Bildirim
(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (65. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ÖĞRENİM GÖRMEKTE OLDUĞUNUZ ÖĞRETİM KURUMUNUZDAN ÖĞRENCİLİĞİNİZ TEYİT EDİLEMEMİŞTİR. YAPACAĞINIZ TAAHHÜTNAMENİN İŞLEME ALINABİLMESİ İÇİN ÖĞRENCİ BELGENİZİ KURUMUMUZA ULAŞTIRMANIZ GEREKMEKTEDİR.
YAZIYOR BEYLER NASIL ULAŞTIRICAZ BURAYA ANKARADA BURASI -
Tüm üni adaylarına geçmiş olsun,kredi almak zorunda olanlara allah yardımcı olsun -
Aynen devlet soyut hukumet somut terimlerdir. Ikisini karistirip cumlede kullandin mi gel kardesim sen buraya ne demek istedin derlerse sasmamak lazim.
Iki kavramin ayni olmafigina degindikten sonra goruyorum ki hukumet ac geziyor. Gecrn seneye oranla yuzde 50 den daha da az burs cikti.
O degil tam bir sacmalik icinde gelisti butun olaylar.
Ocak girisliyim tezli Ly yapiyorum ve benim bu donemi bitti sayarsam bir yilim daha var ki bana 5400 tl odenek vermis e ben ayda 660 tl alacaksam bu 8 aya denk geliyor. Ben bunu imzalarsam ki imzalamak zorundayim maddi hicbir gelirim yok hukumet bana kredi ustune kredi vermis olacak. onu da gectim agustosun ortasinda kredimi kesmis olacak onu da gectim ogrenciligim bitmemis olacak. Benim sinif arkadaslarim catir catir 24 ay burs alirken ben kredi alacagim ve toplamda 8 ay almis olacagim.
Ogrenci olmazsa kyk da olmaz ama gel gor ki ogrenciler kyk ya uydurmak zorunda kaliyor herseyi.
Ocakta kazanfim ki bu resmi birsey ve taninmis birsey bir yil devletten gelir gelmeden okudum. babam dan bana kalan ayligi da vakti gelmeden kesti ve su an kredi verdi. brnim zaten 5 yil lisans arti katki kredim var. Az insaf ya.
kyk baskani ogrencilerimizi iyice arastiriyotuz derken cidden arastirdigini sanmistim. Cidden kyk gibi bir kutum olmamali. Islevini yerine GE tiremiyor.
Peki bu e devletten ogrenci belgesi alabiliyoruz malum biliyirsunuz ama kyk e devlet uzerinden ogrenciligimizi gormuyor. Bu ne is. Bir isi de duzgun yapsalar sasacagim. Ille ogrenciyi rezil edecekler. bir de cok calisiyorlar gibi millet tatile ciksin secim oncesi para harcasin ekonomi canlabsin maksadiyla cuma yi da tatil yapti.
Simdi biz bu ogrenci belgesini kime gonderecegiz. kurum kapali nereye gonderecegiz calisiyir mu bunlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
öğrenim kredisi kazandınız yazıyorsa karşılıklı, burs kazandınız yazıyorsa karşılıksız. -
hocam her yıl krediye de zam geliyor diye biliyorum yanlış mı? eğer öyleyse 4 yıl kredi alan biri zaten 18-19 bin alacak yani o faiziyle 23 binden aşağı olmaz bence. -
bu arada konu sahibi kardesim konu icin sagol ama biryerde hata yapmissin basbakanlik bursu kyk bursu ile ayni degil. Ayni kurum degil. Buradan ogrenci lisans veya onlisans kardeslerime sesleniyorum. Durumunuz varsa ozellikle lisans iseniz almayin cunku kyk nin ara sinif kredi burs basvurusundan kredinizi bursa cevirmeniz icin hic burs veya kredi almamis olmaniz gerekmekte. yani bir kere imza attiginizda bir daha degismeyecek. bunu ben kendin de tecrube ettim. elimde resmi yazilar da mevcut.
Kisa net durumunuz varsa kredi almayin sonraki yil deneyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: nasrettin47
quote:
Orijinalden alıntı: Mars.
Hocam babam memur ve bana da burs cikti.Ustumuze ev de var.Ama arkadasimin babasi emekli annesi ev hanimi bu adama cikmiyor.Kendime ciktiginda gercekten sevindim ama bu insanlara da ayip olmuyor mu?
Bana da ilk başta çıkmamış tı itiraz dilekçesi gönderdim ikinci ihtisas da çıkmıştı bana. Arkadaşınız itiraz edebilir
bu dilekçe olayı nasıl oluyor hocam biraz açıklar mısınız? önceliğim olmasına rağmen bana da kredi çıktı açıkçası bir kere daha şansımı denemek istiyorum. -
Kredi çıktı ama öğrencilikten sonra kredi taksitleriyle başımı yakmamak için almayacağım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dilekçe örneği olan arkadaşlar var mı? -
Burs cikmamis kredi cikmis. Almayacagim
quote:
Orijinalden alıntı: memet7991
quote:
Orijinalden alıntı: Mathematician0
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: abzurtmen
2 senedir kredi aliyorum ozelden,bilgilendirebilirim her konuda. Iyi geceler.
dostum şimdi 17.100 tl diyor ya bu 3 sene sonra felan 19 bine fln çıkmaz deme yanı sabit bu parayı ödeyeceğim
tabikide bu para değişecektir hocam. Çünkü her sene zam yapılıyor onları ekleyecekler faiz eklenecek
cevap için teşekkürler , yanı şimdi ödeyeceğim paradan yanı görünenden daha mı fazla ödeyeceğim ! o zaman neden böyle belirtmişler ki 17.100 olarak.
bnde 11 bine imza atmıştım 16 bin felan ödeyeceğim
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: abzurtmen
2 senedir kredi aliyorum ozelden,bilgilendirebilirim her konuda. Iyi geceler.
dostum şimdi 17.100 tl diyor ya bu 3 sene sonra felan 19 bine fln çıkmaz deme yanı sabit bu parayı ödeyeceğim
tabikide bu para değişecektir hocam. Çünkü her sene zam yapılıyor onları ekleyecekler faiz eklenecek
cevap için teşekkürler , yanı şimdi ödeyeceğim paradan yanı görünenden daha mı fazla ödeyeceğim ! o zaman neden böyle belirtmişler ki 17.100 olarak.
bnde 11 bine imza atmıştım 16 bin felan ödeyeceğim
4 yıl toplamada aldığın para 11 000 olcak ama geri öderken 16 000 mı ödüceksin?
-
Taahhütname ücretini nerden odeyeceğiz yoksa kredi yatarken keserler mi
Ev kira birtek arabamız var baba memur anne ev hanımı hiçbir ek gelirimiz yok abi önlisans okuyor ben lisans okuyorum ikimizde şehir dışında okuyoruz ne ona burs çıktı ne de bana. Üstelik bir de kardesim var okuyan.
Allah sizin belanızı versin daha ne kadar ihtiyacımız olabilir ki şu kodugumun bursuna. Verin siz kendi ahbaplariniza verin şu lanet bursu
bana burs çıktı ama kyk nın yönlendirdiği sayfadan şubemi öğrenemiyorum -
Benim bildiğim başvuruluyor ama sen gsb yurtkurt twitter adresine sor
Bu arada şubeden kartları ne zaman alıcaz bilen var mı?
Sitede üniversiteden sorgu yap tcden değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyofc1 -- 1 Ocak 2015; 7:52:18 >
Bana Kredi cikti ama şöyle bir sorum var. Ziraat Bankkart'im var başka şubeden, tekrar kredi için ziraat karti gidip almalimiyim?
quote:
Orijinalden alıntı: nasrettin47
quote:
Orijinalden alıntı: freshmind
Şu evlenince silinen borç muhabbeti vardı.(Kredi) Bayağı bir patlamıştı hatta geçen yıl. Bayağı bir şeylere kalkışanlar oldu...
O konu hakkında son durumu bilenler var mı ? Hazır okul bitiyor, kısmette hazır
Yalancı evlilik yapılırsa devlet misli ile o krediyi alıyor :)) ama gerçek evlilik ise borç siliniyor
Yok canım 3-5 lira için yalancı evlilik mi yapılırmış Kapı gibi evlilik var işte hatta geçen sene falan düşünüyorduk ama okul bitince daha sağlıklı yaparız dedik. Koca evliliğin üstünden bir 15.000-17.000 lira kalkarsa hayır denmez sanırsam.
Bu arada burs ve kredinin kime nasıl çıktığını hala çözebilmiş değilim. Babası vefat etmiş, ailesinde 1 tane diploma sahibi olmayan, ailesinin bir tane mal varlığı olmayan arkadaşıma kredi, plastik doğrama fabrikaları olan eh işte dedirtecek kadar ailesi araç-ev sahibi olan elemana burs çıkıyor.
Olur da çözebilirseniz bu burs-kredi atama şeklini hadron çarpıştırıcısında bulunan tanrı parçacığından sonra bu dönemde ki en büyük icat olacaktır ...
-
Arkadaşlar bana öğrenim kredisi çıktı taahhütnameyi e-devletten onayladım tekrar kyk'nın sitesinden sonucuma girdim durumunuzu burdan kontrol edin diyor tıkladım kredi numarası bulanamamıştır diyor ayrıca ziraat bankasında sorguluyorum orada da işleminiz sonlandırılmamıştır diyor ne yapmalıyım?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X