2020; 11:11:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.