Şimdi Ara

ABS olmayan araçta sert fren

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 Hilux aracım var araçta ABS yok normalde eksikliğini hiç hissetmedim ama dün 120 km ile sabit giderken önüme makas atan bir araç atladığı gibi frene sert bir şekilde bastığım gibi döne döne bariyerlere ön tamponu vurdum
    Şimdi burada merak ettiğim sadece ABS olmamasından kaynaklı mı bu durum yoksa frenlerimde bir sıkıntı mı var acaba
    ABS olmayan araçta sert fren

• Döne döne derken spinmi attınız
  • geçmiş olsun.

tekerlek kilitler, eğer yolda eğim varsa araç sağa çekmiştir veya ön takım ayarınız bozuksa. sadece bunlar da değil, lastikleriniz de kötü durumda olabilir, frenlerde sıkıntı olabilir. hepsi olabilir. bakılması gerekiyor...
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Evet hocam frene bastığım da kaymaya başladım ve spin atıp bariyerlere vurdum
  • Lastiklerim yeni sayılır onlarda değildir sorun ama dediğiniz gibi ön düzen ve komple fren tesisatına baktıracağım ama çok anlamsız oldu hocam 30 metre düz bir şekilde hiç yavaşlama dan kaya kaya gittim ondan sonra spin attım
  • ucandanao U kullanıcısına yanıt
    Abs den ziyade esp olasaydi en azından spin atmazdiniz geçmiş olsun
  • Evet abs olsaydı araçta kızaklamazdınız direksiyon halimiyeti sizde olurdu ve bariyere kayarak vurmazdınız
  • öncelikle cok geçmiş olsun. sürüş deneyiminizi bilemiyorum fakat korku anlarinda insan kilitlenebiliyor ve uzun süreler sanki cok kisa saniyelermis gelebiliyor. uzun sure kizaklayan aracin yoldaki her hangi bir yuzeysel degisiklikte spin atmaya baslamasi normal diyebilirim. bu nedenle uzun sureli kizaklama ile durmak ya da yavaşlamak yerine sık sık ani frenleme yapma hem manevra kabiliyetinizi korumak hemde yolun durumuna gore arabanin spine gecmesini engellmek adina daha iyi bir frenleme yontemi.

duramayacaksaniz bile fren mesafenizi işgal eden zorla alan ondeki araca vurmak spin atip bariyerlere girmekten daha iyidir çünkü risk faktoru daha az, ondeki aracinda belli bir hizi var sizi de ayni sekilde belli bir ivmeniz var( ÖA=100 km/s AA=60 km/s carpisma hizi 40 km/s). Ama spin atip bariyerlere girdiğiniz takla atma riskiniz bile var ve bu durumda hizinizin pek onemi yok cunku aracinizin agarligida devreye girmia oluyor ve yasca buyuk metal yorgunluğuna sahip araclarin tavan saglamligida bu baglamda azaliyor ve hayati risk ortaya çıkıyor.

neyse cok dagilmadan dedigim gibi olan durum bence normal fren sisteminiz yaptığınızı yerine getirmia ve islevsel olarak çalışıyor ama frenleme yonteminize dikkat etmeniz gerektigi ortada diyebilirim.

• Abs+esp’nin yokluğu kötü hocam. Eski aracımız bunlardan yoksundu çok zordu kullanması yenisi öyle değil insana güven veriyor

Umarım tez vakitte yeni araç alacak durumunuz olur
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam belki benim tecrübesizliğim dolayısıyla oldu ama makas atarak gelen arkadaşta beni zor duruma soktu çarptığımı görüp durma zahmetinde bile bulunmadı ama canı sağolsun ne yapalım
  • Doğrudur yani çok tecrübeli bir şoför değilim o panik haliyle ne yaptığımı anlamamış olabilirim bir anda oldu bitti zaten herşey.
  • Bende de önceden abs olmayan araç vardı. Çok denedim frene sert asılmayı ancak kızaklasa da sağa sola yalpalamadı. Büyük ihitmal bir kaç sıkıntının bir araya gelmesi kaynaklı bir kaza yaşamışsınız. Geçmiş olsun.
  • Direksiyonu kırmışsınız muhtemel frene basoncada araç spin attı abs +ebd olsa spin atmazdınız geçmiş olsun
  • Bu gibi durumlarda abs den daha etkili olan şey ebd sistemidir.
  • Tüvtürk muayenesinde fren sapması kaç görünüyor? Sağ ve sol frenlerde farklı oranlarda tutma olabilir.
  • Olayın ABS'den ziyade frenler arasındaki farktan dolayı oluşan kuvvetin aracı döndürmesi değil mi ? ABS olsun veya olmasın frenler arasında % farkı yoksa aracın düz kayması lazım.

Yani arka frenler kampana mı bilmiyorum büyük ihtimalle kampanadır. Demek ki fren sapması var ki spin attırmış araca ani frende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Nisan 2019; 10:49:17 >
  • ucandanao U kullanıcısına yanıt
    Hocam aracınızın ön camına araç kamerası takın elinizde görüntü kaydı olsaydı şikayetçi olurdunuz.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kızaklama giderken direksiyon bile azıcık dönse araba yoldan çıkar. ABS+ESP olsaydı hem kizaklama olmazdı hemde direksiyon kontrolü hala sürücüde olurdu.

Ayrıca dediğiniz gibi frenin biri iyi biri kötü tutma ihtimalini de ortadan kaldırıyor ESP.
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam yani o panik haliyle anlamadım bile ne olduğunu
  • _mp_ kullanıcısına yanıt
    Hiç dikkat etmedim hocam babam daha çok kullanıyor aracı ama bakarım evraklara
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.