Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (4220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84.938
Cevap
1.066
Favori
5.604.681
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 42184219422042214222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum o iş değişeli çok oldu. Geçen sene Schiphol havalimanı bas bas bağırdı, transit vizesi olmayan giriş yapamaz diye ülkeye…

Havayoluyla Schengen bölgesi dışındaki bir ülkeden Hollanda aktarmalı olarak ülkemize gidecek olan ya da ülkemizden hareketle Hollanda aktarmalı olarak Schengen bölgesi dışında bir ülkeye gidecek olan hususi ve umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız transit vizeye tabi olup, sözkonusu uygulama havalimanı uluslararası transit bölümünden ayrılmayacak veya Hollanda’ya giriş yapmayacak vatandaşlarımız için de geçerlidir. (1 Aralık 2022 tarihi itibariyle) Ancak Schengen bölgesindeki ülkeler ile ABD, Japonya ve Kanada’dan geçerli oturum izni veya vizesi olan vatandaşlarımız, Amsterdam aktarmalı yapacakları seyahatlerinde transit vizeden muaftırlar.

www.mfa.gov.tr
    Hollanda / T.C. Dışişleri Bakanlığı
    https://www.mfa.gov.tr/hollanda_page.tr.mfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarveniko -- 29 Eylül 2023; 18:16:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• sarveniko kullanıcısına yanıt
    Zaten ben abd bileti için dedim arkadaşın dediği de senin dediğin gibi yani abd vizesi olanlar muaf ama iste böyle olsa bile uçağa schengen vizesiz olduğu için alınmayan insan çok var ve bende bu riske girmem kesinlikle..

• Biri haftaici 5ten sonra diğeri de az önce olmak üzere 2 kere faks çekmek istedim puan transferi için ama ikisinde de faks iletilmedi. Son zamanlarda kişiler arası puan transferi yapan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duduco kullanıcısına yanıt

Aslında hocam bu tarz durumlarda resmî konsolosluk yazısı gösterdiğinizde uçağa almamazlık yapamazlar. Tabi bunun için havalimanına erken gitmek lazım zira bu tarz bir durumda orayı ara burayı ara yazıyı göster falan epey zaman kaybettirir. Ama yasal olarak konsolosluk sayfasında usa vize transitten muaftır yazıyorsa almayan görevli hakkında ciddi tazminat davası açabilirsiniz eğer sizin uçuşu kaçırmanıza sebep olursa.

• Aleksioss A kullanıcısına yanıt

Bu kampanya bu ay da gelmiş. Hiç deneyen oldu mu acaba??

• osonguler kullanıcısına yanıt
    Bu muazzam bir kampanya ama pek ilgi çekmiyor,8000 tl puan geleceğini bilsem bir dakika durmam,30.000 tl harca,dolabını değiştir,kap 8000 puanı,sonra kampanyadan bir bilet al, en az 24.000 tllik bilet alırsın bir ihtimal 30.000 e kadar çıkar iyi bir kampanya gelirse,bedavaya gelir,alışveriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8000bin puan gelmez , 5000bin gelir crystal karta

• vaypcnet kullanıcısına yanıt

Ayrıca, sanırım 30.000 tl ile ancak 3-4 parça ürün alınabilir.

• muhendisgsm kullanıcısına yanıt

1 Ocak 2024'den itibaren ABD vatandaşlarına da schengen vizesi, istenecek deniyor, öyle oldu mu biz otomatikman gümleriz herhalde Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- 

abd vatandaşından vize isteyen ülke bizim içimizden geçer :)

ama ben hiç sanmıyorum usa resident birinden schengen isteyemezler biraz sıkar :)

Öyle bir şey mümkün değil, bahsedilen şey EU nun artık ETIAS sistemine geçiyor olması, ETA benzeri bir sistem, EU dışı ülkelerden gelecek olanlar vizeye ihtiyaçları olmamasına rağmen online bir başvuru yapacaklar ve küçük bir miktar ücret ödeyecekler alınan servis bir kaç yıl geçerli olacak, 18 yaşı altı ücretsiz yanlış hatırlamıyorsam70 yaş üstü de ücretsiz olacak, sistemin kurulma amacı sınırların yönetilmesinin geliştirilmesi, bizim için kötü bir haber değil zira EU zaten bizim vatandaşlara vize verirken yeterince didikliyor bütün bilgileri o değil elinde vizeyle giderken bile bir çok ülkede sıkı bir şekilde kontrol ediliyoruz.

• Ama haberlerde red olayı da var dendi ve red gerekçesi açıklanacakmış, 2 gün içinde cevap verilmesi gerekirken 3 haftaya kadar da sürebiliyormuş, klasik vize..

Benim asıl değindiğim nokta abd vatandaşlarına böyle olursa bize abd aktarmalı da bile artık vize isteyebilirler, yoksa diğer konu pek bağlamıyor :)

• Merhaba arkadaşlar yurtdışı duty free den kampanya koşullarını sağlayan alışveriş yapmama rağmen sayaç işlemedi. Ticketı nereden açıyoruz acaba? Fatura fiş elimde mevcut

• Profesyonel Okur kullanıcısına yanıt

Hocam telefon edip kayıt açtırın. Sonra sizden fiş fotoğrafı istiyorlar.

Bu duty free kampanyasında otomatik puan yattığını hiç görmedim, böyle uğraştırıyorlar.

• ms365 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

Hocam aslında dün cevap yazdım ama foruma bile bir şeyler oluyor post aradan uçmuş :)

Bizim pasaportun sıralaması çok kötü bir yerde değil ama türk pasaportu taşıyan bir çok orta doğulu olduğu için sınır kapılarında pasaportun gücüyle doğru orantılı bir saygı göremiyoruz, üst seviye ülkelere vize almak artık oldukça zor ve yıpratıcı bir süreç gerektiriyor, vizesiz gidilebilen ya da kapıda vize alınabilen ülkelerde de bir dünya açıklama yapmak, döküman rezervasyon vs göstermek zorundayız, işin doğrusu ben bu sürecin tersine dönebileceğine pek ihtimal vermiyorum, gelecekte ekonomi iyi bir seviyeye gelse dahi üzerimize yapışan imajı silmek gerçekten zor.

Siz usa aktarmasından bahsediyorsunuz ben geçen hafta guangzhou aktarmalı bilet aldım, almadan önce belki elli kez farklı sitelerden kontrol ettim çin aktarmasında başımıza bir sorun gelmesin diye, kişisel tavsiyem dünyayı gezmek görmek isteyenlerin ekonomik durumları elverdiğince planlarını çok ileri tarihlere bırakmamaları olacaktır, umarım aksi olur ama bence yurtdışına seyahat etmek daha da zorlaşacak.

• sayın ykb yetkilisi, biliyorum ki buraya yıllardır üyesiniz ve forumda paylaşılanları okuyor, dikkate alıyor ve bizler sayesinde pek çok açığınızı da kapatıyorsunuz. Herşeye tamam. Sizlerin de haklı olduğunuz kısımlar var, mesela kartın ve avantajlarının doğru ve yerinde kullanılmaması gibi. Kötüye kullanımların yollarını aldığınız önlemler ile tıkadınız, iyi de yaptınız.

Fakat bu enflasyonist ortamda 400e 10 tl, 500e 20 tl gibi, bir de ilk alışverişten sonra diye icat ettiğiniz sistemde artık kampanyalarınız komik kalıyor. Çok değil, bundan daha bir iki yıl önce 100e 10 veren kampanyalar şimdi 500e 10 ya da 20 veriyor. worldpay ile ödeyince verdiğiniz extra 10 tl ler bile günü kurtaramıyor. Bari bizleri ilk alışverişten sonra saçmalığından kurtarın. Umarım dikkate alırsınız bu yazdıklarımı...

• dickinson kullanıcısına yanıt
    Evet forumda bir sıkıntı var, ama mail olarak gördüm..

Dediklerinize baştan sona katılıyorum hatta daha da ileri götürüp ABD ve Bangkok’a son 2-3 yıldır direkt uçuyorum. Gidişat madden ve manen maalesef kötüye gidiyor. Puan toplama zaten zor harcama daha da zor bunları geçsek vize olaylarıyla boğuşuyoruz onu da atlattık mı en son aktarma da sorun olur mu kapıdan çevrilir miyiz diye düşünüyoruz.

Millet olarak bunlara layık değiliz ama yakın zamanda da düzelecek bir gösterge de yok maalesef.

Ben yine de hala puan toplamaya devam ediyorum ama, en kötü TL olarak kullanır geçerim nasıl olsa maliyet sıfır.

bkk direkt uçmak yürek ister bu thy fiyatlarıyla, tebrikler valla :) hayatımda 5 den fazla bkk uçmuşumdur 1 defa o da millerle direkt business uçtum diğer hepsi Qatar havayolları ile doha aktarmalı.

neredeyse thy'nin yarısına uçuruyor adamlar.

• muhendisgsm kullanıcısına yanıt

E o kadar biriktiriyoruz olsun yani bir faydası Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- 

• 
Sayfa: önceki 42184219422042214222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.