Şimdi Ara

ACİL:CD den önyükleme yapamıyorum lütfen yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc ye format atcam bıos tan "fisrt boot devive" i cd-rom yapıyom pc önyükleme yapmıyor direkt windowsa girmeye hazırlanıyor hiç bişey anlamadım acil yardım edin lütfenn...

• CD'nin Bootable olup olmadığından emin olun önce. Bunu anlamak için CD'yi çıkarın, bilgisayarınız açılsın, CD'yi taktığınızda Windows XP kur, Windows Onar gibi seçenekleri içeren bir pencere açılıyorsa otomatik olarak, o CD bootable'dır.
    Ayrıca XP CD'si ile boot ettiğinizde "Ön yükleme için herhangi bir tuşa basın..." mesajını görür görmez bir tuşa basmanız ve ön yüklemeyi tetiklemeniz gerekiyor. Bunu yapıyorsunuz değil mi..?

Kolay gelsin..
  • Ayrıca

Bios pili zayıfladı ise açılırken ayarlar tekrar aynı şekile dönebilir buna dikkat edin
  • quote:

Orjinalden alıntı: credo

CD'nin Bootable olup olmadığından emin olun önce. Bunu anlamak için CD'yi çıkarın, bilgisayarınız açılsın, CD'yi taktığınızda Windows XP kur, Windows Onar gibi seçenekleri içeren bir pencere açılıyorsa otomatik olarak, o CD bootable'dır.
    Ayrıca XP CD'si ile boot ettiğinizde "Ön yükleme için herhangi bir tuşa basın..." mesajını görür görmez bir tuşa basmanız ve ön yüklemeyi tetiklemeniz gerekiyor. Bunu yapıyorsunuz değil mi..?

Kolay gelsin..

cd nin bootable olduunu biliyorum..."Ön yükleme için herhangi bir tuşa basın..." ekrana gelmiyor dirak windows açılıyorr
  • cd-rom hayattamı masaüstündeyken açılır ama windowsa girerken cd-rom sidiyi zorluyomu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrah6600

cd-rom hayattamı masaüstündeyken açılır ama windowsa girerken cd-rom sidiyi zorluyomu??

cd-rom normal çalışıyor ayrıca windows cd-romu görüyor
  • dostum Öncelikl BIOS un CD rom u görüp görmdiğini bi kontrol et.
    daha sonra BIOS tan acılışı 1 ve 2. ciyi CD rom yap ... 3. Cüyü HDD olarak tanımla.
    Bide böyle dene eğer tekrar açılış yapmas ise ya cd in Bootable özellikli değildir yada CD rom da bi sorun var demektir. Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil lütfen invalid cd key
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • IDE driverlerini kaldırıp pc yi yeniden başlatmıştım ondan olabilirmi

Aygıt Yöneticisi

+IDE ATA/ATAPİ denetleyiciler "aynen bu şekilll.."

Birincil IDE kanalı
    Birincil IDE kanalı
    İkincil IDE kanalı
    İkincil IDE kanalı
    Intel(R) 82801FB Ultra ATA Storage Controllers-2651
    Intel(R) 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controllers-266F
  • Ondan şüphe duyuyorsanız IDE kanallarının sürücülerini tekrar kaldırıp yüklemeyi deneyin. Ama ondan önce, CD/DVD-Rom'u Master olarak bağlayın ya da HDD ile birlikte kullanıyorsanız, HDD'den ayırın direkt anakarttan IDE bağlayıp deneyin..

Kolay gelsin..
  • master olarak nasıl bağlicam!
  • CD/DVD-Rom'un arkasındaki jumper yardımıyla yapılabilir. Ya da anakart üzerinde 2. bir IDE var ise oraya bağlayarak Secondary Master olarak tanıtabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.