Şimdi Ara

Acil Lastik Tavsiyesi (Continental, Michelin?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
11.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar "yazlık" lastik almam lazım. Mevcut lastikler 2011 6.hafta continental contipremium contact 2.
    Yani 9 sene 100bin kilometredir takılı. Halinden anlaşılıyor.
    Bu çok kaliteliydi ama şimdi daha kaliteli bir lastik almak istiyorum.
    Uzun yolda çok ses çıkarmayacak, yağmurda falan kaydırmayacak, sert virajlara hızlı girince sorun yaşatmayacak vb özelliklerde bir şey istiyorum çünkü şu anki fotodaki lastik bile dediğim işlevleri (ses hariç) yerine getirebiliyor.
    Araç vectra c kasa. Bütçeden kısmayacagım yine continental veya michelin almayı düşünüyorum ama hangi modelleri iyidir ve dedigim işlevleri ve fazlasını yerine getirir bilmiyorum.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

Not: aciliyetin sebebi çok uzun bir yola çıkacak olmam.

Acil Lastik Tavsiyesi (Continental, Michelin?)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Contipremium Contact 2 lastiğini bende aracımda uzun yıllar kullandım. Lastik 5 yaşına geldiği zaman eskidiği için Goodyear EfficientGrip Performance aldım. Aracın resmen yoldaki karankteri değişti. Çok sessiz, iyi yol tutan fren mesafesi kısa olan bir lastik ayrıca yağmurdada başarılı. AB etiket değerleri A-A şeklinde zaten

Contipremium Contact 2 çok sert bir lastiktir. Goodyear EfficientGrip Performance ona kıyasla çok yumuşak bir lastik. Konforuda büyük ölçüde arttırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 30 Ocak 2020; 10:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Contipremium Contact 2 lastiğini bende aracımda uzun yıllar kullandım. Lastik 5 yaşına geldiği zaman eskidiği için Goodyear EfficientGrip Performance aldım. Aracın resmen yoldaki karankteri değişti. Çok sessiz, iyi yol tutan fren mesafesi kısa olan bir lastik ayrıca yağmurdada başarılı. AB etiket değerleri A-A şeklinde zaten

Contipremium Contact 2 çok sert bir lastiktir. Goodyear EfficientGrip Performance ona kıyasla çok yumuşak bir lastik. Konforuda büyük ölçüde arttırıyor.
    Goodyear da beğendiğim bir marka. Siz bu lastiği ne zamandır kullanıyorsunuz? Continental kadar uzun ömürlü olacak mı sizce?

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Continental lastikler araçta ben aldığımda vardı sanırım 2011 üretimiydi 2016'ya kadar kullanıldı. 2016'dan beri goodyear kullanıyorum ve çok memnunum. Çok km yapan birisi değilim ama alırsam yine goodyear alırım.
  • quote:

Continental lastikler araçta ben aldığımda vardı sanırım 2011 üretimiydi 2016'ya kadar kullanıldı. 2016'dan beri goodyear kullanıyorum ve çok memnunum. Çok km yapan birisi değilim ama alırsam yine goodyear alırım.
    Sizin araba neydi hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Sizin araba neydi hocam?

Alıntıları Göster
    Elantra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kışlık Lastik Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Elantra

Alıntıları Göster
    Ben genelde uzun yol yapıyorum. O kadar yumuşak bir lastik mi iyi olur acaba yoksa yine şimdiki gibi biraz daha sert mi almak gerekir?

• Günceldir

• Michelin Pilot Sport

• quote:

Ben genelde uzun yol yapıyorum. O kadar yumuşak bir lastik mi iyi olur acaba yoksa yine şimdiki gibi biraz daha sert mi almak gerekir?

Alıntıları Göster
    Ağırlıklı uzunyol kullaniyosaniz ilaciniz Michelin Pilot Sport 4.

• conti ve michelin arasında kaldıysanız conti bizim yollara daha uygun. 205/55/16 continental cpc6 almıştım ben yaklaşık 4k km oldu memnunum. ıslak zemin tutuşu güzel bundan önce michelin vardı abs sürekli devreye giriyordu ıslak zeminde. lastikler tazeydi ama 1 lastik çukura girmemden dolayı yanaktan balon yaptığı için bahaneyle cpc6 ya geçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Michelin Pilot Sport
    michelin pilot, michelin firmasının en iyi lastiğidir. fakat pilot serisi lastiklerin 205 55 16 ölçüsü olmayabilir. o zaman continental premium contact 6 serisi lastikleri ya da bridgestone efficient grip performance lastikleri olabilir.
  • Arkadaşlar sanırım continental cpc6 alacagım değerli fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

michelin pilot, michelin firmasının en iyi lastiğidir. fakat pilot serisi lastiklerin 205 55 16 ölçüsü olmayabilir. o zaman continental premium contact 6 serisi lastikleri ya da bridgestone efficient grip performance lastikleri olabilir.

Alıntıları Göster
    Benim lastikler 215/55/16 ama contipremium contact6 uyumlu değil sanırım. 5 olanı uygun gözüküyor.
    Çok fark var mıdır aralarında?
    Bir de yük hız endeksi diye bir şey varmış nedir bilmiyorum ama şuan arabam üzerindeki cpc2 lerde 93w yazıyor olması gereken nedir bilmiyorum, ayrıca farklı endekse sahip bir lastik alınabilir mi onu da bilmiyorum. Nasıl yapmak gerek?

• 4 yıldır contact 5 kullanıyorum 185 60 15 tanesini 200 tl den almıştım gerçekten taş gibi lastik km yol yapısı gibi faktörler etkiler
    ben genelde şehir içi kullandım 40000 km yağmur kuru fren mesafeleri de çok iyi
    Conti5 'le çarptığım kaldırıma Michelin le çarpsam kesin patlatıdım
    Şuan tanesine 460 tl diyorlar tekrar alırken fiyat farkına bakarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin ilacınız nokian hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Sizin ilacınız nokian hocam.
    Şimdiki continentaller gibi uzun ömürlü olur mu acaba jiç kullanmadım, kullanan tanıdıgım da yok malesef

• quote:

Benim lastikler 215/55/16 ama contipremium contact6 uyumlu değil sanırım. 5 olanı uygun gözüküyor.
    Çok fark var mıdır aralarında?
    Bir de yük hız endeksi diye bir şey varmış nedir bilmiyorum ama şuan arabam üzerindeki cpc2 lerde 93w yazıyor olması gereken nedir bilmiyorum, ayrıca farklı endekse sahip bir lastik alınabilir mi onu da bilmiyorum. Nasıl yapmak gerek?

Alıntıları Göster
    Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

• Çinli Goldline alıp geçin, gerek yok fazla para vermeye.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.