Şimdi Ara

ACİL YARDIM!!! makine acılmıyor bi uyarı ekranı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar dun gece bilgisayarda bi sorun yoktu kapattım cıktım şimdi actıgımda ise ekranda bi uyarı mesajı ile karsılasıyorum ve makine acılmıyor hata kodu PXE-53: No boot at file name receilet
    altında ise sunlar yazıyor
    TXE-M0F:exiting
    Nvidia boot agent Disk boot failure,insert sistem disk enter...
    acil bi yardım lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackangell -- 12 Ocak 2007; 22:58:39 >

• sanırım ekran kartınla ilgili bir sorunun var. ekran kartı driverini silip tekrar ve dogru bir şekilde yüklemeyi dene. İngilizceyi sevmedigim için öğrenmedim en büyük hatam da bu. Ama orada bir nvidia geçtigi için bu fikri öneriyorum. İngilizceden nefret ediyorum. İnş. Türkçe proğramlama dili yazacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hackercesur

sanırım ekran kartınla ilgili bir sorunun var. ekran kartı driverini silip tekrar ve dogru bir şekilde yüklemeyi dene. İngilizceyi sevmedigim için öğrenmedim en büyük hatam da bu. Ama orada bir nvidia geçtigi için bu fikri öneriyorum. İngilizceden nefret ediyorum. İnş. Türkçe proğramlama dili yazacam.

@blackengell yazdığı mesaj bana ait.bilgisaayr açılmadığı için ona yazdırmak zorunda kaldım.şimdi live linux cd si buldum orddan yazıyorum.öncelikle ekran kartım ati ,şu durumda sürücü yüklemem imkansız.çünkü makina hiç açılmıyor.siyah ekranda takılıp yukardaki hata mesajını veriyor.ama hdd yi biostan kontrol ettim görünüyo açılıştada yüklüyo ama hemen akabinde belittiğim hata mesajını veriyo.makinada hem pardus hemde xp kurulu.dün akşan kapatığımda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.acaba virüs olabilirmi?

• arkadaşlar bilen yokmu ?
  • şayet ek bir network bağlantı kartı kullanıyorsanız ; anakartınızın bios ayarları makinenizi internet yada bir yerel ağ üzerinden boot etmeye ayarlanmış olabilir.

önerim ; harddiskinizi çıkarın tabii elinizde statik elektrik olmamasına dikkat edin ve sarsmamaya çalışın ; başka bir makinede sorunsuz boot ediyorsa ; anakartınızın bios ayarlarına girip boot kısmını tekrar hdd-0 olarak değiştirin save and exit diyin sanırım sorun düzelecektir.

ek ağ kartınıda sökmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 13 Ocak 2007; 19:13:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serenissimo

şayet ek bir network bağlantı kartı kullanıyorsanız ; anakartınızın bios ayarları makinenizi internet yada bir yerel ağ üzerinden boot etmeye ayarlanmış olabilir.

önerim ; harddiskinizi çıkarın tabii elinizde statik elektrik olmamasına dikkat edin ve sarsmamaya çalışın ; başka bir makinede sorunsuz boot ediyorsa ; anakartınızın bios ayarlarına girip boot kısmını tekrar hdd-0 olarak değiştirin save and exit diyin sanırım sorun düzelecektir.

ek ağ kartınıda sökmeyi unutmayın.

dediklerin çok işime yaradı ve sorunu hallettim.yanlız padusu baştan kurmak zorunda kaldım.teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.