Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84.959
Cevap
1.063
Favori
5.606.782
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • direk istanbuldan değil de mesela konya-bangkok istanbul aktarmalı bilet aldığımızda puanlar yine 3.7 e yakın bir miktarla mı çarpılır yoksa aldığımız bilette yurtiçi uçuş olduğu için farklı bir durum mu uygulanır? bir de hala 3.7 ile çarpılma olayına açıklık gelmedi gerçi 3 ile çarpılmasına bile razıyken 3.7 ile çarpılması süper oluyor da ama orta avrupaya bilet aldığımızda kaç ile çarpılır merak ediyorum.sanırım bilet miktarı da puanların değerli kullanımında rol oynuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenilketenuri

direk istanbuldan değil de mesela konya-bangkok istanbul aktarmalı bilet aldığımızda puanlar yine 3.7 e yakın bir miktarla mı çarpılır yoksa aldığımız bilette yurtiçi uçuş olduğu için farklı bir durum mu uygulanır? bir de hala 3.7 ile çarpılma olayına açıklık gelmedi gerçi 3 ile çarpılmasına bile razıyken 3.7 ile çarpılması süper oluyor da ama orta avrupaya bilet aldığımızda kaç ile çarpılır merak ediyorum.sanırım bilet miktarı da puanların değerli kullanımında rol oynuyor...

Ben dün aldım yazmıştım yukarda, İzmir İstanbul bağlantılı Bangkok biletinde 3,70 ile çarpılmış, geçen ay ki gidişimde 3,77 ile çarpılmıştı. Sitesinde max 3,1 diyor ama neden bu kadar yüksek belli değil. Avrupa ve yurt içi tabiki daha düşük..

• teşekkürler cevap için
  • adiosun en bomnba özelliğ bence şu , maximiles ve shop&miles te genelde şu ibareler var puan kampanyalarında :

"Ticari kartlar, Shop&Miles, Amex ve Altınbonus kampanyaya dahil değildir." Yani maximum kartla bir kampanyadan maxi puan kazanıp bu puanları maximiles karta aktarıp uçak bileti alınamıyor.

Fakat adios ile bunu kırıyoruz çünkü playe çevirip kazandığımız puanlar tekrar adiosa aktarılabiliyor ama diğer bankalar kampanyalardan kazanılan puanların miles karta aktarılmasına izin vermiyor.

Sormak istediğim bir konu da şu, lufthansa havayolundan barcelonaya bilet bulduk ucuza diyelim, hangi uçuş hangi saat hangi havayolu oldupğunu seyahat hattıona söyleyip biletimi kolayca alabiliyoruz,yani uçak firması TR orjinli değil diye sıkıntı yaşanmıyor değil mi ?

bir de aklıma aktarmalı uçuşlar takıldı.Daha önce böylşe bir deneyimim olmadığı için sormak istiyorum, örneğin amsterdama gitmek istiyorum .Uçak tarifesine göre istanbul avusturya ve avustrya-amsterdam olarak ,yani aktarmalı olarak beliritlmiş rota.Aktarmalı uçuşlarda dikkat edilmesi gereken birşey varmı, aktarma sırasında yeniden check in vs gibi işlemler yapılması gerekiyor mu ? Valizler nasıl bir işleme tabi aktarmalı uçuşlarda,yani kaybolma riski var mı ? Yoksa havayolu firması herşeyi organize ediyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 6 Ağustos 2011; 13:25:56 >

• benim playcardım var ayrıca birde adioscard alsam; playcarddan kazandığım puanları adioscarda aktarabiliyormuyum?
    bunda bir sıkıntı olurmu?
    böylece en azından kampanya ve puan yukleneceği zamanlarda unutkanlık eseri oluşabilecek puan kayıplarının önüne geçmiş olabilirmiyiz?
  • @pot3nza aktarma işi uçak firması tarafından yapıldığı için sorun yok bavulları ilk bindiğiniz yerden verip son indiğiniz yerden teslim alırsınız, check in zaten ilk bindiğiniz yerde yapılıyor. Bavulların kaybolma riski her zaman vardır zaten:))) Biletinizi yaşadığınız yerde varsa Seturdan alırsanız istediğiniz şirkete bilet alabilirsiniz ama seyahat hattını tam bilmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanahmet

benim playcardım var ayrıca birde adioscard alsam; playcarddan kazandığım puanları adioscarda aktarabiliyormuyum?
    bunda bir sıkıntı olurmu?
    böylece en azından kampanya ve puan yukleneceği zamanlarda unutkanlık eseri oluşabilecek puan kayıplarının önüne geçmiş olabilirmiyiz?

Sorun olmaz ama bazen verilmiyor mesela ben bir türlü playcard alamadım:(
  • Herşey tamam. Puanları biriktirdik adiosa aktardık. Birkaç kat değerlendi. Benim anlamadığım ilk sayfada bahsedilen ucuz hava yollarına hangi yolla ulaşacağımız. Setur'dan ya da Yapı Kredi Uçuş hattından dünya üzerinde istediğimiz her havayoluna ya da her otele rezervasyon yaptırabiliyor muyuz? Yaptıramıyorsak bunları bulmanın kıstası ne? Bir yerde listesi olamaz. Ordan oraya bir sürü aktarma ve havayolu değişikliği listelenemez. Bunun yanında 30 euroya 3 bileti internetten bulup yapıkrediyi arayıp şu siteye girin şurdan şunu alın diye talimat mı veriyoruz? Bu da saçma olur?
  • @oft01819; seyahat hattından hepsini alamıyorsunuz ama seturda sorun yok. Setur.comda görmeseniz bile ofisine gidip alabilirsiniz. Tabi o şirketin TR de satış yapıyor olması gerekiyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

@oft01819; seyahat hattından hepsini alamıyorsunuz ama seturda sorun yok. Setur.comda görmeseniz bile ofisine gidip alabilirsiniz. Tabi o şirketin TR de satış yapıyor olması gerekiyor....

Hocam Setur.com'da deneme amaçlı İzmir-İstanbul-Phuket gidiş-dönüş uçak bileti aradım. Fiyatlar 2100-8860 euro arasında. Bu da 5.000TL ile 20.000TL arasında değişiyor demek. Ben de diyorum ki Setur'da olmayan daha ucuz bir havayolunu bazı internet sitelerinden çok daha ucuza bulduk. Bunu Setur ofisine gidip söylesek herhalde söyleyecekleri 'bunlar anlaşmalı olduğumuz havayollarından değil'. İşte o ekstrem fiyata uçak bileti alan arkadaşlar 30euroya 3 bilet, bilmem kaç euroya kaç kez uçağa biniş. Yani Adios'la biriktirdiğimiz 500tl 3.66 ile çarpılsa bile bu rakamlara ulaşmak biraz zor gibi. Ne dersiniz?

• Geçen gün seturdan aldığım biletler:
    İzmir İstanbul 123 TL. Atlas
    İstanbul Bangkok ( abudabi aktarmalı) etiad
    1416 TL. Gidiş dönüş fiyatları
    Bangkokdan uçakla air asia ile çok ucuza gidersin;)
  • herkese merhaba benim bilen arkaşlara bir sorum olucak eylül ayı gibi yurtiçi tatiline çıkmak istiyorum. Puanlarımı kullanmam için seturdan mı seçmem gerekli? ETS den seçsem puanlarımı kullanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramanujman -- 7 Ağustos 2011; 0:03:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramanujman

herkese merhaba benim bilen arkaşlara bir sorum olucak eylül ayı gibi yurtiçi tatiline çıkmak istiyorum. Puanlarımı kullanmam için seturdan mı seçmem gerekli? ETS den seçsem puanlarımı kullanabilirmiyim?

seturdan seçmeniz gerekli etsnin çalıştığı her otelle setur çalışmıyor. örneğin voyagelar, amaralar vesaire
  • Hızlı cevap için teşekkür ederim.
  • asil kart sahıbı olarak ,soyadımınız uyuşmadığı ek kartlı arkadaşıma 2 kişilik yurtiçi otel rezervezi yaptırılabiliyormu
  • merhabalar arkadaslar kurucu arkadasa ayrıca tesekkur ederim yeni gordum bu sayfayı elimdekinin kıymetini bilememisim dedim
    10 yıla yakındır world card kullanıyorum, gecen seneden beridir de playcard yani ykbciyim uzun zamandır :)
    neyse efendim soruya geleyim, ben bu kazandıgım puanların neden silindigini hep merak ediyordum arada da kufretmiyor degilim ykbye once veriyo sonra siliyor diye :)

peki bu ne zaman yuklenir ne zaman silinir bu puanlar acaba?

bir de en onemli soru olarak, sitesinde tum dunya 449 puan diyor, yani suan benim 150kusur puanım var play card da adiosa gecersem Kanadaya giderken bu 150kusur puanım 3 le carpılırda bu kampanyadan yararlanabilir miyim. yoksa bu 449 safii puan mı olması gerekiyor hic bu kat sayıyla carpılmamısından.
    velev ki carpılmamıs istiyor, avans puan aldım ustunu tamamladım limitim 5000 diye 50000puan veriyormus, buda 250tl yapıyor. simdi bunu bir daha carpıyor mu yoksa safii puan olarak mı alıyor
    ve en son soru velev ki hersey okay avans aldık 50000 hicbirini de odeyemedik, geriye tam olarak kac para odeyecegim bu 2.5la 3.1 arasındaki carpan olayı kafamı acaip karıstırdı arkadaslar beni acil su durumdan bi cıkarın :)
    saygılar
    gokalp

• @yeşilyayla; eğer asıl kart sahibi puanlarımı ek kart sahibi de kullanabilir diye talimat verirseniz sorun olmaz.

@gökalpgültekin; bazı ksmpanyalarda süreli puan verilir şu tarihte yüklenir şu tarihte geti alınır der, kampanya detaylarını okumanız lazım. Bundan kurtulmanın yolu avans puan kullanmaktır. 449 puana ulaşmanız gerek. Ulaştığınızda onu 3,7 gibi rakamla çarparlar, avans puan kullandığınızda 1 yıl süreniz vardır. Size verilen sözleşmede ödemezseniz her bir puan için ne kadar ödemeniz gerektiği yazar.
  • ilk avans puan olayına ben de girmiş bulunuyorum..

az önce yurt içi rezervasyon yaptım
    2 yetişkin + 2 ücretsiz çocuk
    5 gece 6 gün yarım pansiyon
    56000 puan gerekli dedi setur,
    9000 puanım vardı
    kalan 47000 puanı 1 yıl içinde ödemek üzere borçlandım
    TL olarak 235 TL yapıyor :)

ha bu arada 3.3 gibi bir oranla çarpıldı puanlar bu aran normal mi bilmiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: duykan_bs

ilk avans puan olayına ben de girmiş bulunuyorum..

az önce yurt içi rezervasyon yaptım
    2 yetişkin + 2 ücretsiz çocuk
    5 gece 6 gün yarım pansiyon
    56000 puan gerekli dedi setur,
    9000 puanım vardı
    kalan 47000 puanı 1 yıl içinde ödemek üzere borçlandım
    TL olarak 235 TL yapıyor :)

ha bu arada 3.3 gibi bir oranla çarpıldı puanlar bu aran normal mi bilmiyorum?

güzel oran iyi tatiller bende bu ara bir rezervasyon daha yapacağım ama şu ramazan kampanyasının puanlarını bekliyorum
  • duykan bey hangi otel bu arada fiyat çok iyi geldi de ondan sordum
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.