Şimdi Ara

AC-DC Akım çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı öğrencisiyim, elektrik konularınada meraklıyım.
    Ben AC gelen akımı DCye çevirmek istiyorum mesela 5v 2a, 12v 1a,12v 1a olarak 3 ayrı akım halinde dönüştürmek istiyorum.
    Ama bunu büyük adaptörler kullanarak değilde küçük devreler kullanarak yapabilir miyim?
    Bunun için kullanacağım devreler nedir? Ve de bu 3 akımı besleyecek ve şarj edebileceğim bir batarya kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

• ebaydan al

kaynak pil olacaksa bu olur.giriş 2 volttan başlar çıkış 5 ten. max 2a denmiş
  • Arkadaş kendi yapmak istemiş ben bildiğim kadarıyla anlatayım pek hakim değilim konuya ilk olarak transformatör kullanarak gerilimi düşürür sonra doğrultursun. Tam dalga doğrultmaç falan diye arayıp ayrıntılı bilgi alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brove52 B kullanıcısına yanıt
    Bu ne üslup

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Ne varmış üslubumda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: brove52

Ne varmış üslubumda ?

Zaten mesajını da silmişler

• Hocam, eğer kendiniz yapmak niyetİndeyseniz, size balık vermektense balığı tutturacak bir yöntem söyleyeyim... Analog elektronik veya temel elektronik ile ilgili bir kitap okursanız, kendiniz de çıakrabilirsiniz çünkü gerçekten zor devreler değil. Ali özdemir kendi sitesinden çoo ucuza veriyor kitaplarını

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.