Arkadaşlar araç alma arifesindeyim ve arkadaşım önüme bir secenek sundu...Çok makul geliyor ama karar veremedim.Sizlere danışmak istedim...
Arkadaşımda 2-3 ay önce 2011 model 1.6tdi cr dsg 62000km.ki aracı ile bir traktöre çarptı..Uzun uğraşlar sonucunda kaskoyu aracı yaptırmak yerine aracın piyasada ederi kadar parasını almayı başardı ve gitti aynı aracın 2012 modelini satın aldı....Şimdi bu kaza yaptığı aracı yetkili servis ilk başlarda yapmak istedi perte çıkarılacak araba felan değil diye akabinde doğuş otoyla telefonlaşmalar felan filan arkadaşımında yıldırma politikasıyla istediği gibi parasını aldı fakat bu kaza yapan araç perte ayrılmadı , kasko şirketi arkadaşımdan direk aracın satışını aldı ve direk perte çıkarmadan satışını gerçekleştirdi.Şimdi bu kaza yapılan araç satılıyor...
Aracın hasarı tramerde gözüken 25000 tl.dir. Aracın kazalı halinide görmemden ötürü araçdaki hasar durumu şöyleydi.. ön ve sol yan hava yastıkları açılmıştı. Ön tampon ve farlardan biri kırık ve sol ön cam direğinde hafif bir dalgalanma mevcuttu..Araca yapılan işlemlerde değişen parça yok şaselerde felan işlem yok ön taraf komple boyalı..Yani anlayacağınız basit bir kazaydı aslında....60 km hızla giderken traktör aniden önüne çıkmış ve traktörün lastiğine çarpmıştı arabayı...
Şu anda bu kazalı araç 2011model 75000km de ve dsg şanzıman var .Bu aracın bana geliş fiyatı 32500 tl.. Malum sitede bakıyorum bu aracın hasarsızları ile arasında 10000tl gibi bir fark var...Sizce bu farka değermi almalımıyım.................
Maddi olarak çok uyguna gelebilir size satarken kar bile edebilirsiniz kısmet ama ne olursa olsun tramer de 25.000 tl hasar kaydı olan aracı satmak çok zor olacaktır. İyi düşünün derim.
quote:
Orijinalden alıntı: sienaumut
Maddi olarak çok uyguna gelebilir size satarken kar bile edebilirsiniz kısmet ama ne olursa olsun tramer de 25.000 tl hasar kaydı olan aracı satmak çok zor olacaktır. İyi düşünün derim.
kesinlikle doğru söylüyosunuz....Normalde kesinlikle alma gibi bir niyetim olmaz ama aracı tanıyorum hasarını biliyorum neden hasarının bu kadar yüksek tutulduğunu biliyorum ve bu araba 10000 lira ucuza geliyor....
Siz biliyor olabilirsiniz ama 3. bir şahsa izah etmeniz zor demek istemiştim ben. Kafanızda oturduysa, mantığınıza yatıyorsa bize hayırlı olsun demek düşer.