birkaç güne kadar polo comfortline 1.6 tdi alacam inşaAllah. ancak test aracı olmadığı için ses yalıtımı konusunda hiçbir fikrim yok. 2011-2012 1.6 tdi polo kullanıcısı varsa motor sesi içeriye nasıl geliyor? özellikle uzun yolda dizel olduğu anlaşılıyormu? (mesela ben bugün C4 HDİ 92 hp test ettim. düşük devirlerde belirgin bir ses olmasına karşın 2000-3000 devirden sonra ses oldukça azalıyor) birde aracın süspansiyonları nasıl? bilgi veren arkadaş olursa çok sevinirim.
Ben Golf tdi kullanıyorum, eşimde de polo tdi comfortline var 2011 model.Ses yalıtımı benim arabama göre daha zayıf olmakla birlikte dediğin gibi devir arttıktan sonra bence çoğu benzinli arabaya göre bile daha az duyuluyor, yani 100 120 kmh gibi hızlarda 4 e çekip hızlanmalar dışında içeriye dizel tıkırtısı almıyor ve sessiz.Süspansiyonlara gelince orada çok fark var,golfte hissetmediğin bir çok küçük pürüzden rahatsız edici bir şekilde geçiyor, sanki süpansiyonun çok kısa bir limiti var da hemen orası kapanıyormuş gibi hisediyorum, çok iyi anlatamadım galiba ama sonuç olarak çok konforlu değil bana göre.Bu arad hemen hemen hiçbir çukur ve tümsekte hız kesmem,fren yapmadan direk geçerim,benim kullanma tarzımdan da kaynaklanabilir .Sınıf olarak karşılaştırmak daha doğru olursa teyzemin opel corsasına göre çok konforlu, kardeşimin yarisine göre daha konforsuz ve daha az ferah diyebilirim.
megane 2 1.5 dci lerde bile (bile diyorum çünkü yalıtım daha zayıf) uzun yolda motor sesi olmuyor.Dizellerdeki ses sorunu genelde motor soğukken ve şehir içinde oluyor.
Motor ilk çalıştığında gürültülü ama ısındıkca ses azalıyor.Uzun yolda ses sıkıntısı yok,benzinliler kadar sessiz sayılır.
Süspansıyonlar konfor olarak yeterli ama bana yol tutuş olarak pek guven vermiyor.
yol tutuşu konusuna katılıyorum ama ben bunu ancak 2004 tdi polo ile 170-180 bastığımda hissettim. onun dışında şehir içi trafikte çok seri ve 5. vitese geçmem 10 saniye tutmuyor. arkada oturanlar için gürültü yok denemez ama son modelde ses yalıtımı daha iyi
Motor sesi benzinli gibi, yalıtımı çok iyi. Sollamalarda atak, fena kaçıyor. Bu sınıftaki en iyi motorlardan biri diyebilirim. Birde dsg olursa keyifle yıllarca binilir.
kafada bitirmişsin olayı zaten
biz sana yalıtım kötü olsada iyi olsada polonun anahtarı cepte
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme