Eğer tıbbiyeyi bitirebilirsem patoloji kazanana kadar tusa gireceğim, acelesi yok. Patoloji dışında yapabileceğim bir uzmanlık branşı yok, belki aile hekimliği de olabilir üç yıl uzmanlığı. Patoloji uzmanlarının adli tıp ihtisası iki yılmış. Mesela 45 yaşında filan tekrar tusa girip iki yıl sonra otopsi yapmaya başlayabilirim. Nasıl plan sizce? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Adli tıp nasıl sizce?
-
-
Psikopat işi.
Sherlock falan olmak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsan alışıyor her şeye hasta görmekten iyidir bence.
Kasaplık bile yapamam bu mesleği düşünemiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
adli tıp kurumu (adalet bakanlığına bağlı) ve diğer adli tıplar arasında çok fark var
küçük şehir üniversite hastanelerinde genelde adli rapor düzenlersin (büyük kısmı kavga, kesici alet yaralanmaları vs), adli vaka statüsüne giren her rapor sana gelir. titiz olman gereken bir alan, çünkü çocuk istismarları gibi hassas vakalarla da karşılaşıyorsun. ve fazla bürokratik, savcılarla, polislerle haşır neşir oluyorsun
özel imkanı olmamasını falan takmıyorsan yazabilirsin. asistanlığı falan görece kolay
-
Hocam dışarıdan baskı filan oluyor mudur acaba?
türkiye bürokrasisi malum, ama bir şeyler düzelecekse öncüler de lazım
ama türk insanıyla ve suçlusuyla muhatap olacağını unutmamak lazım. eğer sağlam bir karakterin yoksa polislerin savcıların elinde oyuncak olabilirsin.
amerikcan csi filmleri gibi bir ortam yok yani :)
-
bence adli tıp yazacaksan hedefin akademisyen olmak olmalı. bilim olarak forensic science evrensel ve önemli bir alan
-
Konu disinda takilan adamin psikolojisi adli tibbi kaldirmaz muhtemelen, avatarin zaten durumu ozetliyor, aile hekimi ol hocam siraze daha da kaymasin
Sağ ol hocam
Muhaha hani tıpı istemiyordum öğretmenlik yazcaktın maçan yemedi demi hocam
bende adli tıp düşünüyordum aslında diriyle ugrasmaktansa ölüyü kes biç raporunu yaz diye ama sonradan akıl mantık işi olmadıgını farkettim.aile hekimliği cok mantıklı.at sandalyeni gölgeye 9-4 calıs 30 bin kazan git evine
-
Maça yemeyecek bir durum yok her senaryoyu düşünmeye çalışıyorum sadece halen sevmiyorum
-
Benim açımdan en iyisi patoloji ama kazanamam okulu bitirebilsem bile. Aile hekimliği de kazanamam.
-
En iyisi aile hekimliği psikiyatri falan bu en kötüsü omg
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam cok uzun vadeli hedefler koyarsan çıkmaza girersin.en fazla 6 aylık hedefler koy onları tamamlamaya calıs bence
-
Hocam öyle de tekrar tıp kazanıp yazsam hayatımın geriye kalanının tamamını etkileyecek ister istemez düşünmek zorunda kalıyorum.
Bak hikayeyi sana anlatayım kısaca sen söyle
2019'da tıp fakültesine yerleştim. Hiç istemeyerek baskıyla geldim. Bir şekilde okulu bırakamadım bazı sebeplerden. İlk üç yıl sınıfta kaldım neredeyse hiç çalışmadım doğru düzgün psikolojim aşırı derecede bozuk. Şimdi yaş oldu 21. Bu saatten sonra temel bilim mühendislik filan okusam bu kafayla hiç yapamam belki yaş geçti oralarda dağıtırsam daha sıkıntı. Belli bir yaştan sonra insan sadece kendini garantiye almak istiyor. Ya ilköğretim matematik yazacağım ya da kazanırsam tekrar tıp fazla seçenek yok. Tekrar tıp yazsam azami süre de sıfırlanmışken sakin sakin okuyabilir miyim bilmiyorum çünkü başarısız oldum daha önce tekrardan altı yıl çekilir mi bilmiyorum. İlköğretim matematik yazsam okurken daha rahat ederim ama meslekte yorulur muyum çocuklarla uğraşmaktan maddi açıdan tatminsizlik olur mu emin değilim. Bir arkadaş tıp yaz sakin kafayla okumaya çalış öğretmenlik okusan kpss vs derken beş yıl civarı da orada gidecek zaten diyor. Bakalım sınavdan sonra karar vereceğim şöyle 20k filan yaparsam. Yoksa da direkt ilköğretim mat zaten.
-
Psikiyatri sıkıntı bence
Benim yapabileceğim iki bölüm var biri patoloji diğeri aile hekimliği
Eğer tekrar tıp yoluna girersem bunlardan biri için uğraşırım yoksa da ilköğretim mat kpss
Sağ ol reis düşüncen için
-
Huzur...
Benzer içerikler
- ismek ingilizce kursu yorumları
- yaşından büyük göstermek
- duyu organları ile ilgili deyimler ve anlamları
- elimi kestim kan durmuyor
- 10 yıldır lustral kullanıyorum
- türk çay emojisi
- kasım indirimleri ne zaman
- prompt mühendisliği
- para sayma makinesi bim
- yeşil nasim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X