Beyler size zamaninda ilk milli formayi giyisim(giyemeyisim) ve ardindan yasanan komik olaylar silsilesini anlatiyim da az nesemizi bulalim Bilenler bilir bilmeyenler icin 2013 yilinda bogazici sosyoloji bolumune girdim. Tercihti kayitti vs derken Samsun'dan istanbula geldik yurda yerlestim. Hazirligi gectim daha sonra yurttan Erkan'la dedik eve cikalim. Erkan deli dolu kavruk tenli bir guneydogu anadolu bebesiydi. Hafif siveli konusur daima gulumserdi. insaat muhendisliginde okuyordu. Hem kalabalik ailesinde gordugu baskici ortam hem de geldigi bolumun yogun maskulen ortami bunyesinde bulundurdugu cevherle de birlesince yogun abazanlik kacinilmaz oluyordu. Dedim olur durumlar cok parlak degildi fakat hem ailelerden az da olsa para geliyordu. Hem de hem onun hem benim gerek kyk gerekse bir iki kurumdan daha bursumuz geliyordu. Ev arayisi derken baktik sariyer/hisar cevresi epey tuzlu geliyor. Civar taraflarda aramaya basladik neyse okula 2-3 durak mesafede sakin bi emekli mahallesine denk geldik. Baktik herkes isinde gucunde fiyat da bizim icin uygun girdik eve. Derken okul basladi gidiyoruz geliyoruz gunun birinde Erkan elinde telefon geldi karsima 'Olum bolumde de kari yok 100 tane erkegin icinde butun gun kafayi yiyicem' arada telefondaki fotografi gosterip 'Suna bi gidelim ne diyosun' Gosterdigi fotoyu tuvalette cekmisti. aynanin yaninda bir telefon numarasi altinda da tarlabasi pavyon yaziyordu. Burslarin da taze yatmasiyla birlikte Erkan'a bi ozguven gelmisti. Faturayi yatir desem para yok ablami yeni evlendirdi bizimkiler bi dunya safsata sayiyordu. Is kariya gelince arazi satip pavyonda yiyen pamuk tuccari edasiyla butun bursu gommeye niyetlenmisti. Husnuniyetle okusun vatana millete faydali evlat olsun diye burs veren adamlar bu halleri gorseydi ne hissederdi diye dusunmekten alamadim kendimi ama sosyoloji gibi oluk oluk karinin oldugu bir bolumden henuz kendime ekmek cikaramamis olmamin da verdigi basarisizlik hissiyle fikir benim de aklima yatmaya baslamisti. La tamam da dedim olum bi goren eden olur pavyona girerken cikarken seninkilere haber etseler Sirnaktan kuzenler pompaliyla yola cikar bunlari eve cagirmak lazim dedim. Yanlis vurgu ve tonlamayla 'dogru diyorsun vallaha' demekle yetindi. Dedim ara konusalim boyle boyle anlatalim cagiralim. Kendi gozlerimi goremiyordum ama Erkaninkiler santrifuj makinesi gibi donuyordu. Actik telefonu ben konusuyordum. Alo dedim. Karsidan tok bir ses alooöö diyerek cevapladi. Dedim boyle boyle biz tarlabasindayiz aksam 2 saatligine 2 tane falan filan. Daha sonradan isminin Barbaros oldugunu ogrendigim bas pezevenkle anlastik. Dedi su saatte ben kizlari birakirim sonra alirim fiyati su kadar. O zamanin parasiyla 250 demisti. Abi 150 yapsak olmaz mi vs diyince de 150ye ben gibiyorum diyerek ayari vermisti. Gencligimin baharinda erkan lavugu sayesinde allah'in pezevenginden de ayar yemistim. Aksama dogru haberlestigimiz saatte evin onune indik kizlari almaya. Birkac dakika gec kaldilar. Beklerken bir sigara yaktim. Bir yandan yukarilara bakiyor bir yandan da dumani ufluyordum havaya. Capraz komsumuz Necla Hanimlar takildi gozume. Mutecessis gozlerle sokagi gozetliyordu. Pek sohbetimiz yoktu ama merhaba merhaba seviyesinde tanisiyorduk. Kendisi ve esi Muzaffer Amca ogretmen emeklisiydi. Emekli olduktan sonra da epeydir bu apartmanda oturuyorlardi kislari. Yazin da altinoluk'a kaciyorlardi yazliga. Uzaktan epey eski model bir gri reno yaklasip durdu apartmanin onunde. Once onden barbaros denen pezevenk arkadan da mustakbel partnerlerimiz indi. O telefondaki sigaradan ses telleri kurumus betona donmus davudi sesli lavuk hic tahmin ettigim gibi degildi. Sesinden epey heybetli bir sey tahmin etmistim fakat karsimda kafasinin keli en az caillounun kafasi kadar parlak, 1.60 boylarinda, rey misterio'yu andiran, alacali cicek desenli gomlek ve eflatun pantolon kombiniyle arzi endam eden sokakta gorsem bu kilik ne aw diyip kahkaha atacagim bir tip. Her ne olursa olsun bu barbaros pezevngine kopruyu gecene kadar abi cekmek zorundaydik. Telefonda kendimi Turan olarak tanitmistim. Turancim dedi mal bunlar. 2 saat sonra almaya gelirim hesaplasiriz. Tamam tamam abi dedim. Erkan zaten karilari gorunce kitlenmisti durttum ve kizlara eslik ederek eve ciktik. Biri muhtemelen 30lu yaslarinin sonuna yaklasiyordu. Boyali simsiyah saclari,cart kirmizisi ruju, parlak siyah etegiyle Erkan'in aklini coktan almisti. Daha sonralari adinin sevtap oldugunu ogrendik sohbet sirasinda. Erkan onu alinca nispeten daha genc olani bana kaldi. Genc dedigim de 30u vardi onun da fakat daha bi disil enerjisi yuksekti. Jale ismini kullaniyordu calisirken Soguk bir seyler ictikten sonra vakit icraate gelmisti. Kizlarda da bir acele vardi. Hava kararali cok olmustu fakat muhtemelen bizden sonra bir kapilari daha vardi. Cok da kurcalamadim. Erkani iceri gonderdikten sonra kemerimi cikarttim. Normalde kenara birakicaktim ama oyle bi elimde kemeri alinca kendimi sehvetli bir jokey gibi hissettim ulan dedim sununla ortami biraz alevlendirsem mi Iste toyluktan dolayi izledigimiz insan belgesellerinin fazla etkisi altinda kalmisiz o zamanlar. Tam ben elimde kemer bunlari dusunurken tecrubenin de etkisiyle jale dondu ve o yalniz baya bi ekstraya girer dedi. Zaten epey tuzluya gelmisti bu eve cagirma isi aileden gelen paranin nerdeyse hepsi buraya gitmisti daha kirasi vs. dedim kalsin kemersiz de olur. Hafif gulumsemeyle tamam bosver canim dedim. Tam hafif hafif yakinlasmaya basladik ki bi anda kapi diyafonu calmaya basladi. Bir saniye dedim kalktim koltuktan. Yurumekte de epey zorluk cekerek kostum diyafonun onune Bi de baktim ki asagida iki tane sakalli adam sakince bekliyor. Yanlis calmislardir diye dusunerek orali olmadim tam donuyordum tekrar basladi calmaya. O an bi simsek cakti lan dedim bunlar sivil olmasin. Ne yapicaktik daha bu yasta karakollardan toplanmam -hem de fuhustan- hic hos olmazdi ilerisi icin. Dusunuyorum dusunuyorum bir yandan da zar zar zar diyafon otuyor abileri izliyorum hafiften sabirsizlaniyorlar. Tam o an bir seyler geldi aklima. Hemen erkana ses ettim. Kizlar da geldi dedim toplayin takim takravati icerden de jilet al gel dedim Erkan'a. Kizlar ustlerini giyindiler dolapta siyah carsaf takimlari vardi dedim bacim kuran askina alin onlari sarin kendinize carsafli gibi olsun. Onlar artik ahlak buronun mudavimi olmustu ama isteksiz de olsa dedigimi yapmaya koyuldular. Otomatigi acip kosarak icerde pantolumu giydim. Erkan elinde jilet mal mal bekliyordu. Koltuga uzandim dedim su sirtima 2 3 yerden kesik at. Sonra kos mutfaktan tombik bardaklari al gel ustlerini kapat. Epey aci verici oldu fakat denemeye deger gibi gelmisti dusuncede. Kizlar da carsaflari ustlerine gecirince baya baya kamufle olmuslardi. Benim turbanli bacilarim kivamina gelmislerdi ne yalan soyliyim. Daha sonra kapi caldi Erkan olagan sakinligini takinarak buyrun diyerek acti kapiyi. Icerde yuz ustu yattigim icin goremiyordum fakat sesleri isitiyordum. Rozet gosterip ahlak diyerek daldilar iceri. Aldiklari ihbarla icerinin hali epey farkliydi. Pek inandirici olmasa da hacamatciya benziyordu ortam. Polisler de pek yememis gibilerdi ama iclerinden daha genc olani su carsafi bi acin bakalim ya benim ferrarim olsa saklamam valla diyerek imali bir espri yapti. Kizlarda hareket olmayinca kendi davrandi sevtap'in uzerine. Tam o an sevtaptan summe hasaa diye bir ciglik geldi. Kahkaha patlatmamak icin kendimi zor tuttum. Bu arada bardaklar da epey kanla dolmustu. Karakola dusmeyelim diye kan kaybindan hastaneye dusecektim. Polis israr edince bu kez jale akillica bir hamleyle telefonunu cikarip videoya almaya basladi. Olaylar skec tadinda cereyan etmeye devam ediyordu. Erkan da oradan bir anda namus abidesi olarak ula bacimi nasil ellersin tribine girince. Polisler nasil bir cemiyetin icine girdigini sasirdilar ve allaha havale edip geri gittiler. Bir sekilde atlatmis olmanin rahatligi vardi uzerimizde ama nerdeyse toplamda 2 bardaga yakin kan gitmisti sirtimi pamukla vs temizledik sonra kizlari gonderdik. Belki yine lazim olur diye de kizlara tembih ettim barbaros lavuguna olanlardan bahsetmeyin parasini odeyegim zaten diye. Oturup uzun uzun dusundum kim niye ihbar etsin bizi girerken kim gordu ki vs diye. Tahmin edeceginiz uzere Necla karisi uzerinde karar kildim. Issiz ve huysuz cok tehlikeli... Fakat bu yaptigi yanina kar kalmamaliydi. Guzel bir intikam plani hazirladim kafamda. Ertesi gun insaat bolumunde 2 cocuga durumu kabaca anlattim. Zaten cogu 3 kurusa ruhunu saticak adamlar. Erkan'la 50ser kagit atesledik ve ikna ettik aksam bize yardimci olacaklardi. Saat 11 sularinda cocuklar geldi apartmana. Erkan'la beraber ust katin merdivenlerine konuslandik olanlari rahatca izleyebilmek icin. Insaatci cocuklar kapiyi caldi. Muzaffer Amca acti uzerinde geceligi vardi. Buyrun demesinin uzerine cocuklar biz Necla Hanima gelmistik dediler senkronize olarak. Muzaffer Amca'ya korkarim inme iniyordu yavas yavas. Af buyurun kimsiniz demekle yetindi soku atlatamadan. -Necla'nin jigolosuyuz biz dayi diyip iceriye dogru Necla musait degilsin galiba diye bagirip hizla uzaklastilar apartmandan. Muzaffer Amca yaklasik 3 dakika kadar hareket edemedi. icerden kosup gelen Neclayla birbirlerine bakakaldilar... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirZemanHatası -- 22 Ağustos 2022; 20:6:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim