ANETte aşağıdaki mesajıma hiç yanıt alamadım... kimse LCD ekran kullanmıyor mudur nedir ? ;-)... Aynı post'u buraya yolluyorum... ilgilenecek ve yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
LG795 monitörümden gayet memnun olmama rağmen son dönemde LCD (laptop) ile çalışma fırsatı bulunca harbiden evdeki bilgisayarımda çalışmakta zorluk çekmeye başladım...LG' flatronu 1024x768 100Hz'de kullanmama rağmen CRT'nin vermiş olduğu göz rahatsızlığı gerçekten çok fazla... Şimdi eve de LCD ekran alsam diye ciddi düşünmeye başladım.. Ancak almışken 17" den terfi edip 19" LCD mi alsam diyorum?? gerci 19" LCD 21" CRT ile kıyaslanabilir biliyorum ama 19" de harbi güzel olmaz mı?... Şimdi malum fiyat/performans araştırması yapmadan ve özellikle de tecrübeli kullanıcıların fikrini almadan karar vermeyim diyorum.
Sizce 19" (48 cm) çok mu abartılı olur ?? İyi donanımlı bir 17" LCD mi (analog+ digital girişli) yoksa yalnızca analog girişli bir 19" yeterli mi? .. Kullandığım laptopta radeon 9600 mobility var ve ekran ayarlarından digital flat panel olarak bağlı görünüyor (15") .. yani internal DVI üzerinden bağlı.. LCD'yi analog (D-SuB) olarak bağlarsak notebookdaki kadar keskin ve "karlamasız" (moire vs.) görüntü verir mi?... Yoksa digital DVI girişten şaşma mı dersiniz??
Sony'nin Xbrite olan modelleri henüz buralarda yok ama düz olanlar da harbi biraz abartılı fiyatla satılıyor.. Buna rağmen Sony'den başkasını tanımam mı diyorsunuz?
Çok soru oldu biliyorum ama birde bu 17" ve 19" lerdeki özgün çözünürlük (native) olarak 1280x1024 (aspect ratio 5:4) ekranlar wide-screen olarak satılmadığına göre 4:3 oranlamada nasıl görünüyor?? Pixellerin en-boy oranı mı farklı?? Hadi bunu gectim .. 17" deki 0.2640 pixel aralığı ile kıyaslandığında 19" deki 0.2940 pixel aralığı ve büyüklüğü yakın kullanımda çok rahatsız eder mi?
Marka olarak philips ve sony gibi de bir kısıtlamam yok, ayrıca belirtmek isterim. Epey soru oldu... hepsine yanıt vermek durumunda değilsiniz tabii.... istediğiniz soruyla ilgili yorum ve önerilerinizi söylemeniz de çok işime yarayacak..
__root__
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme