Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok bakamiyorum bilgidayardan da ayni hatayi veriyor kimlik bilgilerinizi kontrol edin diyor nasil ogrenicem bu kyk yi ben ya arayarak falan deliricem
  • Şu krediyi vakti geçmeden ve bana girmeden nasıl iptal edebilirim arkadaşlar?

Ulan kendim ayrı evde yaşıyorum saçma bi yerde çalışıyorum param yok. Aile yüzünden çıkmadı burs

Edit: ilk mesaja eklense hoş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 kilo patates -- 1 Ocak 2015; 14:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekrhn

Arkadaşlar ben e-devlete girdim onaylamak için orada Taahhütname Tutarı 13,500 Tl yazıyor. 4 yıllık okuyorum bursla aynı veriliyor diye biliyordum. Geçen sene kuzene 16 bin çıktı bu sene daha fazla olması lazım o da 4 yıllı kokuyor. Herkese farklı mı hesaplanıyor acaba. Arttırmanın bir yolu yok mu?

O hazırlık okumuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben ilk defa kredi için başvurdum yurtdışı master öğrencisi adı altında ama "ÜCRETLİ OLARAK ÇALIŞTIĞINIZ TESPİT EDİLDİĞİNDEN BURS/KREDİ YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE MÜRACAATINIZ İŞLEME ALINMAMIŞTIR." yazıyor sonucumda. Türkiyede çalışmıyorum sigortalı ya da ücretli olarak, Almanya'da ise 1 günlüğüne çalıştım ama kontrat yapıldı acaba onu mu tespit ettiler? :( Eğer o ise sadece 1 günlüğüne olduğu için kontrat iptal edildikten sonra sonucun değiştirilmesi ihtimali var mıdır? Lütfen yardım edin! :(

• Beyler Aradığınız Cevaplar Burda (kaynak:canlihaber)

-Taahhüdü onaylamak için PTT'den edineceğiniz e-devlet şifresiylehttps://www.turkiye.gov.tr/kyk-burs-kredi-onay-islemleri adresine girerek taahhütlerinizi onaylayabilirsiniz.
    -10 Ocak'a kadar onaylayanlar Ocak ayı içerisinde(kesin tarihi daha sonra duyuracağız) ödemelerini alacaklar.
    -10 Ocak'ı kaçıranlar Ocak ayı içerisinde onaylayacak ve Şubat ayında iki ödeme birden alacaklar.
    -18 yaşından küçükler velilerinin e-devlet şifreleriyle giriş yaparak kendilerine bir nevi izin verecek veya verdirecek, daha sonra da kendi e-devlet şifreleriyle giriş yapıp taahhüdü onaylayabilecekler.
    -Taahhüt onayladıktan sonra herhangi bir işlem yapmadan ödeme gününü bekleyeceksiniz.
    -İlk ödemenizi Türkiye'nin herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden elden alabilirsiniz.
    -Kartınızı ise, sonuç açıklama sayfasında belirtilen şubenizden alacaksınız.
    -Sonuç açıklama sayfasındaki banka şubeniz mesai başlayıncaya kadar mutlaka görünecektir. -Taahhütnamede yazan 1 TL'lik tutar ile bir işiniz yok onu kafanıza takmayın.

• Yani hiç bir şeye dokunmazsam direk iptal. Doğru mu arkadaşlar?

• 2015 kuk burs ücreti 300 tl den 330 a çıkmış beslenme bursuda 8 tl

• merhaba bana kyk çıkmadı ama ihtimal varmıydı onu öğrenmek istiyorum:
    ben şu an istanbuklda mühendislik okuyorum.Geçen sene kocaelide mühendislik okuyodum lys ile istanbula geçtim.Önceden burs alıyordum üniversite değiştirirken bursun devam etmesi için Ankaraya dilekçe yolladım.Şanslıyım kyk yı aradığımda istenilen belgelerin içinde transkript yoktu benim notlar berbat tabi mutlu oldum bursun devam etme ihtimali vardı.Birkaç gün sonra kadın aradı 2014 eylül burslarını(yani aradönemler vs.) onaylayacağım ama sen bana başarılı olduğunu gösterecek bir belge yollamamışsın başarılımıydın okuldan ayrılırken dedi.Bende bilmiyo ayağına yattım.Galiba başarılıydım dedim.O zaman bana belge yolla dedi benim umutlar söndü.(Gerçi sahte transkript olaylarına da girilebilirdi ama riskli iş)Neyse Kocaliyi aradım çünkü sistemden kaydım silindiğinde koşullu başarılıysam eğer bursum devam edebilirdi diye düşündüm.Kocaelideki kadın çok başarısız dersin var gibisinden muhabbete girdi.Neyse sonuç kyk yı aradım onay vermesini başarısız olduğumu söyledim.Öğrenim kredisini onayladığımı söyledim.Neyse asıl sorularım şunlar:
    Özet geç diyenler için:"Özet çalışın derslerinize,çoğunuz zaten dersi geçmiş olmak için çalışıyo;burs için onu kaybetmemek için çalışın bari fakirin çocuğu hep ezilmeye mahkum bu dünyada kimse bana sormadı niye okulunu değiştirdin,niye derslerin başarısız,neden yanlış tercih yaptın(yanlış tercihi yaptıran eğitim sistemimiydi yoksas suç sende mi?
    1-Eğer kyk ya dilekçe yollamasam hala kocaeli üniversitesinde okuyor gözükür müydüm ve bursum devam edermiydi.Kocaeli üniversitesinde koşullu başarılı olayı var genelde bir dönem komple başarısız sayılmıyor sonuçta bir üst döneme bağlı hepsi.(Biliyosunuz Türkiyede işler yavaş; bağlantılar zayıf)
    2-Şu an bana burs çıkmamasının sebebi kredi alıyor olmam mı yoksa başarıısız olmam mı -yada- önceden ailkemin yanında değildim şimdi ailemin yanındayım ondan mı?(Eğer kyk daki kadına kredi istemiyorum deseydim çıkma ihtimalini artırımıydım?)[Bu sorunun cevabın buldum dikkat etmemişim seneye krediyi kesip bursa başvuracağım diğer soruların cevaplarını da bulmuş olurum o zaman...]İşte cevabı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 1 Ocak 2015; 14:40:17 >

• Beyler yardimci olurmusunuz bir kac sorum var.
    1-)Simdi ben cumartesi postahane aciksa(cumartesiye kadar kapali) e devlet sifresi alip onaylicam para ne zaman yaticak?
    2-)Toplu alma muhabbetleri gercek mi gercekse ne kadar alicaz?
    3-)4 yil sonunda ne kadar ödeme yapicam devlete
    Tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: velibozdag

Beyler Aradığınız Cevaplar Burda (kaynak:canlihaber)

-Taahhüdü onaylamak için PTT'den edineceğiniz e-devlet şifresiylehttps://www.turkiye.gov.tr/kyk-burs-kredi-onay-islemleri adresine girerek taahhütlerinizi onaylayabilirsiniz.
    -10 Ocak'a kadar onaylayanlar Ocak ayı içerisinde(kesin tarihi daha sonra duyuracağız) ödemelerini alacaklar.
    -10 Ocak'ı kaçıranlar Ocak ayı içerisinde onaylayacak ve Şubat ayında iki ödeme birden alacaklar.
    -18 yaşından küçükler velilerinin e-devlet şifreleriyle giriş yaparak kendilerine bir nevi izin verecek veya verdirecek, daha sonra da kendi e-devlet şifreleriyle giriş yapıp taahhüdü onaylayabilecekler.
    -Taahhüt onayladıktan sonra herhangi bir işlem yapmadan ödeme gününü bekleyeceksiniz.
    -İlk ödemenizi Türkiye'nin herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden elden alabilirsiniz.
    -Kartınızı ise, sonuç açıklama sayfasında belirtilen şubenizden alacaksınız.
    -Sonuç açıklama sayfasındaki banka şubeniz mesai başlayıncaya kadar mutlaka görünecektir. -Taahhütnamede yazan 1 TL'lik tutar ile bir işiniz yok onu kafanıza takmayın.

bir tek soru kaldı
    ÖĞRENİM GÖRMEKTE OLDUĞUNUZ ÖĞRETİM KURUMUNUZDAN ÖĞRENCİLİĞİNİZ TEYİT EDİLEMEMİŞTİR. YAPACAĞINIZ TAAHHÜTNAMENİN İŞLEME ALINABİLMESİ İÇİN ÖĞRENCİ BELGENİZİ KURUMUMUZA ULAŞTIRMANIZ GEREKMEKTEDİR.
    bunun için ne yapmamız lazım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kedili Kola

quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Arkadaslar kredi çıktı iptal etmem gerekiyor ne yapmam gerekiyor kısaca birisi anlatabilir mi?

Eminim çok kez sorulmuştur ama vize/final haftasindayim bakacak hiç vaktim yok. Daha sonra da süre geçtiği için almak zorunda kalmak istemiyorum.

KAZANMIŞ OLDUĞUNUZ BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİNİ ALMAK İSTEMİYOR İSENİZ ÖNCELİKLE ONAY İŞLEMİNİ YAPMAMANIZ, TAAHHÜTNAME TANZİM VE KABUL SÜRESİ İÇİNDE SİSTEM ÜZERİNDEN İPTAL ETMENİZ, BELİRTİLEN SÜRE İÇİNDE İPTAL İŞLEMİNİ YAPMADI İSENİZ TAHSİS EDİLEN BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİNİ ALMAK İSTEMEDİĞİNİZİ BELİRTEN DİLEKÇEYİ, KURUMUMUZUN "SÖĞÜTÖZÜ MAHALLESİ 2176 SOKAK NO:25 06520 ÇANKAYA-ANKARA" ADRESİNE İVEDİLİKLE GÖNDERMENİZ GEREKMEKTEDİR.

Onay yapmayacağım da sistem üzerinden iptal etmek ne demek oluyor?

• fb168 kullanıcısına yanıt
    Dostum bende aynı durumdayım kredi çıktı istemiyorum iptal edicem ama maalesef yardımcı olucak kimse çıkmadı forumdan.ama sanırım şunu yapıcam p.tesi pttden e devlet sifresi alicam sonrada internetten giris yapip iptal edicem hic yoktan is cikti bize.

• İPTAL ETMEK İSTEYENLER HİÇ BIRŞEY YAPMASINA GEREK YOK GEÇEN SENE BANADA ÇIKTI HİÇ BIRŞEY ELLEMEDİM İPTAL OLDU

• quote:

Orijinalden alıntı: saygilikisilik

444 1 96 nolu hattan edindiğim bilgiye göre sadece öğrenci belgesi yeterli oluyor. e devletteki öğrenci belgesinin de geçerli olması gerekir. tarihler güncelleniyor sürekli olarak.

Hocam ben okuldan eylül ayında almıştım öğrenci belgesini, şimdi onu yolladım ptt ile olur mu yoksa e devletten en Son tarihli olarak mı yollayım

• memet7991 kullanıcısına yanıt
    hocam daha önce arkadaşlar dediler ki beyaz eşya fiyatlarına göre zamlanıyor yani ortalama 3 bin civarı fazla ödersiniz dediler ben de öyle düşününce zaten alacağımız para 18-19 bin arasına denk geliyor yani nereden baksak 22 bin öderiz diye düşündüm. yani bilgim olduğu için değil yalnızca görüş belirttim.
  • quppas kullanıcısına yanıt
    Bence son tarihli olanı yollayın. Sıkıntı çıkmasın. Ben öyle yapacağım

• Arkdaslar gercekten suradaki sayfalari adam akilli acip okursaniz butun sorulariniza cevap bulursunuz. Bu kadar usengec olmayin. 30. Sayfadan itibaren acin okuyun. Ayni soruya 10 defa cevap vermek zor oluyor.

• burs başvurularını ne zaman yaptılar ? ben baya takip ettim bir yerde kaçırdım, yok yani herkes ekimde dağıtmaya başlıyorken ocağa kadar öğrenciyi bekletmek niye.

• e devletten çıkarıp yollayım o zaman

siz nasıl yapcaksınız? okuldan alıp mı göndereceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxou

quote:

Orijinalden alıntı: mekrhn

Arkadaşlar ben e-devlete girdim onaylamak için orada Taahhütname Tutarı 13,500 Tl yazıyor. 4 yıllık okuyorum bursla aynı veriliyor diye biliyordum. Geçen sene kuzene 16 bin çıktı bu sene daha fazla olması lazım o da 4 yıllı kokuyor. Herkese farklı mı hesaplanıyor acaba. Arttırmanın bir yolu yok mu?

O hazırlık okumuştur.

Yok okumadı emindim yinede biraz önce aradım sordum. Bize aylık 330 verilmeycek değil mi şimdi
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.