Şimdi Ara

Açıköğretim, DGS sınavı, ÇAP ile alakalı sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şuan İTÜ Uzay Mühendisliği 1. sınıftayım. Hazırlığı 2 senede geçmem dolayısıyla ve mezun olarak ygs lys ye 1 sene daha çalışmam dolayısıyla iki yıl kaybım var. Ama istediğim asıl bölüm Bilgisayar Mühendisliği. Bunun için bizim okulda çap yapmak çok zor 3.60 ort falan gerekiyor imkansız gibi duruyor ilk dönemki notlarım hiç parlak değil. Ama bu dönem çalışıyorum her neyse sorum şu: Seneye açık öğretime yazılmak istiyorum bilgisayarla alakalı bir bölüme 2 senelik olması daha iyi olur. Bitirdiğimde dgs ile tekrar itüye bilgisayara geçiş yapmak istiyorum. Birçok dersi kendi şuanki bölümüm sayesinde saydıracağımı inanıyorum açıköğretimde de dgs ile geçiş yaptıktan sonra da. Ama bu işleyiş nasıl oluyor boşuna mı ümitleniyorum emin değilim.
    1) Öncelikle açık öğretime kayıt olmak için ygs lys ye girmem mi gerekiyor eski puanım geçerli mi?
    2) Bir sonraki sorum hangi dersleri hem açık öğretimde hem de dgs ile geçtikten sonraki okulda hangilerini saydırabileceğimi nerden öğrenirim?
    3) Açık öğretimde hangi bölümü açıktan okursam en çok işime yarar yani hangi bölümü okursam daha fazla ders saydırabilirim dgs ile geçtikten sonraki okulda?
    4) Dgs ile geçiş nasıl oluyor yani açıktan okuduğum bölüme göre yaptığım puanın önemi değişiyor mu yoksa bilgisayar mühendisliğine geçilebilecek bütün okunan açık öğretim bölümlerinde aynı puan mı gerekli?
    5) Bizim okulda çap için gereken krediye baktığımda kendi bölümümden 51.5 kredi istiyor bitirdikten sonra dgs ile geldiğimde bundan daha fazla kredi istemez diye düşünüyorum sizce de bilen var mı?
    6) Açıköğretimde hangi okula kayıt olmalıyım sizce?
    Çok uzun oldu doğru yere yazıp yazmadığımdan emin değilim. Bilen irileri aydınlatırsa çok sevinirim büyük çıkmazdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oflu61_67 -- 12 Mart 2017; 21:33:49 >

• öncelikle Merhaba, çok karışık bir soru serisi olmuş ama cevaplamaya çalışacağım, anladığım kadarı ile öncelikle şuan okuduğunuz bölüm olan uzay mühendisliğini bitirmek istiyorsunuz aynı zamanda bilgisayar mühendisliği ama maalesef ortalama kaynaklı problemden dolayı bu zor görünüyor bunu aşmak için.Açıköğretim fakültelerinde bilgisayar bölümleri varmı şuan bilgim yok ama var olduğunu varsayarak söyleyecek olursak. İTÜ ve açıköğretim bilgisayarprog. okudun .
    1-) Açık öğretimde 2. üniversite adında bir hak var Örgün öğretim gören öğrenciler faydalanıyor fakat anadolu üniversitesinde bilgisayar programlama gibi bir bölüm yok en yakın olarak Web Tasarımı ve Kodlama bölümü açılmış dikey geçiş ile bilgisayar mühendisliği varmı ösym sitesinde bir bilgi bulamadım. bunun dışında evet sınava girmen gerekiyor.
    2-)Dersleri saydırma işlemleri her üniversitenin kendisine bırakılmıştır. Bazı okullar güzel sayılarda sayarken bazıları hiç saymayabilir. ( dgs öğrencisiyim ESOGU Elektrik-elektronik müh. 3. sınıf öğrencisiyim 2. sınıftan başladım tabi 1. sınıf derslerini alarak sadece sistemde 2.sınıf görünüyordum diyebilirim kredi bazında) Ders saydırma işlemleri ders içerik ve ECTS sistemi bile belirleniyor kağıt üzerinden gerisi seni değerlendiren hocaya kalıyor açık konuşmak gerekirse :)
    3-) 2. maddede değindim sanırım şans işi diyebilirim benim 13 dersim sayıldı. ben örgün okudum bu arada MYO mu. bir arkadaşımın 5 sayılırken bir arkadaşımın 30 sayıldı. böyle örnekler mevcut.
    4) bilgisayar mühendisliğini tercih edebilecek tüm örgün ve açık öğretimler ile aynı sınava giriyorsun. 60 matematik 60 türkçeden oluşan Yeniden daha düşük seviyede bir YGS sınavına giriyorsun diyebiliriz . biraz mantık soruları eklenmiş hali.
    5)herhangi bilgim yok :)
    6)anadolu ve atatürk var bu okullardan hangisi avantajlıdır sorusunu cevaplamak zor benim için ama yanlış doğruyu götürme gibi yeni kurallar geldi sınava AU AÖF için bunu söyleyebilirim.

son olarak söylemek istediğim bir kaç şey daha var 2 örgün okul bir arada okunmaz bunu açıköğretim bilgisayar olmaması durumu için söylüyorum.
    Ösym sitesine girerek hangi 2 yıllık program hangi müh. dallarını seçiyor bakmalısın. yanlış bölüm okuma sonra. Detaylı olarak özel mesajdan konuşabiliriz.

Kolay gelsin, Başarılar..

• Keniks K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bu hafta okul quizim falan var ondan sonra detaylı bir araştırma yapacağım dediğiniz yerlerde ona göre size özel mesajdan danışabilirim tekrardan. Ha bir de bi sorum daha var açık öğretime kayıt olup bitirdik diyelim sonrasında dgs ye hemen girmem gerekiyor mu 1 sene sonra girsem olur mu sanırım bir iki kişiden sorun olmaz diye duydum da emin olmak istedim. Biraz araştırdım Web Tasarımı ve kodlama ösym klavuzunda Web teknolojileri ve programlama diye bir bölümden bilgisayar mühendisliğine geçiş var ama onunla o bir sayılır mı bunu nasıl öğrenebilirim?
  • oflu61_67 O kullanıcısına yanıt
    MYO dan mezun olduktan sonra herhangi bir sınırlama yok ister son sınıf ister 5 sene sonra girin değişmez bu. Bende gördüm onu fakat önemli olan kodlarının tutması bunu aöf arayarak ya da ösym arayarak öğrenmeyi deneyebilirsiniz muhtemelen ne dediğinizi anlamayacaklar ama siz bastırın cevap veren bir kişi bulabilirsiniz yeni bölüm olduğu için düzenlememiş olabilirler. içinde kodlama geçen bir bölüm için bilgisayar programcılığı ve yazılım müh. kesin hak verilir diye düşünüyorum :) Sınavlarınızda başarılar.
  • Keniks K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim denicem dediklerinizi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kpss ve dgs online soru çöz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.