Şimdi Ara

ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.211
Cevap
5
Favori
88.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet tatilde forum ölü benim gördüğüm.

sıcaklık göreceli bir kavram.oyun çalıştırınca ısınması doğal.benimkinde çok oyun oynamıyorum ama strateji oynadığımda da ısı rahatsız etmiyor.sadece strateji oynadım.

şarj konusunda ekran kartının pildeyken intel'e geçmesi lazım.ati ile 3 saat pil ömrü normal.onboard intel'deyken wifi açık internette gezinirken ya da excel'de çalışırken 6-7 saat falan gidiyor.brightness genelde 30% kullanıyorum.brightness full kısınnca wifi de kapalı 8-9 saati bulur.

ben performanstan çok memnun değilim.ram ekletsem düzelir mi diyorum.1gb ramli coreduo 4 yıllık makinamla hemen hemen aynı açılış,kapanış ve tepki sürelerine sahip.bir de explorer'da scroll ederken geç tepki veriyor ve ben bıraksam da 1sn sonra duruyor.hatta firefox'ta bu sorun yok ama onda da ekran kartı değişince pencere siyah oluyor.bu sefer explorer kurtarıyor böyle aptallıklar var anlayamadığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 21 Temmuz 2011; 18:45:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

millet tatilde forum ölü benim gördüğüm.

sıcaklık göreceli bir kavram.oyun çalıştırınca ısınması doğal.benimkinde çok oyun oynamıyorum ama strateji oynadığımda da ısı rahatsız etmiyor.sadece strateji oynadım.

şarj konusunda ekran kartının pildeyken intel'e geçmesi lazım.ati ile 3 saat pil ömrü normal.onboard intel'deyken wifi açık internette gezinirken ya da excel'de çalışırken 6-7 saat falan gidiyor.brightness genelde 30% kullanıyorum.brightness full kısınnca wifi de kapalı 8-9 saati bulur.

ben performanstan çok memnun değilim.ram ekletsem düzelir mi diyorum.1gb ramli coreduo 4 yıllık makinamla hemen hemen aynı açılış,kapanış ve tepki sürelerine sahip.bir de explorer'da scroll ederken geç tepki veriyor ve ben bıraksam da 1sn sonra duruyor.hatta firefox'ta bu sorun yok ama onda da ekran kartı değişince pencere siyah oluyor.bu sefer explorer kurtarıyor böyle aptallıklar var anlayamadığım.

Bahsettiğiniz şekilde i5 değil 8 çekirdekli i7 de olsa swğişwn birşey olmaz.. Bu bilgisayarda Crysis 2 full detay oynatıyor.. o sırada bile işlemci %65'i geçmiyor. Demek istediğim işlemciyi zorlayacak şeylerde kullandığınızda 4 yıllık sisteminizle farkı anlayabilirsiniz.

Ayrıca her çıkan işlemci eskisinin 4-5 katı hızında da olmuyor.. hızdan ziyade yeni teknolojilere destekleme önemli.. Örneğin 35gb full hd filmi alın T serisi bi işlemciyle açmayı deneyin.. Ben denedim. Arkadaşımda T9600 işlemcili ve 9600GT ekran kartlı 2009 model bir laptop var. Filme tıklayınca laptop tıkandı kaldı.. Benimkinde ise (4820TG) tıklamamla açması bir oldu.. arkadaş ileri al bakalım yapabilecek mi dedi.. 20dk ileriye tıkladım.. anında aldı ve devam etti.. İşte bu işlemci ve ekran kartının donanımsal olarak yeni teknolojileri desteklemesiyle oluyor.. yoksa saat frekansı iki işlemcinin de çok farklı değil.

Sizin sorununuza gelince.. ben böyle bir sorun yaşamamakla birlikte göreceli bu probleminizin extra ramle aşılacağını düşünmüyorum.. Onun yerine paraya kıyıp full SSD harddisk yada melez SSD harddiskler alabilirsiniz.. bu HDD'lerin veri erişim süreleri çok daha kısadır.

@biraylakadam

Isınma ile ilgili benim bir şikayetim yok. Ancak Crysis, Black Ops gibi oyunlar oynadığımdan thermaltake'in laptop soğutucusunu aldım.. Havalar bu ara oldukça sıcak ve normalde soğtucu olmadan dizimin üstünde işlemci 55 derecelerde geziniyor.. soğutucuyla 45 derecelerde geziyor.. Havalar serinken soğutucu olmadan 45'de olurdu.. Bu arada soğutucu olmadan Crysis 2'yi 2-3 saat oynadım en sonunda takılmalar oldu ve kapattım..

Uzun lafın kısası.. oldukça zorlu şartlarda bile iyi dayanan bir soğutma sistemi var. ve oldukça sessiz.

Şarz olarak da sabah 9'dan akşam 4'e kadar şarzı yetiyor bana.. wifi açık, güç tasarrufu modu %30 ışıklandırma.. zaman zaman uyku moduna alınarak..

• 4820TG ler değil de 3820TG ler tadından yenmez..ne seriydi be.... 4000 ler de iyi ancak i3 leri daha iyi
  • Arkadaşlar merhaba , bilgisayara usb ile windows7 kurduktan sonra wilreless driverini kurarken adoptor kapalı yada takılı olmadığı için kurulamıyor diyor.

fn + f3 ' e tıkladığım zaman oradan sadece bluetooth acıp kapatabiliyorm. fn+f3 ile çalışan programıda kurdum oradanda wireless on olarak gozukuyor ama acılmıyor..

kısacası driveri bir türlü yükleyemedim.

driver atheros.

bilgisayar

acer aspire 3820tg

sorun için bir fikri olan varmı ?

teşekkür ederim.

cevap atarken pm olarakta atarsanız arada kaybolmasın yada alıntı yaparsanız uyarı falan geliyorsa mesaj alıntılandığında iyi olur.
  • arkadaşlar ben umutsuz bi şekilde kullanmaya başladım. servise götürdüm,3.5 saat çok normal dediler,ısınma problemi de yok dediler SHIFT 2 oyunu yüklü 3.5 saat oynanmış,çok iyi bir performansmış.Bende geri geldim! Bide denediğiniz gibi ekranı kısıp yapayım bakalım ama sanmıyorum öyle 5-6 saat falan.Isınma ise aynı yani ısınıyo abi bilgisayar,normal müzik internet falan 40-50 derece:( tek kafama takan iş şarjı 5-6 saat nası bi durumda görüyo biri bana anlatsın gözünüzü seveyim.
  • Benim bilgisayar yalan oldu gözüm gibi baktım ama açılmıyor artık. win 7 logosunda takılı kalıyor. recover ekranındada bekleyin yazısında kalıyor saatlerce bklettm fayda yok harddisk gitmiş sanırım. masada duruo bide laptop hep ne iş anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: biraylakadam

arkadaşlar ben umutsuz bi şekilde kullanmaya başladım. servise götürdüm,3.5 saat çok normal dediler,ısınma problemi de yok dediler SHIFT 2 oyunu yüklü 3.5 saat oynanmış,çok iyi bir performansmış.Bende geri geldim! Bide denediğiniz gibi ekranı kısıp yapayım bakalım ama sanmıyorum öyle 5-6 saat falan.Isınma ise aynı yani ısınıyo abi bilgisayar,normal müzik internet falan 40-50 derece:( tek kafama takan iş şarjı 5-6 saat nası bi durumda görüyo biri bana anlatsın gözünüzü seveyim.

everesti kur pilin ne kadarı ölmüşş bak
  • hocam ona nası bakcam?
  • Acer Aspire 4820TG Timeline X 5 ay önce alındı. şuanda mavi ekran problemi var. internette biraz araştırdım sanırım bu problem devamlı olan bir problemmiş. başına gelen var mı? çözümleri bekliyorum. ne yapmalıyım?
  • http://donanimhaber.com/acer/HaberDetay.aspx?id=26439

arkadaslar artık bu cıhazlalr da n artık kalmadımı ya hıc bıyerde bulamadım bı gold buldum oda cok buyuk
  • bende indirimde vatana sordum...toplatıldı dediler gt4830 için...4820 ise vatandaki indirimde 1280 tl fırsatı kaçırma bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

bende indirimde vatana sordum...toplatıldı dediler gt4830 için...4820 ise vatandaki indirimde 1280 tl fırsatı kaçırma bence...

sebebını ogrenıp ona gore alsaydık barı kardes ya ona gore alırdım benım laptop bııtıı artık ekran yerı yandan kırıldı laptopun kapagını kapatamıyorum sureklı acık artık dedıgın gıbı bı bakayım denızlıde gercı vatan yok ama ınterneteen bakacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

bende indirimde vatana sordum...toplatıldı dediler gt4830 için...4820 ise vatandaki indirimde 1280 tl fırsatı kaçırma bence...

arada kaçırdım gt4830 toplandı dediniz ancak bu model acer de görülmüyor ben mi bulamadım?=
  • vatanda var ama istanbuldakiler toplanmış...ama neden toplanmış bende bilmiyorum öğrenemedimde...güzel özellikleri olan bir bilgisayar...1400 için çok iyi...vatanda aratın bulursunuz...internetten satışta var yanılmıyorsam...
  • Nisan ayında aldığım 4820TG laptopun yedeklemesini yaptıktan sonra daha önce masa üstü bilgisayarıma yüklediğim sorunsuz windows 7 ultimate service pack1 yüklemek istedim.İki defa denememe rağmen yüklemenin ortalarında sistem kendini kapatıyor.Mavi ekrana dönüyor.Bu sürüm yüklenemedi eski sisteme geri dönüldü diye uyarı veriyor.
    Arkadaşlar bir yardımcı olun da sorunsuz yükleme yapalım.
  • Arkadaşlar Foruma yeni üye oldum hepinize selamlar. Yazılarını takip ediyorum. Benim 4820 TG makinemde toucpad'in sol tuşu kendi kendine tıklamaya başladı, en son güncel sürücüsünü yüklememe rağmen kendi başına sürekli tıklamaya devam ediyor. Bende şimdilik ayarlardan sol tuşu iptal ettim. Böyle bir sorunla karşılanınız var mı. Çözüm nedir. Ben ayarlardan uğraştım fakat sol tuşun kendi kendine tıklamasına çözüm bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum
  • Benim harddisk değişti. önceden hiç ses gelmezdi harddiskten ama artık tık tık tık ses geliyor 15 saniyede bir kafa atar gibi. ve ilk aldığımda pc de office 2010 yüklüydü garantide harddisk değişimi sonrasında office 2007 yüklü geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vantrolog

Arkadaşlar Foruma yeni üye oldum hepinize selamlar. Yazılarını takip ediyorum. Benim 4820 TG makinemde toucpad'in sol tuşu kendi kendine tıklamaya başladı, en son güncel sürücüsünü yüklememe rağmen kendi başına sürekli tıklamaya devam ediyor. Bende şimdilik ayarlardan sol tuşu iptal ettim. Böyle bir sorunla karşılanınız var mı. Çözüm nedir. Ben ayarlardan uğraştım fakat sol tuşun kendi kendine tıklamasına çözüm bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum

Ben ekim ayında aldımdı makinayı ve 3 ay sonra özen göstermeme rağmen kenarlarda açılma olmaya başladı. Daha sonra toucpad dediğin gibi takılmaya başladı. Dün bu 2 sorunu belirtip servise gönderdim. Bakalım ne zaman ve ne şekilde dönücek. Acer'dan soğudum açıkcası. Birdaha bu markaya yaklaşmam.

• harddiskm 2. kez değişti kafa sorunu ile ama içine office 2007 yüklemişler oysa kutusunda 2010 yüklüdür yazıo teknik serviste 2007 vardı diyor. kutuyla birlikte teknik servise gideceğim bakalım ne olacak .
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.