Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84.959
Cevap
1.063
Favori
5.606.782
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: duykan_bs

ilk avans puan olayına ben de girmiş bulunuyorum..

az önce yurt içi rezervasyon yaptım
    2 yetişkin + 2 ücretsiz çocuk
    5 gece 6 gün yarım pansiyon
    56000 puan gerekli dedi setur,
    9000 puanım vardı
    kalan 47000 puanı 1 yıl içinde ödemek üzere borçlandım
    TL olarak 235 TL yapıyor :)

ha bu arada 3.3 gibi bir oranla çarpıldı puanlar bu aran normal mi bilmiyorum?

Acaba bu avans olayında limit dışında sınırlama var mı? Yani diyelim ki 1000 wp var. 100.000wp avans kullanabiliyor muyuz? Sonuçta avansı kapatamazsak kartımızdan tahsil ediliyor.
  • quote:

9000 puanım vardı

hoca tatil nereye hangi otel acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oft01819

quote:

9000 puanım vardı

Acaba bu avans olayında limit dışında sınırlama var mı? Yani diyelim ki 1000 wp var. 100.000wp avans kullanabiliyor muyuz? Sonuçta avansı kapatamazsak kartımızdan tahsil ediliyor.

herhangi bir sınırlama yok. Limitinize uygun avans worldpuanın tamamını kullanabilirsiniz.

• arkadaşlar benimde bir kaç sorum olacak. Bu konuyu açan arkadaştan allah razı olsun. çok faydalı bilgiler var. Sorularıma gelecek olursak.

1 - 4000 TL limitli play kartım var yıllık ücret ödemiyorum bu karta. Ben adios kart talep edip onu kullanmayı istiyorum. Nedense play kartın tipinde bile hayır yok
    Acaba adios kartım geldiğinde olası bir play kampanyası olursa eğer diğer arkadaşların belirttiği gibi 24 saat içinde internetten playe çevirip kampanyayı kullanıp 24 saat içinde tekrar adios a dönebilir miyim? Yani kart basımı olmasın adios ta kalmak istiyorum.

2 - Kartımda 45 tl puanım var avans kullanarak Avrupa bileti almayı düşünüyorum çift kişilik. Hollandaya gitmeyi düşünüyorum Kurban Bayramında. Biletleri aldık diyelim. Hollanda konsolosluğu da 2 hafta araştırdı ve bana red verdi. Bu biletler yanar mı yoksa iade yaparlar mı puanları? İade yaparlarsa bir kesinti olur mu?

3 - Kullanabileceğim avans 50.000 wp yani 250 tl sanırım. Bununla çift kişi gidiş dönüş bileti alabilir miyim? Tek gitmek istediğimde oteli felan kendim ayarlarım diye düşünüyorum fakat olabiliyorsa çift kişi almak istiyorum açıkcası. Bu konuda uzman arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

Otel ayarlamasında da bildiğim kadarıyla iade oluyor booking ve tripadvisor da. Yanlış bilmiyorumdur umarım. Bu arada yurtdışına ilk çıkışım olacak o yüzden temkinliyim bu konularda. Bilgilendirirseniz memnun olurum. Adios u yeni keşfettim çok şey kaçırmışım çokkkkkkkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoloji -- 9 Ağustos 2011; 0:37:03 >

• @morfoloji

1. Her hangi bir talepte bulunmanıza gerek yok. İnternet ya da telefon şubesinden kartınızı adios'a çevirebilirsiniz. Ancak bence play'de kalması daha iyi olur. Play'in kampanyaları daha fazla. Uçak bileti, otel rez. v.b. yapmak için yine internet ya da tlf bankacılığı ile kartını adios'a çevirip. Yapı kredi seyahat hattından işlemini yaptıktan sonra tekrar play'e çevirirsin. Böylece yeni kart basılmaz. (Kart ücreti ödemediğinden kartını öğrenci kimliğin ile aldığını çıkarıyorum. Bu sebeple adios'a çeviremezsin. Maaş bodrosu ibraz ederek ücretli play karta çevirmen gerek. Aksi halde süreli kampanyalardan aldığın puanları play'den ikinci kart olarak aldığın adios'a aktaramazsın, İlgili alışveriş kampanyası adios'u kapsıyor ise onunla yapmalısın. Bence iki kartla uğraşmak yerine tek kartla dediğim şekilde halledebilirsin. İkinci çıkaracağın adios'a her halükarda kullanım ücreti ödeyeceğin için yukarıda bahsettiğim yöntem daha iyi en azından tek kartın olur işine nasıl gelirse ona çevirirsin. Kart değişim ücreti almıyor YKB, kullanım ücretinin tahsil edileceği gün kartın hangisi ise onun ücreti yansıtılıyor.)

2. Puan ile alınan biletlerin iadesi yoktur. Yanar.

3. 250 TL avans + 45 TL puan = 295 TL kullanbileceğim maksimum tutar. Kişi başı 147,5 x 2,5 (Min oran Max 3,1) = 368 TL'lik kişi başı gidiş dönüş bileti bulursanız olabilir. Ama internette bulduğunuz bilet fiyatlarının üzerine 20 TL 30 TL civarında tutar eklemeyi unutmayın, tam değeri hatırlamıyorum. Bu da seyahat hattını işleten firmanın hizmet bedeli. (www.adioskart.com.tr/adios-ile-seyahat/worldpuanlar-ile-seyahat/avanspuan.aspx adresinden kullanabileceğin avans puanı görebilirsin. Her puan 0,5 Kr değerinde) Seyahat edenlerden biri siz veya sizin soyadınızı taşıyan birisi olmalı.

Kullanılan Avanspuan'ların 1 yıl içinde kapatılmaması veya kredi kartının herhangi bir nedenle kullanıma kapatılması halinde, kapatılmayan Avanspuan'ların TL karşılığı kart sahibinin hesabına borç kaydedilir. Kapatılmayan Avanspuan'ın Türk Lirası karşılığı, eksik kalan her bir puanın, hizmetin satın alınması esnasında kullanılan katsayı ve kart hesabına borç kaydedilecek günün TCMB Euro satış kuru ile çarpılması yoluyla bulunacak ve Bankanın ilk talebinde ödenmesi gerekecektir. Şeklinde bir açıklama varwww.adios.com.tr adresinde ödenemeyen puanlar için cezalar bilet alırken kullanılan kat sayı ile çarpılıyor. Başka bir işlemi var mı bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir. Ya da forum içerisinde bulabilirsin.

4. Booking ve tripadvisor konusunda bir bilgim yok.

Edit: Mesaj yazma penceresini değiştirmişler. Ön izlemede de belli olmuyor. Mesaj yayınlanınca gördüm bol tekrarlı mesaj olduğunu, kısalttım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sb2311 -- 9 Ağustos 2011; 9:00:57 >

• Avans puanı daha çok almak için bir tüyo da ben paylaşayım.

Genellikle elektronik marketlerde yüzde 10-15-20'lik puan kampanyası yaklaşık her ay oluyor. Bu puanlar geri ödemeli oluyor genellikle. Puanların kullanım süresi içinde Adios'tan bilet alma planınız var. Gidip elektronik marketten bir ürün alıp puan kampanyasından yararlanıyorsunuz ama ürünü kesinlikle açmıyorsunuz. Çoğu elektro marketlerde kutusu açılmamaış ürün geri alınıyor. Puanlar yükleniyor, Adios'tan puanları kullanıyor ve elektronik markete gidip ürünü geri iade ediyorsunuz. Dolayısıyla puanlar da siliniyor daha da eksiye düşüyor. 1 yıl içierisinde başka harcamalarınızla da puanları toparlıyorsunuz.

Bu bahsettiğim avans puanın da yetersiz olduğu durumda ekstre avans alma olarak düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERPmühendisi -- 9 Ağustos 2011; 9:06:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Avans puanı daha çok almak için bir tüyo da ben paylaşayım.

Genellikle elektronik marketlerde yüzde 10-15-20'lik puan kampanyası yaklaşık her ay oluyor. Bu puanlar geri ödemeli oluyor genellikle. Puanların kullanım süresi içinde Adios'tan bilet alma planınız var. Gidip elektronik marketten bir ürün alıp puan kampanyasından yararlanıyorsunuz ama ürünü kesinlikle açmıyorsunuz. Çoğu elektro marketlerde kutusu açılmamaış ürün geri alınıyor. Puanlar yükleniyor, Adios'tan puanları kullanıyor ve elektronik markete gidip ürünü geri iade ediyorsunuz. Dolayısıyla puanlar da siliniyor daha da eksiye düşüyor. 1 yıl içierisinde başka harcamalarınızla da puanları toparlıyorsunuz.

Bu bahsettiğim avans puanın da yetersiz olduğu durumda ekstre avans alma olarak düşünebilirsiniz.

ben bunun yapılabileceğini fakat sakat olduğunu düşünüyorum. Yapı Kredi böyle bir puanı gördüğü an borç olarak yansıtacaktır bence. Çünkü tl karşılığı olmayan bir harcama puanı kullanımı bulunmakta. Eğer puanı alışveriş Tl si ile kullandığımıza karar verilirse. atıyorum 100 tl lik bir puana 600-700 tl gibi külfetli bir fatura çıkabilir diye düşünüyorum. Siz bunu denediniz mi hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoloji -- 9 Ağustos 2011; 12:58:35 >

• @sb2311

1 - Play kartımın öğrenci olayıyla ilgisi yok ben kendim çevirmiştim play karta zamanında. Zaten bu kart geçen yıl kapattığım kartım tekrar kullanıma açtırdım. Madem play ile ilgili kampanyalar oluyor adios a geçip play kampanyalarında internetten anında play'e geçsem aynı şeyi yapmış olmuyor muyum sizce? Ya da adios kartla internetten play'e geçiş olmuyor mu? Yüksek ihtimal adios a geçtiğimde de kart ücreti ödemeyeceğim. Çünkü müşteri hizmetleri beni aradığında tekrar World kredi kartı kullanmak ister misiniz diye sordu. Bende kart ücreti ödemeyeceksem gönderebilirsiniz dedim. Hatta sözleşme bile gönderme gereği duymadılar diyebilirim.

2 - Eğer bilet yanıyorsa çok vahim bir durum. Sonuçta havayolu firmalarından iade yapılabiliyor. Burada neden iade yapılamıyor anlamış değilim. Çok saçma olur düşüncesindeyim. Ben biraz daha araştıracağım kendi görüşüm iade yapılabileceği yönünde. Uçuşa 48 kala ya kadar iade yapabiliriz diye düşünüyorum. Seyahat hattıyla konuşacağım bunu bugün.

3 - Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoloji -- 9 Ağustos 2011; 11:59:22 >

• @sb2311

1 - Play kartımın öğrenci olayıyla ilgisi yok ben kendim çevirmiştim play karta zamanında. Zaten bu kart geçen yıl kapattığım kartım tekrar kullanıma açtırdım. Madem play ile ilgili kampanyalar oluyor adios a geçip play kampanyalarında internetten anında play'e geçsem aynı şeyi yapmış olmuyor muyum sizce? Ya da adios kartla internetten play'e geçiş olmuyor mu? Yüksek ihtimal adios a geçtiğimde de kart ücreti ödemeyeceğim. Çünkü müşteri hizmetleri beni aradığında tekrar World kredi kartı kullanmak ister misiniz diye sordu. Bende kart ücreti ödemeyeceksem gönderebilirsiniz dedim. Hatta sözleşme bile gönderme gereği duymadılar diyebilirim.

2 - Eğer bilet yanıyorsa çok vahim bir durum. Sonuçta havayolu firmalarından iade yapılabiliyor. Burada neden iade yapılamıyor anlamış değilim. Çok saçma olur düşüncesindeyim. Ben biraz daha araştıracağım kendi görüşüm iade yapılabileceği yönünde. Uçuşa 48 kala ya kadar iade yapabiliriz diye düşünüyorum. Seyahat hattıyla konuşacağım bunu bugün.

• Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Bu bahsettiğim avans puanın da yetersiz olduğu durumda ekstre avans alma olarak düşünebilirsinizBen dediğin şeyin öyle kolay bir şekilde olabileceğini düşünmüyorum. Böyle bir açık olsa bile kapatılması kolaydır diye düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse 1000 tl lik bir ürünü % 15 kampanyası ile aldık. Ve puanı adios ile kullanıp ertesi gün iade ettik. Ürünün iade ücreti kartımıza yattı. Banka bu puanın alışveriş yapılmadan kullanıldığını gördüğünde eğer puanla ilgili işlem yaparsa yapılacakları düşünmek bile istemiyorum. Kampanya gereği 150 tl puan karşılığı 1000 tl alışveriş ücreti yaptırımı olma ihtimali var mı yok mu yorumu sana bırakıyorum dostum

• quote:

Ben dediğin şeyin öyle kolay bir şekilde olabileceğini düşünmüyorum. Böyle bir açık olsa bile kapatılması kolaydır diye düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse 1000 tl lik bir ürünü % 15 kampanyası ile aldık. Ve puanı adios ile kullanıp ertesi gün iade ettik. Ürünün iade ücreti kartımıza yattı. Banka bu puanın alışveriş yapılmadan kullanıldığını gördüğünde eğer puanla ilgili işlem yaparsa yapılacakları düşünmek bile istemiyorum. Kampanya gereği 150 tl puan karşılığı 1000 tl alışveriş ücreti yaptırımı olma ihtimali var mı yok mu yorumu sana bırakıyorum dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoloji -- 9 Ağustos 2011; 13:10:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: morfoloji

@sb2311

hocam play karta anında geçemiyorsunuz talebinizden ancak 1 gün sonra geçebiliyorsunuz. onun için kartın play olarak durması daha iyi. ayrıca play olsa ne adios olsa ne :))) buna bu kadar takılmayın.
    ikincisi biletin yanması olayına biletiniz kesinlikle yanar çünkü rezervasyon sırasında size bunu çok net bir şekilde söylüyorlar hatta bana 3 kez söylemişlerdi (OTEL rezarvasyonuydu ama olsun) kesinlikle değişiklik veya iade mümkün değil.

• otomobilci_x

Yok ya ondan değil adios kartın şeklini beğeniyorum play banka kartından daha rezil bir tasarıma sahip

Ben bunu şu nedenle söyledim. Bildiğim kadarıyla internet bankacılığından play özelliğini adios a çevirip, adios ile avans puan uygulamasıyla biletleri alıp tekrar playe dönebiliyoruz. Bu dediklerim 3 saat içinde yapılabilir. Yani 1 gün beklemiyoruz. Aynı özelliğin adios ile de olabileceğini düşünüyorum. Yani adios kartını internet bankacılığından play karta çevirip, o anki play kampanyasındaki ürünü play özelliğiyle aldıktan sonra tekrar adios a geçebiliriz düşüncesindeyim. Bu da toplamda en fazla 3 saatte yapılabilecek birşey.

Merak ettiğim adios kartı olanlar bunun bir denemesini yapabilir mi? İnternet bankacılığında play e geçip ardından tekrar adios a geçmenin mümkün olduğunu düşünüyorum. Bunu deneyebilecek bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum.

Bu bilet yanması olayı çok riskli bir iş. Vize istemeyen ülkeler için çok güzel ama vize isteyenler için başlı başına bir problem. Yine de Avrupa düşünüyorum varsın yansın biletler. Yazın giderim artık vizesiz bir ülkeye ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morfoloji -- 9 Ağustos 2011; 13:45:50 >

• Adios kartı en sonunda ben de aldım ve bu ay 500 TL gibi bir harcama yaptım ama çok çok az puan birikiyor galiba...
    sanırım en mantıklısı avans puan ile tatil yapıp sonra pusuya yatmak... ama o da beni korkutmuyor değil, çünkü mesla İş Bankası nın bu tip kampanylarında kazanılan maximiller avans mil kapatmada kullanılamaz diyor. ileride Adios da bu tür bir uygulamaya geçerse o zaman tam kapak olur...
  • morfoloji kartı play yapabilirsin ama 1 gün sonra ancak play özelliğini kazanıyor müşteri hizmetlerine sorabilirsin.
  • quote:

quote:

Ben dediğin şeyin öyle kolay bir şekilde olabileceğini düşünmüyorum. Böyle bir açık olsa bile kapatılması kolaydır diye düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse 1000 tl lik bir ürünü % 15 kampanyası ile aldık. Ve puanı adios ile kullanıp ertesi gün iade ettik. Ürünün iade ücreti kartımıza yattı. Banka bu puanın alışveriş yapılmadan kullanıldığını gördüğünde eğer puanla ilgili işlem yaparsa yapılacakları düşünmek bile istemiyorum. Kampanya gereği 150 tl puan karşılığı 1000 tl alışveriş ücreti yaptırımı olma ihtimali var mı yok mu yorumu sana bırakıyorum dostum

Alışveriş iptal işlemi yapılıyor ve kazandığınız puanlar geri alınıyor. Puan bakiyeniz eksiyse daha da eksi olur, o kadar. 1 hafta içinde ben böyle bir işlem yapacağım SS'li gösteriririm.

• @morfoloji

Play kartım var telefon bankacılığı ile adios çevirip tekrar telefon bankacılığı ile uçak bileti altıp sonrasında internet bankacılığından play'e çevirdim. Hepsi 30 dakika içerisinde oldu. Kısa süreli değişikliklerde kart basılmıyor.

Kart ücreti konusunda sizin harcama durumunuza bakarak karar veriyorlar. siz yıl içinde 300-500 TL toplam harcayıp kart ücreti benden almayın derseniz kabul etmeyebilirler. Kart ücreti her halükarda kesiliyor siz aradığınızda sizin durumunuzu inceleyip ücreti iade ediyorlar, Yanlış hatırlamıyorsam 3 ay gibi bir süresi var. Farketmezseniz ve 3 ay geçerse geçmiş olsun. Sizin durumunuz farklı ise bilemem. Belki size bir güzellik yapmışlardır, hiç bir zaman ücret almazlar.

otomobilci_x

İnternet ya da telefon bankacılığından kart tipini değiştirdiğin anda kartın değişmiş oluyor. 1 gün olayı yeni kartın basılıp adresine gönderilmesi için geçerli. yoksa 1 gün içerisinde yaptığın değişikliklerde kart basılmıyor. Ve kartını değiştirdiğin andan itibaren ilgili kartın özelliklerini kazanmış oluyor. Görseli önemli değil

Edti: Bilgi ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sb2311 -- 9 Ağustos 2011; 14:46:53 >

• bakın diyelim kartınız adios ve siz şu an telefon açtınız kartınızı play yaptınız (diyelim playın kampanyası var) 24 saat geçmeden yapacağınız alışveriş play kart ile yapılmış sayılmaz bunu anlatıyorum ve bu tahmin falan değil müşteri temsilcisindenc alınan bilgidir.

(en azından ben kartımı adiostan playe çevirdiğimde bana bu şekilde bilgi verildi bu nedenle playe geçerken bunu ısrarla sorun sonra süpriz yaşamayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 10 Ağustos 2011; 14:58:36 >
  • quote:

quote:

quote:

Alışveriş iptal işlemi yapılıyor ve kazandığınız puanlar geri alınıyor. Puan bakiyeniz eksiyse daha da eksi olur, o kadar. 1 hafta içinde ben böyle bir işlem yapacağım SS'li gösteriririm.

hocam bu dediğiniz avans puan limitini doldurduğunuzda mı faydalı oluyor? çünkü sonuç olarak puanlar geri alınıyor. yani bir nevi avans puan alınmış oluyor.

• @attorney-at-law

Uçak bileti veya tatil alacaksınız puanınızla ve avans puanınızın toplamı yeterli kalmadığı durumlarda kullanmak için.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.