Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nasrettin47

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Babası Kuyumcu arkadaşım burs alırken, bir dediği iki edilmezken, aldığı kıyafetler asgari ücretten fazlayken burs alıp, benim annem, babam 20 küsür yıllık öğretmen olduğu ve toplam gelirleri daha az olduğu halde devletin bana sen zenginsin deyip, ona yoksul demesi kabul edilemez. Tepki gösterenlerin bir kısmı benim durumumda olanlar. Ben burs istemiyorum, ihtiyacı olan arkadaşımın aldığı para artsın, haksız para alanların önü kesilsin diyorum ama nerde...

Memur çocuklarına Burs şansı çok az. Eğer ki çocuğun babasının üzerine araba bir kaç tane ev ve arsa varsa cikmazdi

Üniversiteye kadar burs sınavına girme hakkım bile yok. Ben devlet veya tam burslu üni kazanmaya uğraşayım, başkası burs alsın, üstüne burssuz olarak istediği yere gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler e devletten tahhahüt yapıcam eski adres bilgisi var başvurudan sonra benim adres değişti eski adres bilgileri yazıyor sıkıntı olur mu?

birde öğrenciliğiniz teyit edilemedi diyor. bi yardımcı olun be ss attım
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Hocam inan bana aynı sıkıntı bende de var. İlkokulda bizimle durumu aynı olan arkadaşlarım babaları esnaf diye burs sınavına girdiler,aldılar. Ben giremedim. Aynı arkadaşlarımla aynı lise de yatılı okuduk bu sefer de paralı yatalı diye bir şey çıkarmışlar yılda 1buçuk milyar para aldılar benden Üzerine yetmezmiş gibi her sene 250-300 lira zam geldi bu ücrete. Ee benim kardeşimde yatılı okula gitti ben son sınıftayken benim dershanem,yurdum,harçlığım. Kardeşimin yurdu,harçlığı devletin işlerine akıl sır ermiyor valla bu kadar kan emicilik dünyanın başka yerinde yoktur sanırım.

ek : Bir de ben mezunum şuan dediğim arkadaşlara da kredi çıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonafide -- 1 Ocak 2015; 9:32:30 >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    geri ödemesiz çıkmaz hocam
  • Hocam benden de istiyorlar aynı şeyi, biri bi açıklama yapsa harika olur ne yapacağımız hakkında?
  • "Kredi/Burs Başvurunuz Bulunmamaktadır." Abi şaka mı bu ya?.. Bu sene o kredi lazımdı bana. Ulan ekran çıktısını filan da almamıştım ki gidip itirazda bulunayım.
  • Bu ayın 7 sinde alabilir miyiz acaba ?

• Bir evde 9 kişi yaşıyoruz. 5 kişi okuyor. Abime üniversite de kredi çıktı. Dün baktım banada kredi çıkmış. Babamın üstünde hiçbirşey yok asgari ücretle çalışan bir işçi. Annem de ev hanımı. Abim ve ben dışında 3 kardeşimde okuyor. Böyle zor bir durumda bana burs vermeyeceklerse bu şer*....... kime burs verecekler daha. Abimin kredi borcu zaten birikti. Ben de kredi alırsam ödememiz imkansızlaşır. Üstüne bir faizler cabası... Böyle bir hükümete karşı nasıl sevgi beslenir. Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapıyorlar. Bu senede önce ki senelere oranla daha fazla kredi çıkarttılar. Malum Aksaraylara para lazım. şimdiden insanları borçlandırıp ilerde faiziyle almak istiyorlar. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum bu kurumda çalışan hiçkimseye hakkımı helal etmiyorum. Uyandığım her sabah AKP ye ve kyk ya küfür ediyorum. Allah belalarını versin inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: bypangea

Bir evde 9 kişi yaşıyoruz. 5 kişi okuyor. Abime üniversite de kredi çıktı. Dün baktım banada kredi çıkmış. Babamın üstünde hiçbirşey yok asgari ücretle çalışan bir işçi. Annem de ev hanımı. Abim ve ben dışında 3 kardeşimde okuyor. Böyle zor bir durumda bana burs vermeyeceklerse bu şer*....... kime burs verecekler daha. Abimin kredi borcu zaten birikti. Ben de kredi alırsam ödememiz imkansızlaşır. Üstüne bir faizler cabası... Böyle bir hükümete karşı nasıl sevgi beslenir. Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapıyorlar. Bu senede önce ki senelere oranla daha fazla kredi çıkarttılar. Malum Aksaraylara para lazım. şimdiden insanları borçlandırıp ilerde faiziyle almak istiyorlar. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum bu kurumda çalışan hiçkimseye hakkımı helal etmiyorum. Uyandığım her sabah AKP ye ve kyk ya küfür ediyorum. Allah belalarını versin inşallah

Çok haklısın bizim sinifta kizin babasinin ayakkabi fabrikasi var burs çıktı benim babamda işçi kredi çıktı nerde adalet ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eXe20

Hocam yıllık 6*330 alacaz 4 yıl aldığımızı varsayarsak 7920 TL yapıyor. Yıllık üfe ne kadar oluyor ve geri ödemede nasıl yaparak hesaplanıyor? Lütfen benim aldığım paranın ne kadar geri ödemesi olacağını yaklaşık olarak hesaplayabilir misiniz?

6 ile neden carptiniz ki 12 ay boyunca ödeme yapılıyor ve kredi-burs miktarı her sene artıyor ÜFE TÜFE değişiyor bunları şimdiden hesaplamak zor olur

Ödemeler ocak ayından hazirana kadar yazılmış ilk sayfada. Kredi faizleri ile yaklaşık aynı mı olur yoksa yarı yarıya bir faiz mi olur sizce?
  • Arkadaslar kredi çıktı iptal etmem gerekiyor ne yapmam gerekiyor kısaca birisi anlatabilir mi?

Eminim çok kez sorulmuştur ama vize/final haftasindayim bakacak hiç vaktim yok. Daha sonra da süre geçtiği için almak zorunda kalmak istemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam yıllık 6*330 alacaz 4 yıl aldığımızı varsayarsak 7920 TL yapıyor. Yıllık üfe ne kadar oluyor ve geri ödemede nasıl yaparak hesaplanıyor? Lütfen benim aldığım paranın ne kadar geri ödemesi olacağını yaklaşık olarak hesaplayabilir misiniz?

6 ile neden carptiniz ki 12 ay boyunca ödeme yapılıyor ve kredi-burs miktarı her sene artıyor ÜFE TÜFE değişiyor bunları şimdiden hesaplamak zor olur

Ödemeler ocak ayından hazirana kadar yazılmış ilk sayfada. Kredi faizleri ile yaklaşık aynı mı olur yoksa yarı yarıya bir faiz mi olur sizce?

Nasıl ya 12 ay boyunca ödemeyecek mi şimdi

• Deli Hamsi kullanıcısına yanıt
    Yapmamız gereken şey okuldan öğrenci belgesi alıp ptt ile Ankara Çankaya daki gsb genel merkeze yollamak

• Arkadaşlr bbanka işlemleri için bahcekapi ziraat şubesine gitmem gerekiyormuş. İlla ki oraya gitmem şart mi. Oturduğum yerdeki ziraat şubesine gitsem olmaz mi.

• 1. sınıfta okuyorum. Taahhütname Tutarı (Rakamla)13,500.00 TL ama sanırım 12 ay alacakmışız 12*330*4 yapınca 15840 yapıyor. Taahhütname tutarından daha fazla neden böyle çıkıyor aldığım paradan daha az mı ödeyeceğim nakit ödersem bu mu demek oluyor? Açıklarsanız sevinirim.
  • Vay arkadaş diğer konularda ben öyle zenginim,şöyle zenginim diye takılanlar burada burs kuyruğu bekliyor Ne oldu dhnin ayda 10.000 lira alan, 1.90, mavi gözlü, sarı saçlı üyelerine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 1 Ocak 2015; 10:55:16 >
  • Kredi cikmis. Bana kalsa almicam suan zor da olsa gecinebiliyorum ama babam al ben oderim diyor. Daha fazla odeyeceksek ne anlami var bu kredinin? Yardim ayagina milleti somuruyorlar.

Almak icin ne yapmam lazim peki? Iyi yatirim yapip pisman olmam umarim.

• Eric Cartmann kullanıcısına yanıt
    Bu ocakta başlamak üzere 12 ay alıyorsunuz, arkadaşın demek istediği belki de Eylül de okullar başlıyor ya o ayların (okuduğunuz 4 ay) yatırılmıyor. Değilse yazında alıyorsunuz busunuzu, kredinizi.

• sevgili öğrenci kardeşlerim sizinle aynı kaderi bunda 12 yıl önce paylaşmış bir abiniz olarak yazıyorum kredi burs olayları inanın bizim zamanımızda da aynıydı yatı katı olan başbakanlık tı o zaman burs çıkardı garibanlarada kredi yersen becbur kullandık o zaman 3 ayda bir alırdık babaanne maaşı gibi şimdi size verilern kredi miktarını görünce ooo çok iyi dedim ama bu işin geri ödemesi varki asıl amacım sizlere burdan bunu duyurmak istemem ben öğretmendim ödemeleri 3 yıla yaymışlar ve 3 ayda bir ödüyorduk bazıları aydan aya ödediler inanın o ay param kalmıyordu kredi ödeyeceğim diye aynı durum diğer arkadaşlarda da varde hele birde öğrenim ve katkı kredisini kullananları hiç sormayın yani size kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar ödemeniz çok zor oluyor ben bir abiniz olarak imkanınız varsa kesinlikle kullanmayın derim ama şimdi abi ne yapalım maddi durumumuz iyi değil babam bana bu kadar para gönderemiyor mecbur başka yolu yok falan diyenler olacak anlıyorum ama şunu bilin okul bitip ilk taksiti yatıracağınız zaman beni hatırlayacaksınız Allah yardımcınız olsun

• 2-3 senede hala birşey değişmemiş ihtiyacı olana kredi ihtiyacı olmayana burs çıkıyor

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.