Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5920G T7700 Kullanıcıları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
529
Cevap
5
Favori
63.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ARKADAŞLAR BENDE 5920g t7700 almayı düşünüyorum Yalnız size bir sorum olacak
    T7000 de 2.4 işlemci, 8600m gt ekran kartı ve 250 gb hddisk var.
    T7500 de ise 2.2 işlemci ve 8600m gs ekran kartı var haddisk de 100gb.

Benim için hddiskin büyük olmasının bi zararı yok ilerde harici bir hdd alabilrim.
    2.4 ghz işlemciyle 2.2 arasında da bi uçurum yok hız olarak.

Ama fiyat olarak çok fark var T7500 1800ytl T7700 ise 2300 ytl.
    Yani 2.2 değilde 2.4 ghz işlemci ve de 8600 gs değilde 8600 gt vga için bu kadar farka (500ytl) değer mi? Az bir miktar değil bu( Hdd'in pek onemi yok benim için sonradan uygun fiyata bi harici disk alabilirim),

SİZCE HANGİSİNİ ALMALIYIM 500 YTL FARKA DEĞER Mİ? GENELLLİKLE AUTOCAD,SOLİDWORKS, CATIA, MAYA GİBİ ÇİZİM PROGRAMLARINI KULLANACAĞIM.BU PROGRAMLARLA SORUNSUZ ÇALIŞMAM ÇOK ÖNEMLİ VE DE ALACAĞIM BİLGİSAYAR BENİ EN AZ 3 YIL SORUNSUZ İDARE ETMELİ.
    BU ARADA EKRAN KARTLARI ARASINDA (8600GS VE 8600GT) NE KADAR ÖNEMLİ BİR FARK VAR?
    Yorumlarınızı acele bekliyorum iki gün içinde laptopu almam lazım şimdiden teşekkürler.

• birincisi, 8600gs e.kartlı alacaksan eğer bence ASUS F3SV al.512mb 8600gs e.kartı var. ama tavsiyem acer 5920g T7700 dır. 500 ytl ye değer mi? bence değer. çünkü e.kartı T7500 de 256 mb 8600gs , T7700 de 512 mb 8600gt. kafadan aralarındaki en büük fark bu kardeşim. yok ben çok oyun oynamam,oynasamda laylaylom olsun diye öylesine oynarım,grafikler bnm için önemli değil diyorsan o zaman ucuz olan acer T7500 al yada 2100-2200 ytl verip ASUS FSV al. yok üstün performans diyorsan 2200-2400 ytl verip ACER T7700 al derim ben.

ekran kartları arasındaki kalite varkını bu linkte görebilirsin. iyi incele bence.
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Grafic-Cards.130.0.html

• arkadaşlar vatan bilgisayarın kanpanyalarını takipedin derim gecen gün yüzde 25 indirim vardı keşke benim leptabı satsaydım bende almıştım son sistem leptap neyseee indirimleri takip edin tafsiyem niye fazla ödeyinki saygılarrr
  • Yorum için sağol ama piyasada t7700 bulmak imkansız bugün koçpa elinde kalan son t7700 ü satmış.Bütün kadıköy piyasasını altüst ettim hiçbir yerde yok. İstek çok fazla ama bitane bile yok.
    BİLDİĞİNİZ BİR YER VARSA LÜTFEN YARDIM

• evt hic biyerde yok deli olcam getirtceklermi onuda soylemiolar.butun vatan,gold,bimeks,kont,arena vs baya bi şirkete mail attim sadece bimeksten cvp geldi oda elimizde yok gelecek stoklar hakkinda bilgi veremiyiz oldu cok komik yaa laptopu almak isteyen okdar kişi var gelecek bile diemiolar yaa 1 ay sora gelcekse ben beklemeye raziyim okdar ama gelcegini bileyim yaaa
  • Bugün bu modeli satın almış bulunuyorum.Şu an emektar masaüstünden giriş yapıyorum ve dizüstü hakkında sorularım olacak.

İlk dizüstünü açtım şarjı vardı.Windows Vista ekranı falan çıktı Kullanıcı adı,parola falan sordu.Tema seçin falan dedi.Ondan sonra bilgisayarın performansını denetliyor falan dedi.Masaüstü hazırlanıyor dedi.Biraz süre geçtikten sonra DOS ekranı çıktı system32.exe falan yazdıktan sonra bilgisayar kendini kapattı ve power tuşuna bastığım zaman bir daha açılmadı.Zannedersem az olan batarya bitti.

Windows Vista'nın kurulu gelme ihtimali var mıdır?

İlk olarak ne kadar süre şarj etmem gerek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanozcilingir

Bugün bu modeli satın almış bulunuyorum.Şu an emektar masaüstünden giriş yapıyorum ve dizüstü hakkında sorularım olacak.

İlk dizüstünü açtım şarjı vardı.Windows Vista ekranı falan çıktı Kullanıcı adı,parola falan sordu.Tema seçin falan dedi.Ondan sonra bilgisayarın performansını denetliyor falan dedi.Masaüstü hazırlanıyor dedi.Biraz süre geçtikten sonra DOS ekranı çıktı system32.exe falan yazdıktan sonra bilgisayar kendini kapattı ve power tuşuna bastığım zaman bir daha açılmadı.Zannedersem az olan batarya bitti.

Hayır siz teknik servise istekte bulunmadıysanız yüklü gelmez, Vista kurarken fişte kurmanız gerek. F10 tuşuyla sanırım, bios ekranından hemen sonra basarak yüklemeye geçebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: The Force

quote:

Orjinalden alıntı: osmanozcilingir

Bugün bu modeli satın almış bulunuyorum.Şu an emektar masaüstünden giriş yapıyorum ve dizüstü hakkında sorularım olacak.

Hayır siz teknik servise istekte bulunmadıysanız yüklü gelmez, Vista kurarken fişte kurmanız gerek. F10 tuşuyla sanırım, bios ekranından hemen sonra basarak yüklemeye geçebilirsiniz.

Özel mesaj attım gelen kutuna bakar mısın?

• T7700 icin o kadar ugrasmayin yakinda türkiye piyasinada yeni modeller girer mesela T9300 falan integre bluray ve digerleri ve T7700 lerden daha ucuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orodreth Elanesse

quote:

Orjinalden alıntı: umutkara1

Evet, bilgisayarım geldi.
    Konu hakkında yorum yapıp, yardımcı olan herkese teşekkürler. Şu an her şeye "agree" "accept" falan demekle meşgulüm. Bi kerede hayır deyip devam edebilmek istiyorum aslına ama olmuyor. Artık ben de vay driver'ı yükleyemedim, vay programı bulamdım, şu düğme neredeydi, yok kamera çalışmadı diye katılacam tartışmalara... Ne güzel!

hayırlı olsun inşallah tartışmalara katılmanı gerektirecek bir sorun çıkmaz ilerde güle güle kullan

Teşekkürler...

• Arkdaşlar bence bu topic'i canlı tutalım.
  • canlı tutalımda ben bı alamadım su senın bılgısayrdan alıyım merak etme cok bas agırtırım hic biyerde bulamadım sinir oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechworm -- 5 Şubat 2008; 18:35:50 >
  • aynen bende abi... almak için bekleyenlerdenim...
  • ARKADAŞLAR BU T7700 TÜRKİYEYE 2 PARTİ GELDİ VE 1. PARTİ İLE 2. PARTİ CİHAZLAR ARASINDA FARK VAR HABERİNİZ VAR MI ?

BENİM FARKETTİĞİM FARKLAR ŞUNLAR;(EV ARKADAŞIMDA YENİSİNDEN VAR VE İYİCE DE ARAŞTIRDIM)

eski t7700 de vista grafik puanı 4.6
    yeni t7700 de vista grafik puan 4.8

diğer değerler aynı;

OVERCLOCK yapınca (nforce ve nvidia sürücüler aynı; ve test için yeni laptobun recovery sini eski t7700 e yükledim)

eski t7700 de vista grafik 5.0
    yeni t7700 de vista grafik 5.5

Bu durumda yeni makine biraz daha vista uyumlıu.Fakat 3.boyutlu oyun performansı ikisnde de overclock ta da aynı kalıyor.5.3 ten 5.4 e çıkıyor

2.Farkettiğim şey ise yeni, t7700 ün biraz daha az ısınması

3. özellik ise yeni makine de lcd de sol alt köşedeki aralığın olmaması.(bu eski makinelerin hepsinde yoktu)

şimdi diceksiniz ki biz nerden anlayacağız makine YENİ mi ESKİ parti t7700 mi diye;

hemen söylüyorummm.....,,

yeni parti t7700 lerde ön paneldeki ses çıkışlarının kenarlıkları metal; fakat eski t7700 lerde kenarlıklar normal renginde mavi pembe siyah...

BİLGİNİZE....

• quote:

Orjinalden alıntı: lucasthehacker

ARKADAŞLAR BU T7700 TÜRKİYEYE 2 PARTİ GELDİ VE 1. PARTİ İLE 2. PARTİ CİHAZLAR ARASINDA FARK VAR HABERİNİZ VAR MI ?

BENİM FARKETTİĞİM FARKLAR ŞUNLAR;(EV ARKADAŞIMDA YENİSİNDEN VAR VE İYİCE DE ARAŞTIRDIM)

diğer değerler aynı;

OVERCLOCK yapınca (nforce ve nvidia sürücüler aynı; ve test için yeni laptobun recovery sini eski t7700 e yükledim)

Bu durumda yeni makine biraz daha vista uyumlıu.Fakat 3.boyutlu oyun performansı ikisnde de overclock ta da aynı kalıyor.5.3 ten 5.4 e çıkıyor

3. özellik ise yeni makine de lcd de sol alt köşedeki aralığın olmaması.(bu eski makinelerin hepsinde yoktu)

şimdi diceksiniz ki biz nerden anlayacağız makine YENİ mi ESKİ parti t7700 mi diye;

yeni parti t7700 lerde ön paneldeki ses çıkışlarının kenarlıkları metal; fakat eski t7700 lerde kenarlıklar normal renginde mavi pembe siyah...

BİLGİNİZE....

ön paneldeki ses çıkışı derken klavyede açma düğmesi ile f tuşlarının arasında kalan yerden mi bahsediyorsun

• Donanimsal bir fark olmadigina göre güncelleme ile bir fark kalmayacaktir.. (öyledir insallah)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucasthehacker

ARKADAŞLAR BU T7700 TÜRKİYEYE 2 PARTİ GELDİ VE 1. PARTİ İLE 2. PARTİ CİHAZLAR ARASINDA FARK VAR HABERİNİZ VAR MI ?

diğer değerler aynı;

BİLGİNİZE....

benimki eski o zaman

• ya beyler size bişey sorucam bendede bu makinadan var fakat ben xp kullanmak istiyorum.

ama xp driverları yok..

burda sorunsuz olarak bunu halletmiş ve xp kullanabilen biri var mı ? varsa driverları nerden buldunuz ?

ben daha önce vistayı kaldırıp xp kurayım dedim ama tam verim alamadım makina aptallaştı biraz bazı programlar çalışmadı falan.Yani sorunsuz bi şekilde kurup tam verim alamadım.

Bu yüzden tekrar vista kurmak zorunda kaldım.Ama hiç memnun değilim vistadan acayip gereksiz bi işletim sistemi bana göre.
  • Ya arkadaşlar bu üründen şu anda bulabileceğim biyer yok mu gerçekten?Bu nasıl bişey anlamadım.Bu kadar talep var ama nasıl hiçbiyerde olmazOlmamasının sebebi ne,yeni modeller gelecek diye mi ki?Ve bu modeller ne zaman gelecek,fiyatları nasıl olacak,bişey de belli değil.Anlamadığım şeylerden diğeri de daha dandik modellerin heryerde bulunabilmesi.Bir de arkadaşlardan bazıları asusla acer arasında kalmışlar;açıkçası bu ara ben de aynı tereddüt içindeyim ama asusa daha bi meyilliyim.Bu ekran açıklığı konusu da benim asusa meyilli olmamaın ayrı bi sebebi.Benim için malzeme kalitesi performanstan da önce gelir.O kadar para veriyosun babannelerimizin eskiden çamaşır yıkadığı leğenlerın plastiği gibi esniyo ekranı,tuşları göçüyo,bu nedir yaa.Bu forumda yok ama arkadaşlardan birinin verdiği linkte var fotoğraf.Bazı arkadaşlar bunu pek umursamamışlar ama böyle absürt bişey benim tolerans sınırımı aşıyo.Ben bunu saygısızlık olarak görüyorum,kimse kusura bakmasın.Sony bu konuda gerçekten 1 numara,hiç elinize bi vaio laptop aldınız mı,ince ve şık tasarımını,malzemesinin ve ekranının kalitesini hissettiniz mi?Hissettiyseniz ne demek istediğpimi anlarsınız.Asuslarda da çok komik bi sorun var,bilek koyduğun kasa renginin 5 ayda griden siyaha dönmesi.Böyle bişey olabilir mi yaa?
    Ben bu tür sorunları ülkemizin bu büyük firmalar tarafından gelişmemiş bi Asya ülkesi olarak görülmesine ve saygı gösterilmemesine bağlıyorum.E bizde de para yok bunlara tamah ediyoruz,yapçak bişey yok.Neyse bu kadar yakınma yeter herhalde.Ben asus f3sa modelini nerde bulabilirim bu konuda bi bilginiz var mı?Yani vatanda,bimekste teknosa da var mı stoklarda?

• Bu modeli aldığım baya bir zaman oldu. Makine Güzel Ama Ben Perfonmansından Memnun Değilim. Disk Hızı Çok Düşük Geldi Bana. Disk Hızı Düşük Geldiği İçinde İşlemlerimde Baya Yavaşlama Oluyor. Çok Fazla Program Yüklü Olduğu İçinde Makinem Bayaa Bir Geç Açılıyor. Millet Dalga Geçiyor Benimle Makinenin Açılışını Beklerken. Makine Açılırken %75 Ram Kullanarak Açılıyor. Ram İlavesi Düşünüyorum Ama Üzerinde 2 Tane 1GB'lık Ram Olduğu İçin Ne Yapacağımı Kara Kara Düşünüyorum. Fiyatı Uygun 677 Mhz.'lik Ramler Var. Ama Perfonmansı Etkileyeceğini Düşündüğüm İçin Alamıyorum. 800 Mhz. Board Destekliyor Olması Lazım Ama Güvenemiyorum. İki Ucu ... Deynek Yani. Makineye 64 Bit Vista Kurdum Crysis'ide 64 bit Versionunu Çalıştırdım Benchmarklarda Yüksek Bir FPU Beklerken Şok Oldum. Ekran Kartı Sürücüsü Ne Kullansam Diye Düşünüyorum NVDIA'nın Son Sürümlerini inf Dosyasıyla Oynama Yapıp Kuruyorum. Vista Perfonmans Testinde Rakamları Artırmayı Başardım. Ama 2d Perfonmansı Bana mısın Demiyor (4.6) . Ekran Kartını Overclock Yapmak İstemedim Zaten Deli Gibi Isınıyor. Perfonmans Artışı İçin Nasıl Bir Ayar Yapsam Bilgisayarıma Bilemiyorum Çok Şey Denedim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.