Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17.100.00Tl yazıyor bu alacağım kredimi yoksa ödeyeceğim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa

quote:

Orijinalden alıntı: dasise

quote:

Orijinalden alıntı: uğurL

ya devlet size hiçbir emek harcamadan para veriyor ne bu şikayetler ? asgari ücretle köle gibi çalıştırılan insanlar var biraz anlayışlı olun şükredin bırakın şikayeti.

Şükürcü zihniyet de gelmiş.

1) Buradaki çoğu kişi kredi bekliyor. Krediyi mezun olduktan sonra faiziyle geri ödüyoruz. Aynı banka gibi işliyor. Haliyle insanlar parasının karşılığında adam gibi bir hizmet bekliyor.

2) Bu demek değil ki kredi dışındakiler şükürler olsun diyip şikayet etmesin. Kredi dışındaki bursları da zaten biz veriyoruz. Sanki devletin başındaki adamlar maaşlarından arttırıp bize para veriyorlar. Babam 30 yıldır çalışıyorsa 30 yıldır maaşından benim bugünlerim için para kesiliyor. Biz buna vergi diyoruz. Haliyle yıllardır ödediğimiz vergilerin karşılığı olarak adam gibi bir hizmet almak istememiz çok doğal.

Fakat senin gibi dar görüşlü ve şükürcü zihniyete sahip olanlar yüzünden hiçbir zaman kamu hizmetleri iyileşmiyor, iyileşmeyecek.

1) Kredi faizini bir araştır ilk önce ne kadar düşük olduğunu göreceksin. Sana destek veriliyor olmasa daha mı iyiydi hayır.

2) Benim babam da devlete vergi veriyor o zaman biz vergi vermeyelim çünkü bana burs çıkmadı. Devlet adamları cebinden versinler benim bursumu. Bu nasıl bir zihniyettir arkadaş. Ben devlete vergi veriyorum devlet beni özel arabayla kapımdan alıp okuluma götürsün. Akşamları gelsin yemeğimi yapsın. Ne de olsa ben vergi veriyorum. Yobazlık yapmayın mümkünse. Bu devlet sayesinde sağlıktan, eğitimden ücretsiz yararlanıyorsun. Ben burda siyaset yapmıyorum. Devlet denen yapı üzerinden konuşuyorum. Durumumuz belli. Herşey güllük gülistanlık değil. Bir şey isterken bunları göz önüne alın. Her zaman amerikayla değil birazda Afrikayla kıyaslayın ülkemizi. Bizde su gibi petrol akmıyor. Dünya'nın süper gücü değiliz. Birazcık da bunları düşünün.

sağlık, eğitim ücretsiz ? WTF

• taahhütnameyi ne zamana kadar onaylamamız lazım birde burs çıktı bana bursu onayladım yarı dönemde okuldan ayrılma durumum olursa ne zaman kesilir şubatta mı sene sonunda mı bir de kesilirse 4 sene birdaha başvuramıyor muyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

quote:

Orijinalden alıntı: Mathematician0

quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

quote:

Orijinalden alıntı: Mathematician0

quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

quote:

Orijinalden alıntı: abzurtmen

2 senedir kredi aliyorum ozelden,bilgilendirebilirim her konuda. Iyi geceler.

dostum şimdi 17.100 tl diyor ya bu 3 sene sonra felan 19 bine fln çıkmaz deme yanı sabit bu parayı ödeyeceğim

tabikide bu para değişecektir hocam. Çünkü her sene zam yapılıyor onları ekleyecekler faiz eklenecek

cevap için teşekkürler , yanı şimdi ödeyeceğim paradan yanı görünenden daha mı fazla ödeyeceğim ! o zaman neden böyle belirtmişler ki 17.100 olarak.

bnde 11 bine imza atmıştım 16 bin felan ödeyeceğim

4 yıl toplamada aldığın para 11 000 olcak ama geri öderken 16 000 mı ödüceksin?

tahminen yapılan zamları ve faziler ekleniyor işte tam net belli değil ne kadar olacağı
    Şuan 10.400 TL olmuş 9 ay daha alacağım. Üzerine birde faiz eklenecek. Aslında 11 binliraya imza atmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mathematician0 -- 1 Ocak 2015; 12:29:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: askur

Yazları okul kapalı olduğu zamanda krediyi ödüyorlar mı?

Evet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stroma44 kullanıcısına yanıt
    444 1 96 nolu hattan edindiğim bilgiye göre sadece öğrenci belgesi yeterli oluyor. e devletteki öğrenci belgesinin de geçerli olması gerekir. tarihler güncelleniyor sürekli olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccguven

quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

Kac kisiye sordum biri cevap versin lutfen. Biz bu krediyi baslattiktan sonra 4 senelik okul bitene kadar ve iptal etmezsek surekli gelir mi. Yaz kis her ay her zaman odenir mi. Yoksa okul haziranda tatil olunca kredi de yine bi sonraki yilin ocak ayinda mi baslatilacak. ??

Ben lisans bitirdim 1. sene kredi çıktı almadım 2.sene Burs çıktı 3 sene 4.sınıf haziran dahil her ay para aldım. Yaz aylarındada paranı alırsın ama son sene haziranı aldıktan sonra otomatik kesilir bende öyle oldu. Şimdi yüksek lisans için başvurdum kredi çıktı şartlarımda iyileşme olmamıştı ama belki banka hesabıma gelen para giden paradan beni zengin sandılar sanırım. O yüzden burs hesabınızı ailenin para göndereceği hesap yapmayın daha iyi. Tabi krediciler uyarıyı kale almasın.

Benimde şimdi merak ettiğim y.lisans 1 senelikti mayısta bitiyor asıl ben haziran temmuz ağustos alacakmıyım? :D zaten 4 ay kaldı bitmesine ödemeleri lazım bence .

sanırım ödenme ayları kredi/burs olarak değişiyor. Bursunuzun yazın yatmadığını söylemişsiniz, kredi alanlar ise her ay yatar diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: enciniyır06

quote:

Orijinalden alıntı: enesozcan

Beyler baba kesin bilgi lazim lutfen sagdan soldan duyanlar degil de kesin bilenler cevap versin. Bana bu sene kredi cikti bu sene krediyi almasam seneye tekrar basvurunca burs veya kredi cikma ihtimali var mi

Bu sene almazsan gelecek sene burs ve kredi için yeniden değerlendirmeye girersin büyük ihtimalle aynı sonuç çıkar

Geçen sene kredi çıkan bana ve arkadaşıma bu yıl burs çıktı. Krediye çok ihtiyacınız yoksa bekleyip seneye tekrar deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi karti ben mi cikartacam onlar cikartip adrese teslim mi ?
  • Kartı almak için Ziraat şubesine giderken yanımda bir şey götürmem gerekli mi arkadaşlar.

• arkadaşlar bu hangi banka şubesi olduğu sizde açıklandı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

arkadaşlar bu hangi banka şubesi olduğu sizde açıklandı mı ?

Evet adana cemalpasa 2 - zb

• quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Kartı almak için Ziraat şubesine giderken yanımda bir şey götürmem gerekli mi arkadaşlar.

Şemsiye al havalar yagmurlu
    Bir de kimlik al başka bir şeye gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RecepB10

quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

Orijinalden alıntı: RecepB10

quote:

Orijinalden alıntı: Vavien_

Bu alacağımız ilk paraları herhangi bir şubeden alabiliyor muyuz kimliğimizle? Memlekete gideceğim illa bunların belirttiği şubeden mi almam lazım parayı lütfen biri açıklığa kavuştursun

Kartınızı aldıktan sonra istediğiniz yerden çekebilirsiniz. Kimliği pek bilmiyorum.

Benim Ziraat'te hesabım var, banka kartım da mevcut. Yeniden hesap açıp, banka kartı çıkarırlar mı?

Hayır kardeşim özel bir kart yani benimde kartım var ama o kartı almak zorundasın yeni bir kart veriyorlar. Kartının hangi şubede olduğunu öğrenebilirsin..

Hocam benim ablama burs çıktı yüksek lisans öğrencisi. Lisans yaparkende öğrenim kredisi alıyordu ve öğrenim kredisini aldığı kart hala çalışıyor. Şubeye gidip tekrardan kart çıkarmak gerekir mi yoksa o dönemden kalan karta burs yatar mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bana kredi çıktı iptal etmek istiyorum ne yapmam lazım ?
  • E devletten öğrenci belgesi alacak kardeslerimin DİKKATİNE

Belgenin altında bu belge öğrenci işleri tarafından şu tarihte güncellenmiştir diyor. O tarihe bakın önemli kısım orası. Benimki temmuz diye iett bile kabul etmedi. Sonra gonderirsiniz halledemezsiniz falan aklınızda bulunsun

• Last_Stand L kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla burs hesabim var mesela ama krediye döndü o zaman sana yeni hesap veriyorlar. Muhtemel ablanın da öyle olacak dostum yeni hesap yeni kart

• LordJesus kullanıcısına yanıt
    İlk ay elden alıyorsun zaten 2. Ay da şubeden teslim ediyorlar imzayla

• La milli sporculara hani öncelik vardı benmi yanlış hatırlıyorum gazi çocukları şehit çocukları yetimhanede büyüyen milli sporculara vs. öncelik tanınıyordu ayrıca babamda emekli, babası emekli olanlara da öncelik tanınıyormuş öyle duydum bütün bunlara rağmen hala bana kredi çıkıyorsa yazıklar olsun. Ben şehrimi bölgede bölgemi türkiyede türkiyeyi dünyada temsil edeyim örnek bir milli sporcu olayım bana destek olmak yerine köstek olun başka diyecek birşeyim yok, gariban insanlara kredi çıksın zengin sıpalarına milletvekili yakınlarına burs.
  • VolkanEnes356 V kullanıcısına yanıt
    Pazartesi sonuclanir.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.