Şimdi Ara

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
2
Favori
79.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • walla ilk tahminim, Fn+F7 yap, bu tuş touch pad i kapatıp açmaya yarıyor.. eğer bu sorununu çzömezse, ayarlara baktouchpad in, o da olmadı driver yükle yeniden o da olmazsa servis derim ben...
    bu arada hayırlı uğurlu olsun kardeş... güle güle kullanman, güsel oyunlar oynaman dileği ile

quote:

Orjinalden alıntı: ercantd

Arkadaşlar ben de aranıza katıldım.Sonunda aldım bilgisayarı.genel olarak hersey iyi ama aldıktan 2-3 gün sonra bi sorunla karsılastım.touchpad tıklamıyor.Oturum acmadan önce tıklıyor ama oturum acıldıktan sonra tıklamıyor.Önceleri calısıyordu.Anlamadım bi anda oldu.Görev çubugundaki ibarede tıklandıgını gösteriyor ama calısmıyor.Ne yapmam lazım.

• Tamamdır arkadaslar cözdüm sorunu.Ayarlarda tıklama özelliğinini kapatmısım yanlıslıkla.Heyecana geldik heralde
  • Arkadaslar birkac sorum daha var.malum yeni yeni alısıyorum.1. sorum:acer in kendi ses özelliklerini ayarlıyorum ama bilgisayarı yeniden actıgımda ayarlar eski haline dönüyor.acer audio managerdan sesi müzige getiriyorum,denetim masasındaki HD audio dan da ses ayarlarını genel ve canlı olarak ayarlıyorum ama her actıgımda ayarlar eskiye dönüyor.bunları kaydetmesi gerekmiyo mu?Bir de siz hangi ayarlarda müzik dinliyosunuz.en güzel ses veren ayar hangisi?
    2. sorum:bilgisayarı yeniden baslat ya da kapat diyorum.Windows kapatılıyor yazıyor ancak birkac dakika beklememe ragmen bilgisayar kapanmıyor.anlamadım.neden olabilir?Bu arada vista kullanıyorum.
    3.sorum:Ram kullanımı hiçbir işlem yapmadıgım halde %30 dan aşagı inmiyor.Vistadan mı kaynaklanıyor.Yani normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercantd -- 9 Temmuz 2008; 16:27:01 >

• arkadaşlar bende bu modeli almak istiyorum fakat işlemcide kaldım
    bir AMD var birde intel core 2 duo
    sizce hangisi daha iyi amd ve intelin artıları eksileri nelerdir. eskiden derlerdi amd ler hızlı ısınır ve bişeye yaramaz bugün durum nedir lütfen cevap verin fiyatlar uygunken seçim yapmak istiyorum artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sysr

arkadaşlar bende bu modeli almak istiyorum fakat işlemcide kaldım
    bir AMD var birde intel core 2 duo
    sizce hangisi daha iyi amd ve intelin artıları eksileri nelerdir. eskiden derlerdi amd ler hızlı ısınır ve bişeye yaramaz bugün durum nedir lütfen cevap verin fiyatlar uygunken seçim yapmak istiyorum artık.

ben de acerin bu modeli arkadaşımda da hp nin amd tl-60 olan modeli var...core 2 duo ya denk geliyo diyolar ama bilgisayarı gerçekten çok ısınıyo ve intele göre daha yavaş...oyunlarda amd daha iyi diyolar ama şu ana kadar hiç bi artsını göremedik
  • 1.soruna gelirsek bende de öyle oluyor, açıldığında film modunda oluyor ses ayarları..
    2.soruna gelirsek bende bilmiyorum, hiç öyle bir sorun yaşamadım. bir tek bilgisayar uykudayken uyanmıyordu, şu an hiçbir problem yok..
    3.soruna gelirsek bende 3 gb ram var ve %38 den aşağıya düşmüyor :) normal yani...

quote:

Arkadaslar birkac sorum daha var.malum yeni yeni alısıyorum.1. sorum:acer in kendi ses özelliklerini ayarlıyorum ama bilgisayarı yeniden actıgımda ayarlar eski haline dönüyor.acer audio managerdan sesi müzige getiriyorum,denetim masasındaki HD audio dan da ses ayarlarını genel ve canlı olarak ayarlıyorum ama her actıgımda ayarlar eskiye dönüyor.bunları kaydetmesi gerekmiyo mu?Bir de siz hangi ayarlarda müzik dinliyosunuz.en güzel ses veren ayar hangisi?
    2. sorum:bilgisayarı yeniden baslat ya da kapat diyorum.Windows kapatılıyor yazıyor ancak birkac dakika beklememe ragmen bilgisayar kapanmıyor.anlamadım.neden olabilir?Bu arada vista kullanıyorum.
    3.sorum:Ram kullanımı hiçbir işlem yapmadıgım halde %30 dan aşagı inmiyor.Vistadan mı kaynaklanıyor.Yani normal midir?

• Arkadaşlar alalı 4 ayı geçti artık bataryalarınızın durumu nedir?? ilk açılışta wi-fi açıkken kaç saat gösteriyo??
  • walla benimki şu an %91 dolu görünüyor dengeli modunda winamp da açık ekran parlaklığı %70, bi sürü program açık 2 saat 14 dk. yazıyor, dayanmaz o kadar ama 1,5 saat dayanır herhal bu vaziyette..

quote:

Orjinalden alıntı: motanyeri

Arkadaşlar alalı 4 ayı geçti artık bataryalarınızın durumu nedir?? ilk açılışta wi-fi açıkken kaç saat gösteriyo??
  • ya dikkatimi çeken birşey oldu, merak ettim size de sormak istedim. daha önce oynadığım bir oyun vardı, baştan başlması zor geldi, hile kodu yazmak için "é" tuşuna basıp konsolu açmam gerekiyor ama bu tuşa bastığımda konnsol açılmıyor, masaüstünde denedim konsol açılıyor. normalde de é tuşu basıyor , çalışıyor yani. neden açılmıyordur konsol? sizde de var mı böle bir durum, çekti mi hiç dikkatinizi?

birde everest i açtım öyle bakıyordum da, birşey daha farkettim, soldan bilgisayara tıklayıp, overclock üzerine geldim işlemci %3-4 overclocklu çalışıyor, ama ben herhangi birşey yapmadım :S

bir ilave daha yapayım, montayeri ye cevap da olur, everest de bilgisayara tıklaın, oradan güç yönetimine tıklayın... en güncel durum...
    BilgiAlanı Değer
    Güç Yönetim Özellikleri
    Şu Anki Güç Kaynağı Akü
    Akü Durumu 99 % (Yüksek Seviye)
    Dolu Akü Ömrü Bilinmiyor
    Kalan Akü Ömrü 8874 sn. (2 Saat, 27 dk., 54 sn.)

Pil Özellikleri
    Aygıt Adı Chapala
    Üretici SANYO
    Seri Numarası 1160
    Benzersiz Kimlik 1160SANYOChapala
    Pil Türü Yeniden doldurulabilir Li-Ion
    Tasarlanan Kapasitesi 71040 mWh
    Tam dolu kapasite 56092 mWh
    Şu anki kapasite 55589 mWh (99 %)
    Voltaj 16041 mV
    Dayanma Seviyesi 21 %
    Güç Durumu Boşaltılıyor
    Boşaltma Hızı 22925 mW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 11 Temmuz 2008; 2:16:19 >

• Teşekkürler dostum eve gidince bakayım everestten... é tuşu total war da çalışıyor diğer oyunlarda denemedim.. malum bu oyunda para çok lazım oluyor..
  • slm arkadaşlar ben bu pc yi 3 hafta kadar önce aldım. cod4 oynarken ekran kartı hata werip durdu 15 dk bile oynamadan. ekran kartı sıcaklığıda 90 dereceyi vuruyodu. bi arkadasım git servise wer dedi. verdim servise bi hafta sonra arayıp ana kartı arızalı dedi. bence ben yaktım ama neyse :D şimdi ürünü deiştircem. eğer böyle sorunu olanlar bence servise vermeli bence. ayrıca arka kapağını acınca bi baktım fan kapkara. bakır boru da kararmışş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cehennemli

1.soruna gelirsek bende de öyle oluyor, açıldığında film modunda oluyor ses ayarları..
    2.soruna gelirsek bende bilmiyorum, hiç öyle bir sorun yaşamadım. bir tek bilgisayar uykudayken uyanmıyordu, şu an hiçbir problem yok..
    3.soruna gelirsek bende 3 gb ram var ve %38 den aşağıya düşmüyor :) normal yani...

quote:

Arkadaslar birkac sorum daha var.malum yeni yeni alısıyorum.1. sorum:acer in kendi ses özelliklerini ayarlıyorum ama bilgisayarı yeniden actıgımda ayarlar eski haline dönüyor.acer audio managerdan sesi müzige getiriyorum,denetim masasındaki HD audio dan da ses ayarlarını genel ve canlı olarak ayarlıyorum ama her actıgımda ayarlar eskiye dönüyor.bunları kaydetmesi gerekmiyo mu?Bir de siz hangi ayarlarda müzik dinliyosunuz.en güzel ses veren ayar hangisi?

tamam kardes saolasın.Gecen gün bilgisayar kapalıyken sag taraftaki tuslardan en üsttekine bastıgımda windows xp ile ilgili bişeyler acıldı.Acaba bilg. kapalı iken bu tus ne işe yarıyor.normalde bilg.acıkken acer deluxe programını calıstırıyor.kapalıyken anlamadım

• hmm, onu bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım, bilgisayar kapalı iken o tuşa basınca bilgisayar winXP olarak açılıyor ve acer arcade delux programı başlıyor. aleti multimediha manyağı yapmak için yapmışlar sanırım. diyelim DVD izleyeceksin, 10 saat bilg. açmak yerine bas o tuşa birkaç saniyede program önünde tak DVD yi izle... exit yapınca bilg. otomatik kapanıyor...
  • eee bilgisayarı alabildin mi? yoksa hala serviste mi? aldıysan yada aldığın zaman servis hakkındaki ve cihazın geri döndükten sonraki halini aktarırsan bize, çok sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: slayizm

slm arkadaşlar ben bu pc yi 3 hafta kadar önce aldım. cod4 oynarken ekran kartı hata werip durdu 15 dk bile oynamadan. ekran kartı sıcaklığıda 90 dereceyi vuruyodu. bi arkadasım git servise wer dedi. verdim servise bi hafta sonra arayıp ana kartı arızalı dedi. bence ben yaktım ama neyse :D şimdi ürünü deiştircem. eğer böyle sorunu olanlar bence servise vermeli bence. ayrıca arka kapağını acınca bi baktım fan kapkara. bakır boru da kararmışş...

ilave...

arkadaşlar bu topic de mi yoksa Acer 5920G topic inde mi okumuştum hatırlamıyorum. pildeyken belli bir süre sonra birden ekran belli bir miktar kararıyor ama neden olduğunu bilmiyorum, nereden ayarlanıyor bulamadım diye bir mesaj okumuştum. sanırım o olayı buldum.
    denetim masasından güç yönetimine girin --> Plan Ayarlarını Değiştir ' e girin --> Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir 'e girin..
    orada açılan pencerede yukarıdan bir güç planınıseçin(mesela pide dengeli modunu kullanıyorsanız onu) aşağıya doğru inin, Allow SmartDimmer to reduce my brightness after diye bir ibare var, bende pildeyken 3 dk olarak ayarlı orjinalde. sanırım bu olabilir... ben öle düşünüyorum, yada bunun altında bir ibare daha var. belki odur.. emin değilim ama bunlardan biri bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 11 Temmuz 2008; 20:27:22 >

• arkadaşlar böyle birşey okudum performas artışı yaparmı yorumlarınızı bekliyorum ....... SATA disk performansını arttırın

SATA arabirimini kullanan bir sabit diskiniz varsa yazma önbelleğini etkinleştirerek diskinizin performansını biraz arttırabilirsiniz. Ancak bu performans artışı, elektrik kesintisi anında veri kaybı veya bozulması riskini de bir miktar artıracaktır. Dizüstü bilgisayarlarda pil devreye girdiği için bu risk daha düşüktür.
    Yazma önbelleğini etkinleştirmek için Başlat düğmesine basıp “aygıt yöneticisi” yazın ve Enter’a basın. Aygıt Yöneticisi’nde Disk sürücüleri’ni genişletin. Sabit diskinize sağ tıklayıp Özellikler’i seçin. İlkeler sekmesindeki “Gelişmiş performansı etkinleştir” seçeneğini işaretleyin ve Tamam’a tıklayarak Aygıt Yöneticisi’ni kapatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMANDOXXX -- 11 Temmuz 2008; 23:47:40 >

• Kapanması uzun süren bilgisayarlar için başlat menüsünde regedit yazarak kayıt defterini açıyoruz.. HKEY_LOCAL_MACHINE>System>ControlSET 001>Control yolunu izleyerek sağ panelde bulunan "WaitToKillServiceTimeout" değerine çift tıklayarak 20000 olan değeri 5000 olarak ayarlıyoruz.. böylece windows kapanırken arka planda çalışan programların kapanması için 20000 ms ( 20 saniye) yerine 5000 ms bekleyecek... :) BYTE Temmuz/2008 den alıntıdır...
  • Orjinalden alıntı: cehennemli

eee bilgisayarı alabildin mi? yoksa hala serviste mi? aldıysan yada aldığın zaman servis hakkındaki ve cihazın geri döndükten sonraki halini aktarırsan bize, çok sevinirim.

slm arkadasım laptopu servise verdiğimden bir hafta sonra tpm mi ne ordan aradılar yapalım mı değiştircen mi dediler. değiştircem dedim. 3 gün sonra laptopu aldım servisten. arka kapağını actım gercekten içler acısı. bakır boru fln karamış. resmini fln cektim de belli olmuo... sonra gittim aldığım yere werdim gecen cuma. dediki bu hafta içi aricam seni gel al notebooku. %60 aynı ürünü %40 marka değişimi yapılır dedi...
  • quote:

hmm, onu bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım, bilgisayar kapalı iken o tuşa basınca bilgisayar winXP olarak açılıyor ve acer arcade delux programı başlıyor. aleti multimediha manyağı yapmak için yapmışlar sanırım. diyelim DVD izleyeceksin, 10 saat bilg. açmak yerine bas o tuşa birkaç saniyede program önünde tak DVD yi izle... exit yapınca bilg. otomatik kapanıyor...

tamam kardes.saolasın.Sorunlar da yavas yavas hallolmaya basladı.Simdilik iyi bakalım
  • quote:

eee bilgisayarı alabildin mi? yoksa hala serviste mi? aldıysan yada aldığın zaman servis hakkındaki ve cihazın geri döndükten sonraki halini aktarırsan bize, çok sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: slayizm

slm arkadaşlar ben bu pc yi 3 hafta kadar önce aldım. cod4 oynarken ekran kartı hata werip durdu 15 dk bile oynamadan. ekran kartı sıcaklığıda 90 dereceyi vuruyodu. bi arkadasım git servise wer dedi. verdim servise bi hafta sonra arayıp ana kartı arızalı dedi. bence ben yaktım ama neyse :D şimdi ürünü deiştircem. eğer böyle sorunu olanlar bence servise vermeli bence. ayrıca arka kapağını acınca bi baktım fan kapkara. bakır boru da kararmışş...

ilave...

arkadaşlar bu topic de mi yoksa Acer 5920G topic inde mi okumuştum hatırlamıyorum. pildeyken belli bir süre sonra birden ekran belli bir miktar kararıyor ama neden olduğunu bilmiyorum, nereden ayarlanıyor bulamadım diye bir mesaj okumuştum. sanırım o olayı buldum.
    denetim masasından güç yönetimine girin --> Plan Ayarlarını Değiştir ' e girin --> Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir 'e girin..
    orada açılan pencerede yukarıdan bir güç planınıseçin(mesela pide dengeli modunu kullanıyorsanız onu) aşağıya doğru inin, Allow SmartDimmer to reduce my brightness after diye bir ibare var, bende pildeyken 3 dk olarak ayarlı orjinalde. sanırım bu olabilir... ben öle düşünüyorum, yada bunun altında bir ibare daha var. belki odur.. emin değilim ama bunlardan biri bence..

Vaay tebrikler,birçok kişinin kafasını kurcalayan bu soruna çözümü bulmuşsun büyük bi ihtimalle.Dediğin yere baktım ve ingilizcem orda yazanı anlamaya yetiyo çok şükür;kesinlikle buradaki ayarlardan üsttekini değiştirmeliyiz;süreyi 0 yapmalıyız.Alttaki ayar,ekran parlaklığının eğer düşürülecekse % kaç düşürüleceğini ayarlamak için.Bence artık bu problem halloldu,tekrardan teşekkürler.

• Arkadaşlar birşey daha eklemek istedim;bu sıcak günlerde oyun zevkinden vazgeçemeyenler ve işlemci ekran kartı ısıları 90 dereceyi zorlayanlar hatta 100leri bulanlar için çok faydalı bi ipucu:Eğer bu aralar benim gibi soğutucuya verecek paranız yoksa bilgisayarı kullanırken masada sol(işlemci ve ekran kartı burada bulunuyor) tarafı masanın kenarından 15 cm kadar(bilgisayarın eninin 3 te 1i kadar)dışarıda bırakırsanız ısınmanın bi hayli azaldığını görüceksiniz.Bu yöntemle hava akımı çok kolay oluyo ve ısınma da bi hayli azalıyo.Ama dikkat edin laptopu yere düşürmeyin.Bu arada ben bir de vantilatör eşliğinde oynuyorum sıfır ısınma oluyoBu söylediğimi yapın,göreceksiniz işe yarıyor...

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.